sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Kilju-kaula aksaa

Tehdäänpä taasen pikakertausta ku en oo ennemmin kereenny tänne päivittää. Viime lauantaina meillä alkoi odotetun Marin valmennusryhmän treenit. Heti alussa otettiin luulot pois sillä koko homma alotettiin perinteisellä klassisella piip-juoksulla. Joudun myöntää, että mä oon juossu piippin viimeks yläasteella. Siihen nähde se meni yllättävän hyvin. Juoksun jälkeen tehtiin muuta fysiikkatreenia askelkyykyistä keskivartalon-treeniin. Kunnon ohjaajan treenin jälkeen pistettiin koirat asialle. Rata oli mukava missä oli ihan perusjuttuja. Ja ite käytin aikani siihen että testailin mikä ohjaus sopii meille Sikan kanssa. Sillä rehellisesti sanottuna, mä en todellakaan tiiä vielä. Alun 1-4 testasin molemmilta puolilta, mutta kyllä meille toimi että olin suoran putken puolella, sillä Sikka hakee paremmin. Samoin testasin 4-6 välille eri ohjauksia. Parhaiten kuitenki toimi takaaleikkaus kutos-hypylle.
Maanantaina käytiin tokoilemassa, mutta kova levy huutaa erroria enkä muista yhtää mitä tehtiin.... Tiistaina oli omat ohjatut treenit aksassa mihin otin Sikkasen . Tehtiin tekniikkatreeniä aiheena valssit ja pakkovalssit. Tehtiin yhdistelmiä: pakkovalssi-valssi, pakkovalssi-takaakiertovalssi, pakkovalssi-valssi-jaakotus yms. yhdistelmiä. Sikka tuli sangen hyvin noihin pakkovalsseihin ja oli muutenki sangen pätevä agility-eläin.

Keskiviikkona ja torstaina sai tytöt viettää vapaapäivää. Perjantaina kövin tokoilemassa molempien kanssa. Sikka sai tehä seuruuta, ruutua ja noudo kuuntelutreeniä. Seuruu oli ihan semi jees, mutta jotenki en ollu tyytyväinen . Ruudussa pistin pienen malin miettimään ja lähetin sen kohti suoraa kulmasta. Samoin jätin sen etumerkin viereen kirjaimellisesti oli ruudun kulmassa (ruudun ulkopuolella) ja lähettelin ruutuun. Ne oli Sikalle super-vaikeita. Joutui oikeesti neiti tehä töitä. Eli nääki menee vielä treenilistalle. Noutoje kuuntelutreenissä ei ollu mitää ongelmaa. Kuunteli hyvin ja teki hienoja noutoja.

Eileen lauantaina pääsi Sikanen taas aksaamaan. Sillä Viime lauantain treeneistä puuttui yks koirakko työmatkan takia, joten heillä oli treenit eileen. Ettei niitten olis tarttenu yksin treenailla nii mentiin Sikan kanssa myös treenaamaan. Sikan kanssa keskityttiin käännöstreeniin. Nelosputkeen haki sangen hienosti vaikka tuli niitäki toistoja jolloin vaan juoksi suoraa päätä väärään putken päähän. Kutoselle tein vastakäännöksen , joka toimi hyvin. Hieman vaan oli vähä onngelmaa mun paikan suhteen mihin teen sen vastakäännöksen.  7-10 väli oli sangwn nätti. Mutta se mitä hinkattiin oli 10-13 väli. Sillä vaikka merkkasin hyvin hypyn 11 nii silti hyppäs tosi pitkänä jolloin ei meinannu millää kääntyä mun ohjaukseen. Nyt otetaan tehotreeniin tiukat käännökset eli pääsee maligaattori hyppeleen kahdeksikkoon että oppii kääntymään....Tänään käytiin Aavan kanssa JAUlla kisaamassa kolmen startin verran. Ja voi pojat mitä kaaos hyllyjä tehtiin... tähän asti mulla on ollu on ollu kiltti belgi joka ei oo ihan nopeimmasta päästä, joka tulee myös nätisti ohjaukseen ku ohjaukseen. Nykyään mulla on semmonen normaali agility-belgi = kiljuva reikäpää joka varastaa lähdöstä, ei ota kontakteja ja menee ku holtiton radalla. Ekalla radalla, mikä oli hyppäri, oli tuomariharjoittelija. Rata oli sangen mukava vaikkaki täynnä takaakiertoja ja välistävetoja. Muuten siisti rata mutta kepeillä lähin hieman liikaa edelle jolloin Aava jätti vika välin menemättä. Tajusin sen vasta siinä kohtaa ku oli jo alkamas hyppäämään seuraavaa hyppyä joten en korjannu -> hylsyhän sieltä tuli. Muuten olis tullu nolla. Ja voin sanoo että nyt harmittaa etten malttanu kepeillä....
Toinen rata oli agirata tuomarina  oli Sami Topra. Jo tutustumisessa mietin 3-5  ohjausta. Päätin kuitenki tehä perinteisen "mummopyöräytyksen" mikä oli hyvä idea. Mutta muuten Aava varasti lähdössä ihan törkeesti, teki jäätävän hazardi-loikan aalle. Kepeille meni vasta kolmannella kerralla oikein sisään. Eli sangen hehkee alku...  muuten keskipätkä oli ihan suht hyvää vaikka Aava meinas lähtee välhä lapasesta. 17 putken sijaan Aava olis väkisten menny puomille vaikka kuinka ohjasin. Mutta joo. Se oli jäätävä kaaos rata.....
Vimppa oli kans agi-rata. Rataan tutustumises eniten mietitytti elämä keppien jälkeen, sillä tiedän että mun pitää ohjata kepit loppuun asti (ainaki ku kahella ekalla rafalla oli kepit kussu nii en viitti ottaa riskiä että pystyisin irtoomaan) joten kiire tulee. Että pääsen ohjaamaan 18 hypylle. Samoin 19 putken jälkee rengas oli kyllä niin tyrkyllä siinä. Mutta. Lähdössä ei nytte varastanu mutta sanoin kyllä sangen tiukkaan sävyhn että pysyi lähdössä. Ei ottanu aan alasmenoo, mutta oli siistimpi mikä tokalla radalla. Tein ennen keinua valssin ja takasleikkauksen kepeille (missä ei oo ollu ongelmaa) . Ja taas vasta kolmannella meni oikein kepit. 18 hypylle kerkesin yllättävän hyvin (olis voinu olla ennemmin ohjaamassa mutta en ollu ku himpun verran myöhässä) . Itte keskityin liikaa soihen kasitpistasen ohjaukseen joten en ohjannu kunnolla putkea jolloin Aava meni väärään päähän putkee. Eli hylly. Vaikka Aava oli tällä radalla kaikkista pahin reikäpää nii silti tais olla meijän siisyein rata.  Mutta kokemusta saatiin.


Ittepäisyyspäivänä mennään vielä Ojankoon kisaamaan kaks rataa ja sen jälkeen saa Aava jäädä kisatauolle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti