sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Duracell-koira is back

Alkuviikon hiljaiselon jälkeen, ollaan me(kin) ryhdistäydytty treenirintamalla, sillä Aavan juoksut on taputeltu ja koko koira on niin loistava. Se treeni-into ja motivaatio millä se tekee töitä on niin parasta: niin säpäkkä, kuuntelee tarkasti kaikki ja on kuin tärkän tikkeli ja tarkka, todellinen unelma. Samoin tuo energisyys näkyy myös lenkeillä, sillä on tuo heittokäsi joutunu koville, kun on muutaman kerran tullu heiteltyä keppejä tai palloa. 

En muista enää oliko se maanantai vai tiistai kun pidettiin "höppää ja humpuukia" -treeni. Eli paljon kaikkia turhia temppuja (jalkojen välistä pujottelua, pyörimisiä, jalan yli hypyttämistä.... ) ja paaaaaljon leikkimistä. Tämmösiä turhia "treenejä" pitäis pitää useemmin!!

Perjantaina otettiin aamusta toko-treenit, missä tehtiin tarkkuutta jäävien pysähdyksiin takapalkalla. Seuruussa kiinnitettiin huomiota tuohon edistämiseen , ja loppuun muutamat kierrot ja läpijuoksuna muutama luoksari. Näissä Aava oli niin super-loistava! Niin hyvin kuunteli, korjas itte ja vaikka ja mitä. Tuota takapalkkaa meinas kytätä, mutta muutamien toistojen jälkeen onnistui seki :) . Töitten jälkeen kävin tallaamassa jäljen Luukkiin: 6 keppiä, lähes 600 m pitkä ja vanheni reilun tunnin, janan pituus hieman yli 10 m. Ei Aavan parhain jälki. Mutta oltiin iltapäivästä vasta liikkeellä niin veikkaan että mettässä oli muitten jälkiä aikas paljon, että ei helpoin jälki. Pari kertaa kaveri meni sivuraiteille ja jouduin itse puuttumaan kun ei korjannu. Kepeistä nousi 5/6. että ihan ok. Jäljen vanhetessa tein Aavalle esineruudun. Niitä ei olla hetkeen tehtykkään (näissä pitää kyllä ryhdistäytyä kun vielä on kelejä)!!! Aavalla on edelleen paha tapa että kun lähettää niin lähtee minne sattuu. Nyt kun tallasin aluetta niin tei vain reunat (totta kai) ja tein ns. palkkeja/uria. Ja lähetin Aava aina yhelle palkille jossa oli esine, siitä seuraavalle palkille jne. Tosi hyvin Aava pysyi tallatulla alueella ja teki hienot pistot. Pitää kyllä tehdä tällä tyylillä lisää treenejä.

Lauantai aamusta oli taasen jälkitreenit. Tarkotuksena oli tehdä suht helppo jälki (n. 500m), mutta Maikku tekikin "hieman" pitemmän jäljen: 1075 metriä, 6 keppiä ja vanheni 1,5h. Eli Aavan ensimmäinen kilometrin jälki. Alkussa oli jonku verran peuran paskaa, mitä Aava olis halunnu syödä, muuten teki tosi hienon jäljen ja nosti kepitki todella hienosti. Hitsit oon ylpee!! Ens kerralle suunnittelin tehdä vaan jana-treenin sillä nyt on tullut ajettua paljon pitkiä jälkiä.

Tänään käytiin Aavan ja bortsu-ihmisten kanssa tekemässä kokeenomaiset treenit Malminkartanolla. Sillä kentällä ei olla ennemmin treenattu, mutta se näkyi yllättävän vähän koirasta. Enemmän ongelmaa aiheutti muut koirakot, sillä tehtiin kentälle kolme kehää jossa kaikissa oli yhtäaikaa koiria treenaamassa (sillei ei ollakkaan ennen treenattu joten toisaalta ymmärrettävää). Niin ja oikeestaan kaikki oli evl-koiria (oli yks avo-koira Aavan lisäksi alemmissa luokissa). 

Luoksepäästävyys: Tällä kertaa Aava ei väistänyt ollenkaan 
Paikkis: Oli ehkä hieman levoton: pälyili paljon ympärillensä, mutta pysyi kyllä varmasti maassa.
Seuruu taluttimessa: Hieman tahmea kaveri. otti hieman häiriöö liikkurista, ja kun viereisessä kehässä tehtiin ohjattua noutoa. Täyskäännökset oli huonot. Perusasennot oli yllättävän hyvät.
Seuruu vapaana: Oli edelleen hieman tahmea, mutta ei enää ottanu kovinkaan paljoa häiriötä muista. PA:t oli hyvät, mutta täyskäännökset ei. Silti oon suht tyytyväinen.
Liikkeestä maahanmeno: Aava meni jopa liikkuroituna maahan!! Olis voinu olla nopeempi, mutta se meni maahan :)
Luoksari: Tehtiin samaan suuntaan ku 10 metrin päässä olevat teki hyppynoutoa. JOten siitä otti jonku verran häiriöö alussa. Juoksi hyvällä vauhdilla, eikä ees ennakoinu pysäytystä, jesss!! Toki loppu oli huono: oli vähä niinku tulossa eteen mutta tulikin sivulle, pompulla.
Liikkeestä seisominen: Normi perus Aava. Ja tällä kertaa ei väistäny ku tulin viereen :)
Hyppy: Lopussa väisti ku tulin viereen, ja muutenki kääntyi jo hypätessää, ja oli sen takia tosi oikeessa laidassa. JOten pitää keskittyä tuohon eteenpäin hyppäämiseen.

Kun kaikki aivan lopuksi (kun muutkin olivat saanut kisamaisen treenin tehtyä) otettiin Aavan kanssa vielä seuruuta häiriössä. Hienosti Aava jaksoi keskittyä. Otettiin myös hypyn jälkeistä seisomista ettei väistäisi. Siihen ei oikein tuo rautalanka meinannu riittää, mutta kun otti ratakiskon käyttöön niin rupes homma luistamaan, tai siis pysymään raiteilla ;) 
Sovittiin että seuraavat samanlaiset treenit pidetään parin viikon päästä. Tekee hyvää Aavalle saada kisamaisia, että saadaan rutiinit kuntoon. Mutta sitä enne pitää kyllä treenata palkkaamattomuutta ja liikkeitten väliä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti