lauantai 21. maaliskuuta 2015

Jäsenkorjausta

Jo viimeviikon aksa-treeneissä katsoin että Aava hyppäs hieman huonolla tekniikalla. Ei mitenkään hälyttävän paljon, mutta itte näin ettei hyppää puhtaasti. No siitä tilasin samantein Aavalle ajan jäsenkorjaajalle Nurmijärvelle. Saatiin helposti aika ja käytiinki sielä eileen aamulla. Eipä varmaankaan yllätä että kyllä sieltä jumeja löytyi.

Nipsun kanssa ollaan käyty Kokkolassa Anulla, joten Anun kautta mä Jaanan löysin. Ja Anu on ollut Jaanan "oppi-isä" (on Kokkolasta kotoisi ja opiskeli jäsen korjauksen sielä, mutta nytte asuu täälä etelässä). Joten tiesin jo sen takia , että pääsee Aava kunnon näppien alle. Joten mainostetaan tässä nyt myös Jaanaaki; suosittelen ehdottomasti käyttämään koiraa Jaana taikanäppien käsittelyssä!! Jaana on vasta vuoden verran tehny , mutta käsittelee hyvin ja tarkasti koiran läpeensä niin ettei varmasti jää jumeja. Itse Jaana myönsi ettei ole niin nopea ku Anu, mutta eipä tuo mua haittaa sitte yhtää ku vaan koira tulee hoidetuksi. JOten kaikki vaan varailemaan aikoja jäsen korjaukseen :) Ja netti osoitehan on www.mahtitassut.fi/

Mutta mennäänpä tarkemmin tuohon Aavaan. Viime hoidosto ei kuitenkaa oo kovin pitkä (tammikuun puolesvälis), joten siihen nähden oli jumeja kertynyt kokonaisvaltasesti ympäri koiraa yllättävän paljo. Mitään isoja mikään ei ollut ja aukes hyvin helposti. Itse epäilin että ongelmaa olisi tuon oikean polven kanssa mikä oli viimeksi huonoss kunnossa (viime kerrasta kirjoittelin tammikuussa näin) . Mutta polvessa ei ollu yhtää mitää. Ainoastaan räätälit oli molemmilta puolilta takareisistä irti, jokka pistettiin paikallensa (oli kuulemma ollu tämän kevään "villitys", kun on ollu niin törkeen liukas. Räätälit irtoo kuulemma helposti jos jalat luistaa alta sivuille päin).
Hännäntyvi oli taas myös jumissa, mutta se on kaikkien aksa-koirien ongelma. Kyljet oli jumissa, varsinki vasemmalta puolelta, joka aiheutti ehkä pahimmat jumit niskaan ja lapojen yläosaan. Mutta nyt on jumit poissa , ainaski hetkellisesti. Ja koiran ryhti parani huomattavasti ja tuntui että niskaan tuli 5 cm lisää pituutta (Jaana sanoi että niskat oli vähä niin ku lysyssä).

Mutta vielä kerran: menkää ihmeessä käymään. Oli kysessä sitte ihan kotikoira tai aktiivinen harrastaja!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti