maanantai 16. maaliskuuta 2015

Aksailuja ja jälkikauden korkkaus

Nyt ku tuo iki-ihana valo-ilmiö möllöttää taivaalla niin ei sitä vaan malta istua kotona sisällä. Joten ollaan kulutettu aikaa pihalla vaikka kuinka paljo. Ja hyvin kelien myötä myös mettät rupeaa paikkapaikoin olemaan niin sulia että saa jo jäljet tallattua.  + pellot on sulia että saa peltojälkiä tehtyä.
Kauden ekan jäljen tein Olariin: pituutta 300m, 4 keppiä, vanheni vajaan tunnin. Siitä huomas että oli kaverilla vauhtia ja intoa ku pääsi taas tekemään jotain kivaa. JOnkin verran sain olla jarruna, mutta ihan ok:sti Aava jäljen ajoi. Toisen jäljen tein Luukkiin, joka oli suurinpiirtein samallainen (4 keppiä, n. 350m, vanheni 1h). Se jälki meni samoissa merkeissä: kaahotusta.
   Eileen käytiin Lauran ja Tainan kans tekemäs Luukkiin jäljet: eka jonkun muun talloma, 4 keppiä, n. 350m, toki vanheni melkeen 2h. Siinä Aava keksi jotain aivan uutta: meni hyvin paljon nenä ylhäällä ja ilmavainulla o.O  . Todettiin että ei todellakaan normi Aavaa, että nyt tehdään seuraavaksi monta makkarajälkee, eli back to basics. Itteä sen verran harmitti tuo päiväinen jälki että kävin iltasella tekemäs n. 100 m pitkän makkara-peltojäljen. Makkaroita pudottelin 2-4 askeleen välein että varmasti pysyis nenä maassa. Ja kyllähän se pysyi:söi kaikki nakit matkalta ja teki hienoo työtä.
  Tänään menin heti aamusta Oittaalle tekemään jäljen frisbeegolfradan reunaan (ajattelin ettei sielä ketään oo aamulla klo. 9 ja enpä oo koskaan nähnyt sielä kenenkään heittelevän). No sain jäljen tallattua ja lähdin ajamaan niin tottakai sinne tuli 2 kaveria viskomaan kiekkoja. Yhdessä kohtaa olivat talloneet jäljen päältä, mutta koska olin tehny Aavalle taas makkarajäljen niin pysyi todella hyvin jäljellä häiriöstä huolimatta. Pituutta tällä jäljellä oli n. 600 m, ja makkaroita kylvin kuinka sattuu 1-5 askeleen välein. Nytte Aavalla oli taas vauhtia ja jyräs makkaroiden yli n. 10%, vaikka kuinka olin jarruna. Eli jotain hyvää, jotain huonoa tällä jäljelle, huoh....

Aksapuolella ollaan taas tehty kaikkee kivaa. Viime treeneissä pääpaino oli välissä vedoissa. Niissä ei meillä oo mitään onkelmaa :) kun koira on oikeella puolella niin meni ku vettä vaan, ku koira on vasemmalla puolella, ekan kerran sössin, mutta sitte lähti luistamaan. Samoin ollaan tehty koiran hallintaa, ja kuuntelua. Ja edelleen meillä on ongelmana mun hitaus, ja jään katsomaan aiva liikaa koiran perään meneekö se vai ei erihypyille tai putkeen. Ja to do-listalle pääsee myös että Aava oppis hakemaan esteitä huomattavasti paremmin :) Mutta alla moolemmat radat: 
Välistäveto-treeniä


Ja kuunteluaEi kommentteja:

Lähetä kommentti