keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Hatun noston arvonen suoritus

Ihan ensimmäisenä, joudun nöyrimmästi kumartaa syvään ja nostaa hattua erittäin korkeelle. Nääs Berran porukoille menee nämä kiitokset. Mulla oli ensin Berran Enstex-mallin liivi joka kesti vain vuoden verran. Nyt mulla on ollu käytössä Berran Pro Light-mallin treeniliivi joka kesti mun käytössä vain puoli vuotta. Siitä yksin kertasesti hajos saumat ihan totaalisesti. Pistin siitä palautetta Berralle ja sieltä soittivatki seuraavana päivänä. Sain kokonaan uudet liivit, kyllä liivit. Eli sain molemmat nii Pro Lightin kuin Enstex -liivin. Harmikseni olin jo Enstexin heittäny mäkeen, mutta annoin Pro Lightin että saivat käydä viemässä sen ompelimoonsa ja saivat tutkia, mistä moinen saumojen heikkous johtui. Kävin tänään hakemassa liivini ja sain vielä lisäksi muutamat patukat tytöille. Toisen antoivat sen takia, että ovat juuri lanseeraamassa uutta patukkaa ja antoivat mulle saate sanoilla: "tässä sulle tämmönen mitä me ollaan justiinsa lanseeraamassa. Saat testata kestääkö se sun käytössä viittä minuuttia pitempään, että tiedetään pitääkö meijän tehdä vielä tuotekehitystä tälle patukalle". No Sikkahan mielellään testaa patukoita, no problemos :) Mutta olipas hyvää palvelua :)

Maanantaina oli taas hallitreenit sakemanniporukan kans. Sikka oli taas alussa sangen aksa-moodissa mutta nyt siirtyi huomattavasti nopeemmin tottis-moodiin. Tehtiin muutamat ilmottautumiset, seuruuta ylipäätään aksaesteitten vieressä. Ilmot oli hienot , ei mitään ongelmaa, mutta tuo seuruu aksaesteitten vieressä oli aluksi vaikeeta, mutta kyllä se siitä. Pitää vaan treenata tuommosta hirveesti. Toki asiaa ei auta että viereisellä kentällä koirat kiljuu ku aksaavat nii totta kai Sikan on hieman hankalampi pysyä aksamoodissa. Noh, meillä on koko talvi aikaa :) Tehtiin myös jääviä jokka oli superit, loppuun muutamat luoksarit , joissa ei mitää ongelmaa. Siitä siirryttiinki sitte aidan toiselle puolelle, sillä Maaret oli iltavuorossa joten päästii sen takia taasen treenaamaan Agility Akatemialle aksaamaan.  Aava teki ihan hienoo rataa, mutta tuli taas todettua että kyllä meillä on vielä plajo tehtävää!! Ekaksiki, Aava varasti lähöstä aiva hemmetin monta kertaa, murrrrrr...... Muuten alku oli hieno, toki vähä meinasin olla jatkuvasti vitosesteen vastakäännöksessä myöhässä, mutta aina Aava silti tuli hienosti oikeesta välistä ettei ottanu väärää hyppyä. Ja kepit. Ollaan tehty tosi vähä tuommosia keppikulmia, mutta hitto ku joka kerta onnistui oikein. Ekalla kertaa jäin ittekki kattomaan monttu auki että hitto koiruus meni aiva oikein!!!! 13 putkeen irtos hienosti, 14 hypyt meinas aina vähä venähtää ja jouduin aina vähä kalastella ettei menny putkeen . 17 putki meinas olla vaikea ku edelleen kontaktiesteet on vahvemmat ku putket, eli ne edelleen to do-listalle. 20-23 väli oli meijän kompastuskivi tällä kertaa. Ekaksi tein 20 ja 21 jälkeen valssit, ne toimi hienosti mutta sitte testattiin nin että 20 jälkeen valssi siitä lähetettiin vaan muurille ja 22 hypyn jälkeen persjättö. En millää saanu perjätön jälkeen kääntymään Aavaa 23lle vaan hyppäs oikeestaan aina 7 hypyn.  Tehtiin tuo kohta aika hemmetin monta kertaa mutta saatiin lopuksi onnistuminen. Eli tuoki menee todellaki treeniin. Muuten mukava rata, missä oli haastetta mukavasti! Ja taas iso kiitos Maaretille!!!!!

Tiistaina kävin ittekseni Luukissa tallomassa molemmille tytöille peltojäljet. Sikalle tein 620 m pitkän, 4 kulmaa, 6 keppiä ja vanheni 2 tuntia. Ei hemmetti mikä jälki... Ihan niinku neiti ei olis koskaan ajanu peltojälkeä. Eka 100 m oli hieno jäljesti hienosti nenä maassa ja suu kiinni, sen jälkeen ei enää ajettukkaa jälkeä. Hukkas jäljen aina kulmissa ja se oli jotain niiin kamalaa. Onneksi lopun n. 70 m ajoi kuitenki ihan hyvin että sain palkattua vikalla kepillä. *syvä huokaus* . Onneks Aava pelasti mun päivän. Aavan jälki oli 710 m, 6 kulmaa, 6 keppiä ja vanheni kans n. 2 tuntia. Aava ajoi tasasen varmasti , kulmat oli hienot ja kaikki kepit nousi hienosti.
Illalla käytiin taas Meten kanssa treenailees HVK:n kentällä. Sikan kanssa opiskeltiin hyppynoutoa patukoilla, eli heitin patukan madalletun hypyn yli . Kerran tuli takasi kiertäen josta huomautin sen jälkeen teki hienot hyppynoudot joista palkkasin vauhdista toiselle patukalle. Hitto oliko tää näin helppo opettaa. Testasin myös kerran hypyttää metrisen ja ei ollu ongelmaa: hieno ilmava hyppy hyvällä tekniikalla :)
Aava pääsi vaan höntsäilemään, eli tehtiin vähä seuruuta jossa paikka pysyi yllättävän hyvin. Tehtiin jäävät jokka oli ihan ok ja jatkettiin kakejen hinkkaamista, jokka edistyy hitaasti mutta varmasti.

Sikan tiistain jälki
Aavan tiistain jälki
Tänään kävin uusiksi tallomas molemmille peltojäljet Röylän suunnalla: Sikalle 590 m, 5 keppiä, 2 kulmaa, ja vanheni n. tunnin. Nyt oli saakelin hienoo ajamista, niin ku olis konsanaan peltojälki koira!!!! Suu kiinni, nenä maassa ja kulmat meni sukkana. Siis aiva erilainen jälki mitä eileen. Toki eileen oli saakelin märkä heinikko nilkkoihin asti, tänään oli aika kova tuuli ja heinikko oli melkein polveenasti. Ainoastaan sivutuulessa meinas mennä hivenen sivussa, mutta muuten jälki oli ku oppikirjasta konsanaan.
Aavalle tein 480 m pitkän, 5 keppiä, 1 piikki ja 2 kulmaa, ja vanheni myös tunnin verran. Piikissä meinas vähä sekoilla mutta niin kuin eileen sangen hieno varma jälki jossa kaikki kepit nousi. HIeno pieni karvakasa :)
Jälkien vanhentuessa tein olemmille tottikset. Sikan kanssa tehtiin lyhyt seuruu pätkä. Sen jälkeen keskityttiin eteenmenoihin ja nimenomaan suoriin sellaisiin. Vein riviin 3 lelua 10 m välein ja lähettelin niille. Aluksi meinas lähtee vinoon eri lelulle mille meinasin lähettää, mutta hyvin sain Sikan tekemään suoria hienoja lähetyksiä :) Tehtiin myös maahanmenoa niin että heitin pallon ja Sikka sai lähteä perään, siitä käskin yhtäkkiä maahan ja vapautin pallolle. Alussa oli tosi epävarma eikä oikeen tienny mitä sen piti tehdä, eli tämmösiä treenejä ruvetaan tekemään ennen ku liitän sen kokonaan eteenlähetykseen.
Aavan kans tehtiin Ztaa, joka oli hieno, ainoastaan maahanmeno oli hieman hidas, mutta teki kaikki liikkeet oikein :) Sen jälkeen tehtiin merkki - kierto -erottelua. Yllättävän hyvin erotteli molemmat!! Missä välissä Aava erottelun on oppinu ku en oo ees sitä sille opettanu??!!??Sikka ja Sikan ongelma ku on niin hirveesti leluja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti