maanantai 28. maaliskuuta 2016

Jälkikauden korkkaus ja purutreenejä

Jessssss, vihdoin ja viimein päästiin viime torstaina alottamaan peltojälkikausi. Kävin ittekseni tallaamassa molemmille tytöille suht lyhyet ja helpohkot jäljet. Sikaan lin niiiiiiin tyytyväinen. Enää ei kaahotettu niin mahttomasti, paikkapaikoin rytmi oli hyvä, välillä hajos silti niiin hyvää työtä neiti teki. Aavan jälki oliki pieni katasrofi, ekanakin yleensä paalulla mulla on muutama nami, eipä ollu ny. Joten alku oli melkoista haahuilua, kulmat oli hirveitä . Jos jotain hyvää, nii vikan 50-60 m ajoi hyvin (pituus tais olla +/- 200 m ).

Perjantaina käytiin taas pureksimassa. Sikanen oli ihan super hieno neiti taas. Toki ittestä tuntui että hallinnassa ollaan menty takapakkia. Vaikka Aarneki sanoi että treenithän meni loistavasti. Noh, ehkä ne sitte meni hyvin. Ittelle ei jääny niin varma olo. Aavalainen pääsi vaan höntsäilemaan jotain sillä sen kanssa on mulla totaalinen motivaation puute ja sen näkee jossain suhtees koirastaki. Pitäis ny todellaki yrittää löytää se jostain.

Lauantai oli tytöille vapaata sillä pääsiäisen takia tein yllätys taas pitkän päivän. Sunnuntaina mentiinki tukka putkella. Riikan ipo-maalimies on kiinnostunu montsusta joten käytiin Sikan kans näyttään kuinka me touhutaan. Ekaksi tehtiin taas pohjalle tottista, uus halli missä ihan hemmetisti kaiken maailman tavaraa hallin reunoilla. Yllättävän hyvin pikku-paskiainen jaksoi keskittyä, vaikka välillä piti käydä vähä kattomas mitä sielä reunoilla on. Muutama hyvä seuruun pätkä saatiin silti tehtyä, jäävät erotteli hyvin. Ekalla kierroksella Sikka teki taas hyvää työtä. Toinen kierros oliki melkonen. Vaihdettiin tumppua johon otettiin ekaa kertaa puru. Tähän asti se on ollu semmonen mistä vedetään vaan nyöri pois ja tumppu aukeaa. Tässä uudessa oliki tarra. Ekassa purussa Sikka oli hyvin täydessä otteessa ja ku Aarne repäs tarran auki nii SIkka irrotti ja jäi pää kallellaan kattomaan mikä se oli. Jäätiin molemmin Aarnen aa kattomaan että mitä tapahtui (ilmeet oli varmaan meilä molemmilla melkoset). Ihan ihme. Samalla toiselle kierrokselle avattiin liukuovi ku oli niin nätti keli. No totta kai tuli selkee aurinkoinen kohta, ja sitte varjo. Tuo raja oli tosi paha Sikalle. Ote huononi hurjasti ku mentiin lähelle tuota rajaa. ku otettiin toiseen suuntaan tai käännyttiin pois päin nii paransi. Olin ihan hämilläni moisesta. Uusia asioita tuli ilmi Sikasesta. Muuten oli kyllä kiva käydä kattoos ipo-puolen treenejä sillä ne on kuitenki ihan erilaiset.
Askolasta puruista ajettiin täysiä takasi nii kerettiin vielä Aavan aksatreeneihin. Aava oli mahottomalla päällä, se oli jopa tavallista röyhkeämpi (vaikka sitä siitä ei saa tekemälläkää) mitä koskaan. Hauska rata missä tehtiin paljo irtoomista. Meidän kouluttaja vaan nauroin ihan kippurassa: "kuinka sä Minttu voit ryssiä noin pahasti tuon ohjauksen, mutta koira korjaa silti niiiiiiiin viimetipassa ku on niin kuuliainen. en oo koskaan nähny noin vilpitöntä koiraa ikinä, ja sit sä ryssit". Mä niiiiin tiiän :)

Tänään käytiin taas aamusta tallaamassa jäljet Heidin ja sakemannien kanssa. Sikalle tein about 100 m pitkän ja Sikasen ekan kulman. Edelleen hyvin työskenteli, pitää vielä vahvistaa tuota rytmittämistä jäljelle. Kulman ajoi yllättävän hyvin, hieman itse käännöksen ajoi varmasti mutta kulman jälkeen oli vähä epävarma. Toki tuulikin vaikeutti asiaa, sillä eka ajoi myötätuuleen ja siitä vaihtui kovaan sivutuuleen. Pitää varmistella noita kulman jälkeistä jälkeä nii saadaan varmuutta muuten hieno pieni nenä koiruus :)
Aavalle tein n. 250 m ,4 keppiä, 2 kulmaa ja 1 piikki. Alun ajoi hyvin mutta ku jälki kääntyi vastatuuleen nii ajoi tosi rumasti: suu auki ja nosteli päätään. taas kulman jälkeen ku tuuli kääntyi muuttui huomattavasti varmemmaksi ja suu meni kiinni eli ajoi huomattavasti paremmin :) Kummallista, noh tietää mitä treenaa. Huomenna taas jälkeilemään , mä niiiin nautin ku saa tallata jälkiä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti