tiistai 22. marraskuuta 2016

Tuplanolla päivä

Viime viikolla käytiin tokoilemassa ke, to ja pe. Keskiviikkona tein molemmille tytöille seuruu- ja noutopäivän. Sikan seuruu oli yllättävän hyvää vaikka taukoo tokoilusta oliki melkee 2 viikkoo ja sen kyllä näki koirasta. Alussa paikka eli jonku verran mutta tasaantui huomattavasti. Peruutukset oli ihan hyviä, vaikka välillä meinaa lähtee kääntymään mun taakse. Noudoissa tehtiin kuuntelutreeniä, joka todella tuli tarpeeseen! Otin Sikan pa:toon ja heitin kapulan, ekalla käskin eka maahan. HItto ku se oli semmonen syöksy missä meinas lähtee kapulalle mutta meniki maahan. Toisella lähetin kapulle ja siitä vauhtipalkka. Kolmannella sanoin taas maahan ja nyt Sikka valahti puoli koiran mittaa ku lähti kapulaa kohti mutta meni kuitenki maahan. Neljännellä taas suoraa kapulalle. Otin vielä kolme semmosta missä sanoin no-alkuisia sanoja. Ne Sikka kuunteli hyvin  ja siitä vielä loppuun suoraa kapulle. Pitää kyllä ruveta tekee tämmösiä enemmän.
Aava se vaan pääsi höntsäilemään. Seuruu oli hyvä, ja paikka pysyi ihmeen hyvin vaikka tein pitkän seuruun.
To tein ruututreenin, missä molemmat bongas ruudun tosi hyvin vaikka tein muuta ja lähetin ruutuu. Taas vaihdoin ruudun eri sivulle ja lähetin ruutuun. Ainoo missä Sikan kanssa sai vääntää kättä oli se että pysytäänkö maassa vaikka jätin koiran makaamaan loska-vesi-sohjoon. Sikka ei oikeen tykänny ajatuksesta.
Pe kävin pitkästä aikaa talissa treenailees. Sikka teki esteitä ja eteenmenoja vähä joka väliin. Tehtiin alkuun muutama piilonkierto. Tehtiin neljän piilon kierrot peräkkäin puolesta kentästä. Pitäsköhän meijän vaihtaa ihan vaan noitten piilon kiertojen takia ipo-puolelle ku ne meillä osataan ;) . Sikka teki myös hyppynoutoja matalalla esteellä, jossa ei ollu ongelmaa. Tein myös aata madalletulla versiolla, siinä palautuksissa meinas olla pientä proplematiikkaa, mutta niitä ei olla niin hirveesti treenattukkaa eli ei ollu hirveesti odotuksiakaa. Eteenenoja tein yhteensä 6, jokka kaikki oli sangen hyviä. Loppuun vielä hypytin muutaman kerran metrisen, jokka meni hyvällä tekniikalla.

Sunnuntaina käytiin Aavan kanssa kisaamassa JAUlla. Josta tuloksena tuplanolla :) . Ekalla ykkösten radalla tuomarina oli Henri Luomala. Henkka oli taasen tehny hankalat radat. Aavan kanssa saatiin nolla ja voitettiinki vielä. Saatiin samalla vimppa luva ja menolippu kakkosiin. Päätin jäädä vielä testaamaan sen kakkosten radan, joten jäätiin hengailemaan siksi aikaa hallille. Koska mulla oli aikaa niin kävin sitte tallaamassa Sikkaselle merkkaamattoman jäljen. Pitutta jäljellä oli n. 500 m, 5 keppiä, 1 kulma ja vanheni reilun tunnin. Vaikka maligaattorilla on hetki heilahtanu viime jäljestä nii ajoi ihan hemmetinn hienon jäljen. Neiti meni ku katu jyrä jäljen päällä ja nosti kaikki kepit, yhdestä meni eka ohi mutta palas itte sen nostamaan (keppi oli just ennen kaatunutta puuta ja hyppäs vauhdilla puun yli).  Jäljen loppuosa oli hieman kökkö ku tuli pieniin märkyys-ongelma vastaan, mutta hyvin neiti ajoi vaikka oli ihan saakelin märkää (näissä ollu koko kesän ongelmaa)..
Kakkosten radoilla toimi tuomarina Viitasen Anne. Kakkoset alkoi hyppärillä, mille en ollu Aavaa ilmottanu, mutta ne jotain sähläs ja pisti meidät myös hyppärille juoksemaan. Rata oli sangen kiva putkiralli jossa oli muutama hankalampi kohta. Aavan kanssa oltais saatu vitonen tältä radalta ku tiputti riman. Mun saakelin karvakasa valui lähdössä ku jätin sen ja vielä karkas lähdössä. Aava oli yksinkertasesti niin lähellä rimaa etä olis ollu fysiikan lakien vastasta jos rima ei olis tullu alas. Muuten siisti hyvä rata. Mutta tosiaan ku ne jotain sääti niin tästähän ei mitää tulosta tullu ollenkaan. Toisena oli siis agirata millekkä meidän vain olis pitäny mennä. Sieltäki saatiin Aavan kanssa hieno nolla, ja luva sijalla 3. Rata oli hyvin samanlainen ku hyppäri, mukana oli putki-puomi erottelu missä ei ollu mitää ongelmaa, samoin kepit-pituus erottelu (J-putkesta suoraa ekana kepeille, muutaman hypyn kautta samaan putkeen mutta keppien vieressä samassa linjassa oliki pituus jolle mentiin). En voi olla muutaku tyytyväinen. Nyt vaan kattelemaan mihin kisoihin pääsis (tai mihin työt antaa periksi) jos saatais ne kaks vipaa luvaa ennen vuoden vaihdetta :)
Kakkosen radoilta ei valitettavasti videoo oo, mutta tässä meijän ykköste rata:
Maanantaisin ostin ittelleni etukäteisjoululahjan ja ruvetaan käymään Aavan kanssa Mustosen Saijan treeneissä. Meillä oli ekat treenit nytte maanantaina. Toki Saija oli itte tullu kipeeksi joten treenit piti Husson Sanni. Hauska rata monessa suhteessa. Mitään kovin kinkkistä radalla ei ollu; aa-putki erottelussa ei ollu ongelmaa, 6-9 välillä haki putket jotenki ihmeen hyvi ja kääntyi nätisti kasihypyllä. 20-22 väliä kokeilin muutamalla eritavalla, parhaiten toimi poispäin käännös 21:lle. On se vaan niiin pätevä pieni aksakoiruus. Mutta tosiaan treenaillaan tuossa porukassa nyt sitte huhtikuun puoliväliin asti :)Tänään kävin taasen tallaamassa Sikkaselle jäljen. Pituutta 635m, keppejä 6, kulmia 4, jana oli n. 10 m ja vanheni 45 min. Tein taas kokonaan merkkaamattoman jäljen. Hienosti ajoi taas, ilman mitää ongelmaa. kakkoskeppiä etti törkeen kauan: sai kyllä hajun ja käveli oikeesti sen 5-6 kertaa sen yli ja pyöri ja pyöri ennen ku löysi kepin ja ilmasi sen. Hassu. Kaikki kulmat oli sangen hyviä. Lopussa oliko sielä peura yms. kävelly jäljen ohi ku jäi tuijottamaan yhteen tiettyyn pusikkoon vaikka kuinka kauaksi, jatkoi vähä jäljestämistä ja jäi taas tuijottamaan. Ku siitä selvittiin nii jäljesti hyvin loppuun asti. Vikalla kepillä ilmasi noutaen???. Tää on ihan uus juttu. Jätin Sikan istumaan vein kepin takasi missä oliki ja lähetin Sikan uusiksi. Taas ilmasi noutaen, Kolmannella kerralla sama. Neljännellä ärähdin ja sitte ilmasi niin ku pitää maahan menolla. Eli ilmasut menee tehotreeniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti