torstai 15. syyskuuta 2016

Ei (kö) se ookkaa niin tyhmä miltä näyttää

Nyt on tullu taas tehtyä niin monenlaista että en jaksa ruveta erottelemaan meijän treenejä mutta muutama nosto:
Viime viikon tiistaina käytiin taas Meten ja Ariittan kans treenailees. Otin eka Aavan jonka kans vaan vähä höntsäiltiin ja tehtiin loppuun kaket. Aavalla m-s vaihto on jo tosi hyvä. Samoin toisin päin eli m-s. Niitä ollaan ny kyllä viimeaikoina hinkattukki.... nyt testailin i-s ja s-i vaihtoja. S-i vaihdot oli ihan hyvät mutta i-s vaihdot oli hirmuhankalat sillö valui melkeen joka kerta. Eli nyt otetaan ne treeniiin kunnolla nii saadaan kaket kuntoon :)
Sikka pääsi eka tekeen ilmottautumisen ja sen jälkee henkilöryhmää. Molemmat meni superhienosti vaikka henkilöryhmässä oli yhtenä ihmisenä Ariittan 3 vuotias tytär joka ei oikeen malttanu seistä paikoillansa. Ei se silti Sikkaa haitannu. Totesin vaan että ku kiersin ihmisiä nii  jos Sikka on ulkoreunalla nii meinaa hivenen irrota joten pitää ruveta kövelemään kaheksikkoa normiseuruussa. Tehtiin jääviä takapalkalla niin että Mette käveli aiva meijän takana ja ku annoin käskyn jäi nii vapautin samantien Metelle leluun kiinni. Maahan menoissa jäi jo kuverran kyttäämään lelua, mutta seisomisissa toimi hyvin. Saatiin hienot lukkojarrutukset niihin :) . Liikkeestö istuminen oli taas supervaikeeta ja jouduin antaa tosi vahvat avut siihen. Ne on selkeesti kaikkista heikoimmat.
Ariitta halus Diolle semmosen niin arkeakin helpottavan luoksetulo/kontaktitreenin. Sillä Dio vaan menee perheen muitten koirien mukana joten haluas selkeesti varmemmat luoksetulot ja se että reagoi omaan nimeensä vaikka ympärillä on muita koiria tai vaikka mitä tapahtuis. Käytettiin mun koiria hyödyksi sillä Meten Santtu-koiruus söis Dion samoin tein. Kirjaimellisesti. Otin Sikan sen oman treenin jälkeen vaan leikkimään ja höntsäileen kentälle ja Ariitta pyöri Dion kans meidän ympärillä. Voin sanoo että on se vaan hienoo ku koko treenin aikana Sikkaei kertaakaan vilassukkaa Ariittaa tai Dioa vaikka pyöri välillä parin metrin päässä. Ei se kyllä mistää välitä ku vaan hengailtiin kentällä <3

Viime ke oltiin ohjaajien treeneissä. Sillä kertaa tehtiin Sikan kanssa ruututreeniä. Voin sanoo että hitto tuo elukka on viisas. Okei päästiin ruudussa paaaaljo eteenpäin paikan suhteen ja sen fokuksen suhteen sinne ruutuun. Nyt ku mä vaan osaan ohjata sitä sinne. Rupes ymmärtämään paikan muutamalla toistolla. Piiaki sanoi että Sikalla oikeesti liikkuu ne herneet sielä pääkopassa sillä ei olis hänkään uskonu että oivaltaa asioita noinki hyvin.

Viime torstaina kävin tekemäs aksaa Kivikossa. Sikan treenistä ei jääkkää jälkipolville kerrottavaa. Mutta Aava. Meidän keinuoperaatio on vihdoin päässy maaliin saakka!!!Eli tehtiin koko korkea keinu ilman ahdistumista tai paineistumista. Nyt on kuulkaa lottovoittaja-fiilis. Jos lähdettiin siitä, että ku vaan kävelinkään keinun ohitte nii Aava jo juoksi pois kentältä. Kaiken kaikkiaan tähän meni yli vuosi sillä pidettiin kunnn taukoja että Aava sai "kasvaa" asian suhteen. Mutta nyt vaan varmuutta ja sittekohti kisoja :)

Tiistaina kävin itteksenitreenailees hallilla aksaa. Aavan kans otettiin takaakierrot treenin aiheeksi, sillä Aava lähtee tosihuonosti takaakiertoihin ja joudun saattaa sen tosi läheltä estettä, hyvin rupes karvakasa tajuumaan ja irtomaan niinhin takaakiertoihin. Sikan kanssa tehtiin niinkin yksinkertaista asiaa, ku että oppis itsenäisesti "noukkimaan"esteitä vaikka en niitä sen enempi merkkaisikkaa. Hyvin neiti ymmärsi. Itseasian ihan hemmetin nopeesti.

Eileen meillä oli kouluttajien treenit hallilla. Lajina siis toko. Päätin räväyttää potin ja tein Aavan kans kokeenomaisen treenin, koko avon lävitte. Konaisuutena oon ihan supertyytyväinen sillä teki hyvällä ilmeellä koko kokeenomasen. Pieniä pikkuvirheitä sattui : kiertotötsä oli pistetty nurkkaan ja lähetettiin vinosti kiertoon, näitä ei olla tehty koskaan , eikä Aava meinannu bongata kulmassa olevaa tötsää millään. Eli tää menee treenilistalle. Seuruu vähä hajoili niin ku se tähän asti on hajoillu, hyppy oli hyvä, luoksari hyvä, jäävät ok, ruudussa jäi liian eteen ja ku karvakasa tulee maahanmentäessä eteenpäin niin varpaat tuli etureunan yli. Eli edelleen jatketaan sen paikan treenaamista. Ja kaukoissa se nousi!!! Tehtiin kaukot vikana ja palkkasin Aavan ekasta istumisesta. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin

Muuten ollaan Sikan kanssa saatu nytte kaikki jäävät tietyssä suhteessa valmiiksi: erottelee (mikä ei oo koskaan ollu ongelma), ja tekee hienot jäävät ilman apuja. Luoksarin pysäytykset on hienot lukkojarrutukset. Ja sikkalainen EI ENNAKOI. Hieman luksusta ku ei tartte miettiä että rupeeko ennakoimaan vai ei. KOkeilin vielä eteenmenoon maahanmenemistä, mutta se oli liikaa pienelle malinoissille, sillä neitokainen meni ihan sekasi, Ei tienny mitä piti tehdä, sen jälkeen ei meinannu ees irrota lelulle, ku tein eteenmenon suoraa lelulle. Hassu... Ja meidän tunnariprojekti edistyy. Oon tehny niin että mulla on namialusta metrin pääs tunnareista eka vapautan namille jonka jälkeen ettii oman. Tuntuu toimin ja rauhoittavan neitiä mukavasti että touhusta tuleeki jotain.

Ja jotta saisin tästä tekstistä tulisi jäätävn pitkä nii kirjotetaan vielä tästä päivästä. Nimittäin tänään kävin Sikan kanssa Lahdessa BH-kokeessa. Ja läpihän se meni!!!! Niin vain tuli SIkasta BH Sikka :) Tuomarina toimi Vesa Häkkinen. En ollu ennemmin käyny kyseisen herran kokeissa, mutta voin nyt näin kokemuksesta sanoo että on sitte tiukka tuomari tottiksien suhteen. Monelta muulta olis päässy läpi , mitkä Vesa hylkäs.
 Mun epäonnekseni arvoin meille numeron 2. eli mun kauhu: ekas paris ja heti paikkikseen. .. Puoliväliin asti Sikka makas hyvin, mutta sitte nousi istumaan. Pysyi kuitenki nätisti eikä lähteny minnekkään. Hihnaseuruu: arvaa ollaanko koskaa ees treenattu, ihan ok:sti Sikka seuras. L-siipi meni ihan mettänrajaan minne Sikka vilkaisi muutaman kerran mutta muuten ja hölöryhmässä jouduin antaa lisäkäskyn. Arvosanaksi vielä erittäin hyvä. Vapaana seuruussa normi hyvää työtä, ja arvosanaksi erittäin hyvä. Istumisessa, ei mitää moitittavaa, arvosanaksi erittäin hyvä. Maahanmeno ja luoksetulo: Seuruu hyvä ja jäi hienosti, mun kutsusta Sikka tuli, mutta niin lähti myös rotikkauros paikkiksesta. Kyseinen uros ei ollu ihan niistä kilteimmmästä päästä. Siirsin Sikan mun taakse että jäin koirien väliin. No rotikan ohjaaja tuli muutaman sangen painokkaan kirosanan saattelemana juosten ja hääti koiransa pois. Mutta tämän takia meiltä jäi liike vajaaksi mutta saatiin arvosanaksi hyvä. Myöhemmin kyllä rotikan ohjaaja tuli pahoittelemaan, mutta eipä tuo niin haittaa sillä ku se ei Sikkaa haittaa yhtään, eikä se ollu moksiskaa tilanteesta. Mutta näin kokonaisuudessaan Sikka teki hirmu hyvää työtä, vähän se oli aluksi tavallista enemmän vietereillä mun jännityksen takia. Ja näkyi kokemattomuus kisatilanteessa. Eli nyt vaan rutiinia kisamaisiin treeneihin.
Mutta veikkaan että näistä kokeista tulee vielä sanomista jälkikäteen, sillä esim ku se rotikka tuli luoksarissa meijän "päälle" niin periaatteessa sääntöjen mukaan koirakko pitäis hyljätä ja siitä pitäisi mennä tieto liittoon. Kuitenkin koira suoritti hyväksytysti bh:n läpi (koirakko teki kyllä ihan törkeen hiennon tottiksen ja sai kaikista arvosanaksi erittäin hyvä, ainoo vaan oli se paikkis siihen saakka ku annoin Sikalle luoksarikäskyn) siitä jo moni paikalla olevista vimmastui. Lisää vettä myllyyn toi se että meidän jälkeen olevassa parissa oli sakemanni narttu joka ei koko kaavion aikana ottanu ku yhden hyvin lyhyen kontaktin ohjaajaan. Toki käveli vieressä, välillä vähän haistellen ja oli kunno perinteinen matkalaukkumalli. Koko kaavion aikana ei koira oikeen skarpannu millään lailla ja teki kaikki sangen hitaasti, vaikka ohjaaja hiljaa jutteli höpötti/yritti kehua koiraa puolet koko kaavion aikana. No se koirakko sai hylätyn. Moni protestoi sitä, että koira suoritti kaikki liikkeet ja seuruussa piti paikkansa, mutta missään sääntökirjassa ei sanota että koiran pitää pitää kontaktia (piti ittekki tarkistaa ja eihän sielä sanota ku : koiran täytyy olla rauhallisena ja tarkkaavaisena ohjaajan vieressä). Eli tämä oli maailmasta suurin vääryys sillä rotikka lähti ja sai hyväksytyn mutta tuo sakemanni ei. Mulle ittelleni on oikeestaan ihan sama, ja saa kaikki tehdä omat johtopäätöksensä,  mä en oo tuomari. Mulle riittää se että saatiin Sikkasen kanssa koe hyväksytysti läpi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti