tiistai 18. lokakuuta 2016

Varpaitten palelluttamista ja hylly-ratoja

Perjantaina mulla oli piiiiiitkästä aikaa iltavuoro, joten kävin tallaamassa tytöille peltojäljet Sipooseen. Voin sanoo, että kyllä sita saa olla ihminen hullu ku talloin ne jäljet. Yöllä oli satanu vettä ja siihen päälle aamukaste nii pellot oli ihan kiitettävän märät, mittari näytti +1 astetta. Vaikka mulla ittellä oli Gore Tex-kengät nii läpi se meni silti ekan 10 metrin jälkeen . Ja voin sanoo etää jessus soikoon se vesi oli kylmää!!! Mä meinasin luovuttaa ekan 30 m jälkeen ku jalkoihin vaan sattui ku oli niin kylmä. Talloin eka Sikan jäljen, joka oli melkosta tuskaa, silti vaan sain tehtyä jollain kummalla 510 m pitkän jäljen. Aavan jälkee talloessa en enää tuntenu varpaita ja muutenki oli jalat niin turrat.
Eli Sikan jälki oli sen 510 m pitkä, 3 keppiä, 4 kulmaa. Ekasta kulmasta meni n. metrin verran yli jonka jälkeen peruutta 2 metriä josta lähti sitte oikeeseen suuntaan. Seuraavat kaks kulmaa meni sukkana, ja vikassa taas teki saman minkä ekalla. Muutenki teki niin hienon tarkkaa työtä, ja suuki pysyi kiinni koko jäljen. Mietinki jo että pitäsköhän ruveta oikeesti vielä hinkkaamaan tuo peltojälki kuntoon ja kisaamaan. Mutta millä ajalla?? (ja pelloilla, pitäis kysellä taas lupia).
Aava sai puolestaa 450 m 6 keppiä neliö.jäljen. Aavaksi ihan jees: ajoi kyllä suht korkeella nenällä ja suu auki. Mutta se on Aava nii ei haittaa yhtää :) Eli vaikka mä varpaani palellutinki nii kyllä kannatti tommosten jälkien takia :) Yes, i know, i am not so smart.

lauantaina aamusta lähdettin Lohjalle Lägin aksakisoihi . Aavan saldona tältä reissulta 5, hyl, hyl. Tuomarina toimi Seppo Savikko. Ekana ratana oli tuomariharjoittelijan rata, mistä en erityisemmin pitäny. Mutta saatiin vitonen ja yllättäen seki virhe tuli kepeiltä. Toinen rata oli kans tuomariharjoittelijan rata, jossa hyllytettiin koska oli yksin kertaisesti niin pahasti myöhässä (oli suoralla 2 estettä , A ja pituus jolta käännyttiin tiukasti putkeen ja pituuden vieressä ansaeste. Jäin taas liikaa varmistelemaan ja olin pahasti myöhässä nii Aava hyppäs sen ansaesteen. Sen jälkeen oma pakka hajos aikaslailla ja loppu oli melkoista räpeltämistä. Mutta tällä radalla oli hienot kepit!! aluksi mietin kuinka käy sillä tultiin vinosti muurille jonka jälkeen oli heti kepit, eli koira ei todellakaan näe niitä ennenku oli hypänny muurin.  Tää oli ratana huomattavasti mukavempi ku eka. Vikana ratana oli Sepon itte tekemä hyppäri. Sielä tuli yks rima alas mikä meni mun ohjauksen piikkiin ja taas ne saakelin kepit. Taas meni vasta tokaan väliin. Otin uusiksi mutta vedätin sen verran etten nähny että jätti vikan välin menemättä joten hyllyhän sieltä tuli.  Näin kokonaisuutena oli kyllä todellista räpeltämistä kaikessa suhteessa, ja tuo takareisi ei todellakaan ollu vielä kunnossa joka haittas menoa aikas lailla. Mutta harmittaa nuo kepit. Jos kisoissa on selkeesti hankalammat kepit nii sitte ne menee ihan hemmetin hyvin mutta muuten ei sitte meekkää. Treeneissä tätä ongelmaa ei oo. Ärsyttävää!! Kotimatkalla mietiskelin yhteensä kuudesta radasta oltais saatu neljältä nolla JOS nuo kepit menis ekalla oikein. Sit ne kaks rataa missä ollaan kustu muualla nii sitte on kepit hyvät. Noh, aina ei voi voittaa , eikä ne nallekarkit mee tasan.

Sunnuntaina aamusta mentiin tyttöjen kans Malminkartanolle, sillä Tiia (iso kiitos siitä hänelle!!) Oli järkänny kokeenomaset treenit. Tällä kertaa pääsi Sikka hommiin. Ku mentiin paikkikseen nii mietin että mitäköhän siitä tulee ku kaverilla oli kierrokset taas niin tapassi ku olla ja voi. Onneks vähä rauhottui ku mentiin kehään. Mutta tässä liike liikkeeltä:
Paikkis: Maahanmeno ei ollu ihan parasta mutta semmonen semi, pysyi nätisti, sivulle hyvä
Seuruu: Tehtiin evl-pitunen seuruu (pyynnöstä) ihan alussa panoi jonki verran , Oli kaks hidasta käyntiä missä molemmissa teki liikkeestä istumisen , kummallista. Mutta muuten erittäin hyvä
Liikkeestä maahan: Seuruu hyvä, nopee maahan
Luoksari: Hyvä jättö, tuli nopeesti ja eteen tuli lähelle (välillä edelleen jää vähä liian kauas) siitä sivulle aavistuksen hidas
Noutokapulan pito: Hyvä, eim mitää ihmeellistä
Hyppy:  Kapulan pidon jälkeen ku annoin kapulan liikkurille, nii Sikanen jäi kiinni kapulaan tosi pahasti. Hyppylle mennessä liikkuri jätti kapulan about metrin päähän hypystä. Teki kyllä hypyn mutta oli silti tosi pahasti kiinni kapulassa.
Kakeja en ottanu koska ne on vielä sen verran kesken niin en tehny. Mutta kokonaisuudessan olin supertyytyväinen, sillä tää oli SIkan kolmas kokeenomanen tokotreeni ja huomaa kuinka se toimii yllättävän hienosti kokeenomasissa treeneissä. Yllättävän hyvin, vastaa sosiaaliseen palkkaan (toki sitä pitää vielä huimasti parantaa) ja nyt ollaan löydetty yhteinen sävel jottei pikkuneiti turhaudu ja rupee kiljumaan. Tuli kyllä semmonen fiilis, että hitto nyt me hinkataan ne kaket kuntoon ja sit kokeeseen!!

Eileen oli hallitreenit. Sikan kanssa otettiin häiriötreeni. Ei varmaan yllätä että iskin kentän täyteen noutokapuloita. Niissä ei ollu mitää ongelmaa, mutta mulla oli lattialla myös ihan tavallinen tennispallo. Ja sitte hinkattiin ja hinkattiin ja käveltiin pallon ympärillä ja käveltiin lisää ja lisää ja lisää ja tehtiin kontakti treeniä ja käveltiin lisää. Jäi vielä pahemmin kiinni versus noutokapulaan.  Eli tiedän minkälaisia treenejä tullaan tekemään ja paljo!!
Aavaki pääsi hömppäilemään: tehtiin ruutuun lähetyksiä 2 kappaletta. Molemmat niiiiiiiiiiiiiiiiin täydellisiä, niin täydellisessä paikassa. Oli niiiiin hymy korvissa :) Sen jälkeen tehtiin ohjattua. ja se siitä jippii-fiiliksestä. Ihan ku Aava ei olis koskaa tehnykkää ohjattua, Aava vaan haisteli maata ja keksi kaikkee muuta oheistoimintaa. Ja jotenki hassusti yritti esittää tyhmää ja ei se oikeen paineistunukkaan , mutta yritti toimia niin ku olis paineistunu. Se oli jotenki kummallinen. Pienen hinkkaamisen jälkeen saatiin onnistumiset molemmille pulille. Loppuun tehtiin vielä tunnari, mikä oli hyvä :)

Tänään sai Aava pitää vapaapäivää, ja pääsi Sikanen aksatreeneihin. Otin Sikasen jo senki takia että meillä oli putki-takaakierto-rallatusta kokonaan. Alun pakkovalssia hinkattiin jonku verran ku ei meinannu malttaa tulla "loppuun asti" muuten Sikanen oli Sangen hieno paskiainen. Takaakierrot oli hyviä. Mun pitää vaan olemaan huomattavasti täpäkämpi mun ohjauksissa nii rupee Sikkaki toimimaan paremmin. Kyllä vielä Sikasesta tulee hieno aksakoiruus :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti