sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Kraniosakraali-hoito

Tänään käytiin Aavan kanssa kraniosakraali-hoidossa, ja kyllähän sieltä vikaa löytyi. Suurin vika oli Aavan oikeassa polvessa: sääriluu oli kierossa ja luut olivat muutenkin mennyt päällekkäin ja olivat loivassa kulmassa (eli tähän tyyliin \/), tämän takia Aava ei oo voinu koukistaa polveansa. Tämän vian myötä oli paljon muita jumeja ympäri koiruutta. Mari (siis käsittelijä) sanoi suoraan, että tuo polven ongelma on jo vanha, joten jumit oli "päässeet valloilleen" ja niissä oli ns. useita kerroksia.

Mutta alotetaan alusta: kraniosakraali -hoito kuuluu samaan kategoriaan kuin osteopatia ja kansanparantaja (eli jäsenkorjaaja), metodit on oikeastaan samoja kaikissa. Mari aloitti käsittelyn niskasta joka oli aikas jumissa: 1. nikama ei ollut ihan niin paha mitä 2. ja 3.. Oikean etujalan olka ja lapa olivat myös hyvin jumissa, joka kans aukaistiin. Saman jalan varpaissa oli myös jotain pientä. Vasen etujalka ei ollut läheskään niin paha mitä oikea. Vasemmassa kyljessä oli hyväinen jumi mutta oikealla ei oikeastaan mitään. Koko oikea takajalka oli todella jumissa tuon polvi-ongelman takia, mitkä auottiin. Vasemmalla puolella (takajalassa) pahin oli uloinvarvas , samoin koko häntä oli n. puoleenväliin asti jumissa.

Itse asiassa Mari kysyikin, että onko Aava pehmeäkin suustansa? Ja onhan se, osa syy voi mennä niskan jumien piikkiin, joten pidot voivat parantua. Samoin Mari kysäisi istumisesta, ja onhan se hidastunut ja Aava hakee istumis paikkaa: se johtuu taas noista hännän jumeista ja polvesta. Takapään jumien takia ei ihme, että meidän vasemmalle käännökset on ollut huonot ja huonotuneet viime aikoina. Samoin takapään takia Mari sanoi, että Aava on voinut käyttää takapäätänsä vain 50%:sti. Joten uskon Aavan saavan vauhtia ja ilmaa hyppyihin ja kaikkeen tekemiseen. Mari myös epäili, että tuo meidän kontaktieste-ongelma voi osaksi johtua tuosta polvesta. Toivotaan että näin on, mutta onhan meillä niissä töitä, sillä se pelkotila/kipeän saamisen muisto on vielä Aavan takaraivossa.

Meidän to do -lista käsittelyn jälkeen:
- Ekaan kahteen viikkoon ei saada leikkiä vetoleikkejä (niskajumien uusiutumisen riskin takia), tai jos leikitään niin itse saa pitää vain kahdella sormella pinsetti-otteella lelusta
- hiero Aavan varpaita silloin tällöin (etenki takajalkojen varpaat) , sillä: 1. se ehkäisee jumien tuloa. Ja 2. jos itse en saa hieromalla jumeja auki niin on aika mennä käsittelyyn
- seuraa Aavan oikean polven liikettä (eli testaa itse kuinka liikkuu), nimittäin useimmiten nuorilla koirilla vikatilat palautuu, joten käsky kävi että pitää mennä vähintään 2 vk mutta enintään 6 vk päästä uusiksi. Mutta on myös mahdollista (kun on nuori koira kyseessä) että jumit meni "paikoillensa" heti ekasta kerrasta
- Ekat 2 viikkoa tehdään pentu-tokoa ja paljon vauhtitreeniä: että saan Aavan taas ymmärtämään että nyt voi jo tehdä asioita vauhdikkaasti kun ei polvi vaivaa (ja tämä oli käsky)

Ja jos haluan välttää mahdollisia niskajumeja seuruun takia, niin parhain niksi on tähän: että maksimi aika seuruuttaa koiraa on 30 sekuntia, ja siitä vapautus niin että koira joutuu tekemään liikettä toiseen suuntaan (esim. pallon heittää vasemmalle päin niin että Aava käyttää toista kylkeä tai pujottelu jalkojen välistä yms.). Ja vain silloin tällöin harvakseltaan tekee pitemmän seuruun pätkän (ettei joudu jatkuvaan staattiseen asentoon). Aluksi itse mietin että sehän on super-lyhyt aika, mutta nyt kun miettii niin puoleen minuuttiin saa kyllä paljon mahtumaan, jos haluaa.

Joten näillä mennään taasen :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti