sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Noutotekniikkaa ja viimeiset Sirken koulutukset

Niin vaan on taasen viikko vierähtänyt loppuakohden ja wooohooo, enää 9 viikoa jouluun :)  Tällä viikolla oon yrittänyt pitää vähä helpomman viikon ettei aina vaan treenata ja treenata ja treenata. Ihan siinä en oo onnistunut, mutta melkeen ;). Eikä se onnistu Aavankaan kannalta: aina kun tuun kotiin niin pikkukoiruus on heti siinä moodissa että tehdään jotain kivaa...  pitäis kyllä pitää parin viikon totaali-tauko ainakin tuosta tokosta, tekis hyvää mulle ja koiralle. Mutta ei vielä, joten taas treeneihin:

Edelleen meillä on ongelma nimeltä nouto...... Nyt oon saanu tuota mälväämistä jonkin verran pois, mutta tilalle ollaan saatu uus ongelma: Aava sylkäisee kapulan todella helposti pois (okei, oma moka sillä oon kieltänyt mälväämisestä jonka takia tämä uus ongelma) Maanataina tehtiinkin uutta koko noutotekniikan suhteen: opetin Aavalle kuinka päin se hakee noutokapulan; itse haluan että koira juoksee kapulan taakse, kääntyy ja ottaa sitten vasta kapulan ja juoksee luokse (ei niin että juoksee ensin kapulalle ja kääntyy kapula suussa ja tulee luokse). Nyt varmaan moni ajattellee että melkoista hifistelyä, mutta joo, toisaalta onhan se mutta toisaalta ei. Nouto rasittaa muutenkin hirmuisesti koiran etupäätä (varsinkin PK-puolella missä on vielä A ja hyppy), niin jotenkin sitä haluaa helpottaa koiran tekemistä sillä ettei sen tartte painavan kapulan kanssa vielä kääntyä mahdollisimman pienessä kulmassa, varsinkaan pk-puolen ylemmissä luokissa missä kapulalla on jo painoa 2 kg. Tai ainakin mä haluan elää semmoisessa söpössä pilvilinnassa että se auttaa koiraa. Ja omasta mielestä onhan se näyttävämmän näköistä (ehkä myös koulutetumman näköistä) kun koira noutaa takakautta. Toko-puolella tätä käytetään paljonkin, mutta pk-puolella tuomarilta tulee sanomista: "voisi pyrkiä vieläkin voimakkaammin kapulalle", ihan sama mulle :)
Vaikka Aava ei mikään järjen riemuvoitto ookkaa, niin kokonaisuudessaan sain sen opetettua huimassa 7 toistossa, eli aikas helposti. Nyt Aava noutaa hienosti takakautta vaikka noutokapulan olisin kuinka päin tahansa, toki varmuutta voi aina treenata lisää :)

Tiistaina olikin Viitasen Sirken viimeiset treenit, sniiff. Voin kyllä suositella kaikille, sen verran mukava kaveri ja aina löytyi hyviä ideoita, millä viedä koiraa eteenpäin. Tällä kertaa päästiin Aavankin kanssa tositoimiin. Alkuun otettiin muutamia ilmoittautumisia, näissä meinasi pikkukoiruus olla vähän liiankin vireällä päällä eikä meinannut malttaa istua tai siis istuutua ollenkaan. Sen jällkeen tehtiin henkilöryhmä. Siihen sain vinkiksi että kannattaa ottaa muutamia treenejä niin että ihmiset tuijottamalla tuijjottaa Aavaa niin helpottaa tulevaisuudessa (herkkä kun kerta on) ja mun itse pitää olla huomattavasti itsevarmempi. Samoin tehtiin vasemmalle käännöksiä : saan taas opetella itse kävelemään, oon aina kävelly niin että koira pääsee "laiskottelemaan" käännöksessä. Nyt vaan pitää ruvata vaatimaan paljon enempi.
Tehtiin myös noutoja. Joihin saatiin apuja juurikin pitoihin: kapula oikeeseen käteen ja vedetään pois koirasta ja pois itsestä päin (itse peruutetaan/pyöritään ympyrää). Aina kun koira ottaa kunnolla kiinni ja pistää vastaan niin palkka.  Näitä ollaan tehty viikolla ja meidän pidot on mennyt valtavasti eteenpäin jiiihuuuuuu !!!!

Lauantain aksailut jäi välistä sillä jouduin olla töissä, mutta tänään oltiinkin jälkitreeneissä. Kun normaalit ihmiset sunnuntai aamuisin nauttii kaikessa rauhassa aamukahvinsa lukiessaan lehteä , niin mitäs sitä minä teen: aamulla klo. 8.oo jälkitreeneihin Siikajärvelle (tarkemmin oltiin Siikajärvi ykkösessä) vesisateeseen. Juu, olen hullu!! Nytte tehtiin Aavalle 523 metriä pitkä jälki 5 kepillä ja vanheni n. 1,5 h, ja lisä haasteena tuo vesisade. Alkuun oli melko epävarma, mutta "leimautui" jälkeen yllättävänkin nopeaa. Eka keppi oli tosi vaikee, eikä meinannut nostaa millään. Toisen nosti hienosti, kolmas hirmu epävarma, mutta loput nousi tosi mallikkaasti. Taas saatiin hyvää palautetta Aavan vauhdista, kun se ei juokse höyrypäänä eteenpäin, vaan jäljestää hallitusti niin että ittekki pysyy helposti perässä.

Eipäs muutaku uus viikko, uudet kujeet :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti