keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Älä yllytä hullua

Alotetaanpa meijän normi kuulumisista, eli eipä ihmeempää: sikka kasvaa ja onpa tullu treenailtua kaikenlaista, pääsääntösesti tottista ja aksaa.

Ai niin, mä sain erittäin huonon maineen koiranomistajana, sillä olin töitten jälkeen lenkillä tyttöjen kanssa. No matkalla oli hiekkakenttä mihin päästin tytöt leikkimään ku varsinki Sikalla oli virtaa enemmän ku laki sallii (eli lenkeistä ei tuu mitää ku pikku-neiti roikkuu joka paikassa - siis Aavan kimpussa). Tässä viimeaikoina Sikka on oppinu ehkä vähä liianki hyvin tämän Draama Queen-asenteen; se saattaa ruveta huutamaan ku syötävä vaikka Aava on puolenmetrin päässä menossa kohti. Kentällä tytöt leikki ja Sikka yllättäen huusi vaikkei ees sattunukkaa. Paikan ohi meni joku eläkkeellä oleva vanha rouva pikku chihunsa kanssa, ja sen silmät pullistui päästä koska MÄ en tehny mitää vaikka Aava "tappio" pentua. Rouva kattoi hyvin järkyttyneenä touhua hetken ja oli hyvin lähellä ettei se soittanu jonnekki eläinsuojeluun. Ku itte tajusin tilanteen nii käskin Aavan vähä rauhottua, mutta rouva oli silti syvästi järkyttynyt. Sain pitkään selitellä sille että tuo pentu osaa esittää, eikä se muuten heti kävisi Aavan kippuun takasi, jos se oikeesti vahingoittais sitä. Ja kysäsin vaan ku Sikka roikkui Aavan poskikarvoissa nii, että nahka venyi 15 cm, että pitäskö tuon vanhemman sitte sallia tuo??? Meni rouva hiljaseksi ja lähti pudistellen päätään pois. Ja hauskin tässä oli se, että sen chihun nimi oli oikeesti Fifi, eli kirjaimellinen mamman pieni kultamusuukka-sylipuudeli-Fifi.....

Mutta palataan tuohon otsikkoon. Meikäläinen sai sitte saakelin hullun idean. Eileen alkoi HSKH:n Tehis Cuppi, eli agility-epikset missä on kolme osakilpailua. Päätinpä sitte extemporee mennä sinne ja ilmotin Aavan mölleihin. Itseasias otin 2 starttia. Mutta noh.... Alotetaan siitä että oli muuten meijän (ja mun) ekat kisat aksapuolella. Mutta eka rata: 5 , koska meni väärään putken päähän. Aava ei ollu ihan niin vauhdikas mikä normaalisti ku odoteltiin kauan kehän laidalla ja oli vähä pihalla ku yhtäkkiä mentiinki aksa radalle. Toisella kierroksella hyllytettiin: tässä Aava oli vähä liianki innokas ja vauhtia oli enempi mitä normaalisti, joten näin suoraa suomennettuna ei oikein meinannu koira pysyä lapasessa. Ja muutenki ohjasin melko huonosti, eli tietyllä tavalla oma moka. Rupesin vaan kotiin ajellessani miettimään, että ei olla ikinä otettu noin pitkää radan pätkää yhteen soittoon (siis oli 13 estettä). Ollaan tehty 5-8 estettä kyllä mutta nuin pitkää ei. Joten pitääpä ruveta treenaamaan kunnon pitkiä ratoja :)

Tottistreeneistä    Kuva: Janne Marin

Kuva: Janne Marin

Oli ihana tulla töistä ku neiti oli levittäny 5 kg multaa pitkin kämppää.....

1 kommentti:

  1. Mikä hiton "puutun-kaikkeen-matami" sinne on menny muuttamaan Fifinsä kanssa 8(

    VastaaPoista