lauantai 10. tammikuuta 2015

Toko-treeniä ja kontakti-ongelmia

Tiistaina käytiin todellisissa pakkas-treeneissä: auton mittari näytti -16 astetta, mutta onneksi tuo pakkanen lauhtui huimaan -13 asteeseen. Yllättävän paljon meitä "hulluja treenaajia" tulikin paikalle. Alotettiin pika-paikkiksista, jonka tein evl-koirien kans: kaikki jonossa kehään, yksitellen alas, käytiin vaan auton takana piilossa ja takasi koirien viereen. Paikkis oli aiva jees: ei ota häiriötä muista kun käsketään alas ja meni pakkasesta huoklimatta nopeesti maahan. Ainoo treenattava asia, on tuo maassa odottaminen, meinas ennakoida nousua ku odoteltiin omaa vuoroa. Omalla vuorolla tehtiin ekaksi liikkeestä maahanmenoa, okei näin jälkikäteen totesin ettei paras idea, mutta maahanmenot oli hitaita, eikä aina suostunut menemään maahan. Eli tehdäänpä paremmalla kelillä. Sen jälkeen koira autoon. Toisella rundilla tehtiin seuruuta häirittynä; liikkuri kulki hyvin lähellä ja käskytti hyvin voimakkaasti: tässä ei  mitään ongelmaa, kontaktit pysyi ja teki hyvällä vireellä töitä. Ainoa missä katsoi muualle ku aiva vieressä tehtiin hyppynoutoa, mutta se annettakoon anteeksi.

Eileen käytiin illalla Talin pk-kentällä vähä leikkimässä. Thetiin muutamat vasemmalle käännökset, hypytin metristä yli edes-takas ja tehtiin varmuutta tuohon A:han. Talin kentällä on kolme harjoitus A:ta (eri kulmilla) ja muutama oikea. Tähän asti ollaan menty Aavan kans vaan noita kahta loivinta, kun Aava on saanu melkoisen ahdistuskohtauksen kun ollaan menty lähelläkkään jyrkempiä. Nyt päästiin jopa harjoitus-esteistä se jyrkin eli enää ei oo pitkä matka normi esteeseen. Testasin jos menis samalla innostuksella, mutta taas ahistus-puhistus-paineistus joten tyydyttiin vaan herkuttelemaan nameilla esteen vieressä.

Nyt kun lähes joka paikka on jäässä, niin on tuo treenaaminen jääny, koska eipä jäiselle alustalle viitti mennä. Ollaan sen takia tehty tavallista enemmän olkkari-treenejä (mitä en harrasta kovinkaan paljoa). Tunnari on sen ansiosta hyvällä mallilla: on rauhallinen, haistelee hyvin. Samoin ollaan taas tehty turhuuksia: Aava osaa katsoa niin vasemman kuin oikean kautta taakseen (toimii samalla venytyksenä), siinä olen huomannut että Aava on paljon kankeampi kattomaan oikealle puolelle, mutta treenataan niin saadaan liikkuvuus paremmaksi :)

Tänään käytiin vielä aksaamassa. Ekaksi pitää hehkuttaa Aavan keppejä!!!! Aivan törkeen hienot!!! Nyt oli vain alussa ja lopussa verkot ja hienosti menee, hitsit oon ylpee. Sitte se ei niin kiva asia.... nuo pirun kontakti esteet. Nytkin oli radalla vain yksi kontakti (A-este), mutta Aava ei voinut mennä 10 metriä lähemmäs (ei mennä edes muita esteitä jokka on kontaktiesteen vieressä). Itse kun menin lähellekki ja pyysin Aavaa, niin juoksi ovensuuhun treenikaverien seläntaakse piiloon. Tästä meinaa tulla iso ongelma.... Jos vain sais rahat kaivettua jostain, niin vois hommata vapaaharjoittelu-hässäkän johonki halliin että saatais mennä aivan rauhassa noita kontakteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti