perjantai 7. lokakuuta 2016

Myrskytuuli-jälkiä ja Ilmajoen reissu

Viime viikon perjantaina kävin tallomassa aamusta tytöille jäljet. Myrskytuulessa. Toisaalta mettässä ei tuule ihan niin hirveesti. Enää en muista tarkasti mimmoset jäljet talloin mutta yleisesti ottaen Sikalle teki hirmuhyvää nuo peltojäljet. Ajoi sangen hienosti . Ainoa missä vähä seilas jäljellä oli ku jälki nousi rinnettä ylös ja rinteen alapuolella oli hakkio, joten siihen tuuli sopi sangen voimakkaasti ja pyöri tosi voimakkaasti. Ku jälki meni taas mettän suojaan niin Sikka jäljesti huomattavasti paremmin. Aavalle piilottelin keppejä ja tein alkuun tylsän 600 m pitkän suoran sen jälkeen muutama tien ylitys, piikki, ja neljä kulmaa ja kaikki mahdutin 100 metriin. Ihan hemmetin hienon jäljen ajoi Aava. Silläki meinas olla tuulen kanssa hieman ongelmaa avokalliolla jossa oli kulma. Mutta silti selvis muutamalla tarkastamisella. Hitto neiti vaan parantaa suoritustaan mitä vaikeemmat olosuhteet :)

Perjantaina illasta tuli Miisa-sisko kylään ja itte olin töissä joten tytöt sai vapaaksi viikonlopun. Sunnuntaina ku pääsin töistä pistettiin auton nokka kohti Ilmajokea ja kävin itte heittämäs pikavisiitin eepeellä ja vein samalla Miisan kotiin. Maanantaina aamusta kävin Saaran ja koirien kanssa tekemässä jäljet ja esineruutu. Saara talloin Sikalle lyhyen jäljen, mitä ei merkattu ollenkaan. Ihan semi hyvin Sikka jäljen ajoi :) Esineruutu menikin molempien tyttöjen osalta superisti. Sikalle Saara kävi näyttääs esineet ku en oo tehny piiiiiiiiiiitkäään aikaan esineruutua . Hienosti se edelleen irtoo ja käyttää nenäänsä. Aava sai vain tehdä pelkän esineruudun ja hyvää työtä mun prinsessa teki.
Illasta oli LaTolla koetreenit ja totta kai olin ilmottanu Sikkasen sinne... Kyllähän se kaikki liikkeet teki kokeenomasesti hyvin ja hyvällä tekniikalla , mutta ihan en saanu sitä siihen mielentilaan missä se normaalisti on töitä tehdessään. Eli huomas että oli juossu päivän Aavan kans pää kolmantena jalkana pihalla. Muutenki uus paikka (=halli) vaikutti hurjasti. Sillä oli jatkuvasti hieman varpaillaan eikä rentoutunu ollenkaa. Aava pääsi vaan hengailemaan hallille ja teki yhen paikalla istumisen.

Tiistaina päivällä ajeltiin takasin niin että just kerkesin aksatreeneihin omalle hallille sillä meijän hallikausi alkas tällä viikolla . Ittellä oli tarkotus että kerkeisin käydä hakees aksakamat kotoo, mutta enpä kereenny, joten mentiin vähä vajailla vermeillä, noooo eipä se haitannu menoo. Ratana oli mukava suoraviivanen rata jossa oli tarkotus tehä mukava nollarata, ja muutenki koska uus ohjaaja nii näki koirien tason. Aava toimi sangen kivasti ainoo vaan että tuli putkesta sen verran vauhdilla että ei malttanu jarruttaa ennen keppejä joten meinas usein valahtaa vasta toiseen väliin. Eli tämmöset keppikulmat menee treeniin. Loppusuoralla irtos ihan hemmetin hienosti. Mutta meijän suurin ongelma (tai siitä on tullu yleisesti ongelma jo parina kertana) on tuo Aavan varastaminen lähdössä. Toisaalta en viitti millää kovin kovasti sanoo, ku tiiän että latistuu siitä sen verran paljo ja se vaikuttaa samantien Aavan itseluottamukseen.Keskiviikkona kävin tekemäs molemmille lyhyen hyväntuulen tokotreenin. Sikan kans tehtiin ruudun läpijuoksuja, perusasentotreeniä ja paljon leikkimistä ja muuta hömpöttelyä. Aava sai oikeestaan samanlaisen treenin. Toki ruutuja tehtiin targetilla ku Aavaa en pysäytä.
Torstaina kävin kans heittääs pika treenit jossa oli sama teema. Toki molempien kans tehtiin vielä kakeja. Jokka edistyy hitaasti, mutta edistyy...

Tänään käytiin Heidin ja poikien kans treenailees. Tallotiin kaikille neljälle jäljet pellolle. Ja jälkien vanhetessa tehtiin tottikset. Sikka oli hyvässä vireessä ku tehtiin tottiksia. Tehtiin jääviä, kierroista luokarin pysäytyksiä. Meinas sekottaa maahanmenon ja seisomisen, joten niitä pitää ruveta vahvistamaan. Tehtiin myös muutamat ruudun läpijuoksut pallolle.  Aava teki kerran ruudun koska teki niin hemmetin hienon ruudun etten viittiny ottaa toista . Tehtiin  myös ohjattua. Oikee (musta kattottuna) on edelleen huomattavasti varmempi mitä vasen, joten vahvistelin vasenta puolta. Ja tehtiin kakeja.
Ja jäljet, Sikalle tein kulmatreenin. Mutta tuo tuuli osottautui meidän kompastuskiveksi. Tein jäljen niin että sai myötä tuuleen tehdä siksakki kuviota missä neljä kulmaa. No meikläisen tuurilla tuuli kääntyi sen verran että oliki sivutuuli, mikä on Sikalle saakelin vaikeeta. Voin sanoo että alku oli ihan jees mutta lopussa homma kusi ja pahasti. Onneks jäljen vikat 30 m meni myötä tuuleen minne loppupeleissä vein Sikan jäljelle ja ajoi ihan lopun taas hemmetin hyvin.  Nyt näkyi hyvin konkreettisesti se että ku Sikka hävittää jäljen niin tarkkuus katoaa samantien ja tulee erittäin epävarmaksi. Okei, ikä vaikuttaa mutta asia mihin pitää jäljellä pureutua nyt oikeen kunnolla!!!
Aava onneks toimi mun päivän pelastajana sillä hitto kuinka hienon jäljen se ajoi kovasta tuulesta huolimatta. Taas huomaa kuinka se tekee kaikkensa että pysyy jäljellä ja ajaa sen saakelin tarkasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti