lauantai 14. helmikuuta 2015

Tokottelua

Taas huomaa, että kevät on tulossa lujaa vauhtia, sillä aina se toko-innostus nousee melkoisiin sfääreihin ja sitä suunnittelee kokeita ja kaiken maailman koulutuksia. Tai niin mulla ainaski käy. Nyt oon "vaan" kattonu koetarjontaa että mihin menis. Se on eri asia pääseekö kokeeseen. Koulutuspulella mennään ens viikon lauantaina Juha Korrin laumavietti-koulutus/seminaariin ja pääsiäislauantaina mennään FMBB toko-joukkueen järjestämään koulutukseen. Ja muutamaan muuhun koulutukseen olis suunnitteilla mennä.

Keskiviikkona käytiin Lauran ja Tainan kanssa treenaamassa Espoon IKEAn parkkiksella. Tehtiin Aavan kans motivaatioo, liikkeistä jäävien erottelua ja noudon palautuksia. Aavan vireeseen ja ilmeeseen olin hirmu tyytyväinen!! Teki kaikesta häiriöstä huolimatta tosi hienosti töitä. Liikkeistä jäävissä epäilen että kovan tuulen ja liikennemelun takia Aava  ei vain yksinkertaisesti kuullut käskyjä ( kun koira seurasi). Kun itse peruutin ja annoin käskyt niin ei mitään ongelmaa erottelussa. Toki istuminen on meidän heikoin lenkki ja epävarmin. Noudoissa keskityin vain palautusasentoon joka rupeaa olemaan ihan ok, välillä meinaa eteen tullessa olla vino. Enää pitäis saada palautukseen vauhtia.
Torstaina käytiin Jennyn ja Kiiran kanssa tokoilemassa jollain parkkiksella jossain päin Vantaata . Aava teki liikkeistä jääviä, ja tällä kertaa oli istuminen hukassa totaalisesti. Eli se siis treeni-listalle!! Tehtiin myös merkkiä, ja siinäkin oli vikaa: haluan että Aava on suoraan merkin takana, nyt se meinaa jäädä jommalle kummalle puolelle , eli tämäkin treeni-listalle!!
Eileen käytiin taas Jennyn ja Kiran kanssa toisella parkkiksella treenaamassa. Tehtiin muutamat iskunoudot, noudon loppu-osat, ruutua ja kokeenomasena muutama liike. Ruutuun olin super tyytyväinen: ekana ku otin koiran autoon niin meinas karata suoraan ruutuun. Otettiin muutamat PA:t ja lähetin ruutuun ilman näyttämättä, ja sinnehän Aavalainen meni!! Jessss, rupeaa työ teettämään tulosta. Otettiin useempi lähtö, ja keskityttiin vain ruudun paikkaan, eli vauhti oli hidas mutta se tulee myös varmuuden myötä :) noudot oli ihan ok. Ja kokeenomainen, Huoh. Ekana seuruu jossa oli ihan kivasti mukana, vaikka PA:t oli hitaat/ei ollenkaa. Seuraavana liikkeestä maahan-> jäi seisomaan ja sen jälkeen oli epävarma. Suht pitkään leikittyä sain Aavan jonkinäköseen vireeseen ja liikkeestä seisominen -> ihan ok. Eli to do-listalle epäonnistumisten jälkeinen mielentila kokeenomasissa!!

Ja loppuun vielä jatketaan vähäsen " sairaslomalla on liikaa aikaa"-pohdintaa. Ittellä on käyny jo ennemminkin mielessä mutta viime päivinä on tullu ihan aikuusten oikeesti pohdittua, että jos strekkaisin Aavan. Näin totta puhuttaessa oon ajatellu sterkata Aavan joka tapauksessa, joten onkos sillä väliä tekisinkö sen nytte vai 5 vuoden päästä. Toisaalta jos strekkais sen nytte, niin sais treenata ja kisata täysillä koko ajan, ei tarttis miettiä juoksuja ja juoksujen jälkeistä laamailu-masennusta. Ja jos jatketaan faktoja, niin Aavallahan ei kovin hirveesti oo rodulle annettavaa, joten tuskin tuun ikää teettämään pentuja (on se sen verran pehmee, pidättyväinen ja epävarma, että varmasti tältä tellukselta löytyy parempiaki narttuja jalostukseen). Ja vielä lisänä, jos nuo Aavan nirsoilut loppuis (nimimerkillä vihdoin löysin nappulamerkin jota suostuu syömään ja olihan se taas pari viikkoo syömättä). Mutta.... Tulisinko mä sitä joskus katumaan?!?!? Enpä usko,....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti