keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Tekniikkaa, tekniikkaa ja vähä lisää Sirken koulutusta

Nipsunen se taas lähti Etelä-Pohojammaalle joten ollaan taas kaksisteen Aavan kanssa. Itte taistelin tuota turkasen flunssaa vastaan joten suuremmin ei oo jaksanu treenailla Aavaa. Mutta ollaan me jotain saatu aikaan.

Viime kokeen häppeningin takia Aavaan tuli kauhea epävarmuus kaikkea kohtaan ja välillä se meni totaali lukkoon ku yritettiin tehdä jotain. Joten ollaan hyvin paljon keskitytty nyt tuohon lukon avaamiseen tai siis keinoihin millä siitä päästäisiin. Monen eri yrityksen ( ja erheen) jälkeen opetin Aavaa haukkumaan käskystä niin että viretila nousee huippuunsa=stratosrääreihin ( en tykkää yhtään kun koiran vire nousee noin paljon= kaikki meinaa mennä kauheeksi säheltämiseksi) mutta sitä kautta saan taas Aavan pois lukosta ja työ-moodiin. Eli tästä on ollut suuri apu. Treenikaverit vain nauroivat sillä monet käyttää haukuttamista ennen kehään menoa että koira väsyy ja vire laskee. Meillä mennään toisin päin :)

Tekniikkaa on tullut jonkiverran nyt tehtyä, pääsääntöisesti seuruussa. En itte ymmärrä kuinka oon antanu koiran edistää noin paljoo, niin ollaan keskitytty paljon paikkaan. Samoin ollaan ruvettu opiskelemaan kakejen tekniikkaa m-i-m vaihdot sujuu jo tosi hyvin ja m-s vaihdot suht hyvin; toinen takatassu pysyy hyvin paikoillaan mutta toista meinaa välillä siirtää. Siis teen niin päin että takajalat pysyy paikoillaan. Mutta kyllä se siitä, meillä on aikaa tohon voittaja-luokkaan. 

Noudoissa ollaan jatkettu että saatais kaikki muu kivemmaksi kuin se pirun noutokapula. Nykyään kapulaa ei kytätä enää niin pahasti mitä se oli eli pikkuhiljaa tämäkin edistyy. Nykyään Aava pystyy jo leikkimään noutokapulan vieressä ilman että menisi siihen heti kiinni, wooohooo, baby steps....

Esineruutua ollaan tehty nyt kolmisen kertaa, ja nykyään meilläkin voi viedä jo useamman esineen piiloon eli pikkukoiruuden päähän on saatu taottua ettei kaikkia tuoda yhtäaikaa. Loppuja pitäisi ruveta treenaamaan, sillä Aavasella on paha tapa tiputella esineet metrin päähän musta. En tiiä millä pirulla tän sais opetettua. Täytyy vissiin hakee ratakiskoa ku tuo rautalanka ei näytä auttavan ;)

Eileen oli taas Sirke Viitasen koulutus josta saatiin taas pari kikkaa jatkaa eteenpäin: 

- eteenmenoihin: meillä ei auta jos on leluja vierekkäin ja ain lähettää koiran uusiksi. Joten viedään 2 palkkaa: toinen näkyville ja toinen pari metriä taaksepäin ja piiloon. Ensin lähettää koiran näkyvälle palkalle, sen jälkeen tehdään jotain muuta ja sitte uusiksi. Sirke vain varoitti että kaikille tää ei heti toimi, sillä koira voi ajatella että justiin mä tänne juoksin ja sain jo palkan. Toisaalta tällä saa vahvistettua sitä että aina kannattaa lähteä eteenpäin, sillä sieltä saa aina palkan. 

- Yleisesti: ei aina kannata odottaa että koira itte korjais virhejutut  ja palkkaa korjaamisesta (esim. Kontaktin  tiputtaminen) sillä paimenilla on tapana ruveta maksimoimaan palkan saantia. Eli tuolla kontakti esimerkillä koira tiputtaa tahallaan kontaktin ja nostaa sen palkan toivossa. Itte ainakin sorrun juuri tähän, eli pitää opettaa mistä se palkka oikeasti tulee. Voi kehua korjauksesta mutta palkan saa vasta oikeasta suorituksesta. 

Oli taas paljon muutakin mutta hitsi ku puolet aina unohtuu, pitäis kirjoitella heti kaikki ylös....


Mutta jippiiiii, päästiin Aavan kans jälkiryhmään ja ekat treenit on nytte vklp:na joten sitä odotan innolla. Samoin meidän aksa-porukka starttaa loppuviikosta :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti