maanantai 27. heinäkuuta 2015

Aivoriihi

Kulutettiin Aavan kanssa vapaapäivää ahkerasti mustikkamettässä. Siinä mustikoita poimiessa ja myös kotona peratessa oli hyvin aikaa miettiä mitä kaikkee haluan opettaa penskaselle ja nimenomaan: kuinka!!! Mimmosen seuruun sille haluan? Mitä käskyjä tuun käyttämään, erit mitä Aavalla? vai osasamoja? Millä tekniikalla rupeen jumppaan kaukojen vaihtoja (siis etu- vai takajalat paikallansa)? Mitä ruokaa rupeen syöttämään ku on pentu? Mitä treeniherkkuja rupeen käyttään? Mhinkä kaikkialle vien sitä nyt pentuna (sosiaalistamisen takia)? Kuinka paljo kuljetan koiruuksia erikseen? Mitä tavoitteita haluan ? Ja asioitahan on miljoonia ja miljoonia. 

Joten kyllä, tästä se pentusaaste alkaa!!

Alotetaanpa ihan alusta. On ihan selvää, että naskalihammas tulee olemaan ihan erilainen luonteeltaan mitä Aava. Aava on pidättyväinen, ei mitenkään vietekkäimmästä päästä, ohjaaja pehmeä, ja hyvin nöyrä kaveri. Okei, meen vasta ens viikolla kattomaan pentuja (nimenomaan vasta ens viikolla. Nuo työt haittaa pahasti mun harrastustoimintaa... taas), mutta sen voi jo etukäteen sanoa, että pikkuriiviöllä tulee olemaan luonnetta huomattavasti enempi. Ja Aavaan verrattuna se on viettipommi.
 Itse oon tässä ny miettiä mitä kaikkee rupeen sen kanssa tekemään ja touhuamaan. Vielä en osaa sanoa, mistä lajista tulee ykköslaji. Jäljestä en itte halua luopua, joten varmasti siinä tullaan kisaamaan. Mutta mettään vai pellolle? Pohjat tuun kuitenki tekemään pelloilla/nurtseilla, mutta teenkö ensin FH-tulokset vai siirrynkö mettään suoraan, sen näkee. Tokoa tullaan tekemään, mutta siitä en tee päälajia. Purut kiinnostais kovasti, sillä sitä en oo ennemmin treenannu, ja se on oma taiteenlajinsa. Mutta IPO vai mondioring?? Montsu olis huomattavasti vaihtelevampaa, mitä ipo. Ipossa mua tökkii sen kaavamaisuus. Mutta jos alotetaan siitä, että löytää hyvän maalimiehen.

Aavan kanssa oon tehny , näin nätisti sanottuna, aika helvetisti virheitä. Tietenkää en millään muotoa haluaisi tehdä niitä penskaselle. Aavalle on tullu moni asia opetettua juosten kusten. kuten semmoinen "pikkuasia" ku seuruu. Samoin, mitkä mielentila/motivaatio-treenit on jääny aivan liian vähille. Ja tässä niitä nyt sitte paikkaillaan. Samoin oon a-i-v-a-n liian paljon kaavoihin kangitunu: tehny samalla kaavalla kaikki treenit ja sit siitä tulee melkosta pakkopullaa niin koiralle ku omistajalle. No, on eria asia jos tuleva penskanen kestää hyvin toistoja (ja mun tylsää kaavamaisuutta). 
Paljon on vielä mietittävää ja paljon tulee varmasti vielä eteen kun vaan saan penskasen kotiin :) Ja nii unohinki, se on enää 2,5 viikkoo nii rääpäle on kotona :D :D

Ja vielä ihan pakko hehkuttaa Aavan esineruutua tänään. Käytiin Lauran ja Selman kanssa tallomas jäljet ja tehtiin esineet. Tietosesti tallottiin esineruutu 30 m leveyttä, ja reilu 60 m syvyyttä. Hyvin se Aava sinne 60 metriin uppos. 3 lähetystä ja 3/3 esinettä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti