torstai 17. lokakuuta 2013

Vetokoira vol. 2

Aluksi pulloanalyysi: uuteen pulloon pistin ensin pohjalle kirkasta "ilastointiteippiä" joka ei ole niin vahvaa kuin oikea jesari, mutta vahvempaa kuin pakkausteippi. Harmittelinkin kun tuota kirkasta/läpinäkyvää ei ollut enempää... siis shoppailemaan. Mutta, asiaan :) pullo kesti huomattavasti paremmin teipattuna, joka nyt ei sinänsä ole ihme... Toki pistin kyllä helkkarin monta kerrosta teippiä, oikein teippauksen ihme ;)  mutta parhaimman tuloksen saa kun pistää pohjalle tavallista jesaria, ja päälle sitä kirkasta ja kestävämpää pakkausteippiä. Eli ongelma ratkaistu :)

Itse treeniin: tänään Nipsu veti n. 3,5 km matkan pulloa. Nipsu veti hirmu hyvin, mutta kaverilla oli nenä maassa noin puolet matkasta. Toki olimme lenkillä hyvin yleisillä koirien lenkityspoluilla, joten ihmekkös tuo. Itse en ole koskaan antanut koirien jäädä haistelemaan (siis pysähdyksiin asti), joten matka jatkui haisteluista huolimatta. Tähän pitää ens treenissä puutua.

Koiran vedättäminen on koiralle raskasta puuhaa, joten muistakaahan ihmiset pitää koirastanne huolta. Alkuun ja loppuun  k u n n o n  verryttelyt ettei tule venähdyksiä/ muita jumeja. Eikä kannata unohtaa venyttelyjä koiralle (eipä se tee pahaa ihmisellekkään). Samoin koiran nesteytys on hirveän tärkeää treenin jälkeen. Itse käytän Nipsulla FitDogin  palautusjuomaa  (http://www.fitdog.fi/tuotteet/fitdog-recovery/) . Jos ei halua ruveta hifistelemään, voi koiralle antaa vaikkapa tonnikalavettä, jossa on hieman suolaa (koira saa vettä, proteiiniä tonnikalasta, ja suolaa).


Ilmoitin tänään Aavan ensimmäisiin  näyttelyihin... Vielä on armonaikaa marraskuun loppuun opetella seisomista ja hampaisiin kattomista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti