maanantai 24. marraskuuta 2014

Duracell-koira vol. 2.

Kertokaapa mulle mistä tuolla koiralla riittää virtaa?!? Tuntuu että Aava on patouttanut tuota energiaansa silloin ku oli juoksut ja oltiin rauhassa. Ja kaupan päälle rupeaa tuo iki-ihana uhmaikä nostaa päätään.... huoh.

No mutta astialle: keskiviikkona oli meidän EPK:n ohjaajien vipat treenit missä Aavan kanssa oli tarkotus keskittyä seuruun edistämiseen. No eihän se sielä mitään edistäny, hitto. Sen jälkeen tehtiin noutoa niin että heitin ekana kolme kapulaa ja lähetin perä jälkeen hakemaan. Tässä ei normaalisti oo ollu ongelmaa, no nyt oli: Aava irtos hienosti, mutta jäi arpomaan minkä tois - eli juoksi ekalle, otti suuhunsa, tiputti ja meni seuraavalle ja jäi kapula suussa vielä kattomaan kolmatta. Muutenki huomas, että suosi yhtä tiettyä kapulaa. Loppuun otettiin vielä luoksareita niin että appari heitteli vieressä noutokapulaa ( koska kokeenomaisissa otti niin pahasti häiriötä). Ekalla kerralla kun mulla ei ollu ees palkkaa (tässä tapauksessa käytin lelua) esillä, niin Aavaa ahdisti ja stressas mahottomasti, helpotettiin että appari meni kauemmas ja otin lelun puolessa välissä. No totta kai se kyttäs ja ahdistui. Helpotettiin vielä tästäki ja appari vaan heilutti kättään ees-taas kapula kädessä ja mulla oli lelu kokoajan näkyvissä: näin se kesti häiriön.

Lisää kuvateksti
Torstaina käytiin Jennyn ja Kiiran kanssa, öööö jollain jalkapallokentällä, jossain päin Vantaata tokoilemassa. Aavan kans otettiin uusiksi tuo noutohässäkkä ja sama ongelma: suosi vain tiettyä kapulaa. Uus ihme ongelma... Keskityttiin myös paljon tuohon edistämiseen, joten tehtiin hiiiiirrrrmu pitkä seuruu ja palkkailin ku oli hienosti oikeassa kohtaa. Kyllä tuo "kynnys" ruveta edistämään rupeaa menemään kauemmas ja kauemmas :) ei nyt mitenkään juosten, mutta baby´s steps. Tehtiin myös muutamat liikkeestä jäävät ja loppuun luoksari läpijuoksuna. Jääviin haluaisin että olisivat terävämmät ja luoksarit rupeaa olemaan hyvällä vauhdilla. Jenny se taas otti kuvia, jotka löytyy täältä!! Ja kiitosta taas kuvista :)

Pitäis vissiin itte opetella kattoon eteenpäin...


Lauantaina olis pitäny olla jälkitreenit mutta peruttiin tuon yhen lumisateen takia. Joten veikkaampa että meillä on jälkikausi nyt tauolla. Mutta kävin ittekseni heittämäs lyhyet tottikset. Focus oli tällä kertaa liikkeitten välissä. Samoin tehtiin muutamia luoksareita. Mutta saatiin taas uus ongelma: nimittäin loput. Aava joko A. eteen tulossa pomppaa mua vaste ja siitä eteen, tai B. suoraan sivulle tulossa tulee järkyttävällä pompulla... No tän takia, tehtiin sangen puuduttavia niin eteen kun sivulle tuloja kierroista ja palkkasin heittämällä namie eteen päin jonka jälleen uusi käsky. Jos jotain positiivista Aava kuunteli hienosti käskyt (eteen- ja sivulle tulot), mutta huomas ettei oikeen kiinnostanu hinkata tällästä. Pitääpä pistää mietintä-myssy päähän ja keksiä jotain uutta ku näitä treenaa.


Tänään oli mun omat vedettävät treenit missä keskityin tällä kertaa Aavan viretasoon: tehtiin töitä mahdollisimman alhaisessa viretasossa. Tai siis ainakin yritettiin. Rauhottelin ensin Aavaa, jonka jälkeen otettiin seuruuta. Kaveri oli hienosti tarkka ja piti paljon paremmin paikan ku normaalisti, mutta vire nousi. Eli nosti itse itsekseen vireen lähes normaalille tasolle. Yllätyin ittekki kuinka nosti vireen niinki ylös, mutta eipä tuosta haittaakaa oo. Otettiin myös muutamat ilmottautumiset: eka meni plörinäksi, mutta pienellä huomautuksella paransi huomattavasti. Otettiin myös pitkästä aikaa henkilöryhmä: aivan saakelin hieno, kontaktit pysyi ja istumiset oli hyvät. Otettiin vielä muutamat tokon hypyt pallon heiton kanssa, motivaation ja eteenpäin irtoomisen takia.

Nyt kun jälkikausi - ja myös hakukausi - on loppu oon täs mietiskelly, mitäs sitä keksis Aavalle ku ei viittis pelkkää tokoa ja totista vääntää koko talvea. Joten suunnitelmissa on että rupeen opettaan Aavallekki hajuerottelua. Joten joo, meilläkin alkaa purkkien peseminen ja keitteleminen. Tuon hajun kanssa mulla onkin ollu ongelmaa, että minkä opettaisin. Näin kokkina mietin että jos opettais tryffelikoiraksi, mutta tulee kalliiksi tämä treenaaminen sitte. Joten nyt viikon pähkäilyn jälkeen päädyin kanelin hajuun. Katotaan mitä tästä tulee :) Niin joo, ja tästäkin ihme innostuksesta saa syyttää / kiittää Jennyä, joten sinne suuntaan vaan kaikki kunnia ;D

6 kommenttia: