maanantai 30. joulukuuta 2013

2013, eiku 2014

Niin vaan on tämäkin vuosi lusittuna ja uusi vuosi rupeaa kolkuttelemaan ovella. Joten tässä kohtaa on hyvä vetää lyhyesti mennyt vuosi yhteen ja miettiä tulevalle vuodelle omia suunnitelmia ja tavoitteita.

Vuosi sitten tavoitteeksi asetin, että menisin Nipsun kanssa ensimmäiseen toko-kokeeseen (alokas) eli saisin liikkeet koevalmiiksi. Ja samalla samalla opetella avoimen liikkeitä, ja treenailla jälki parempaan malliin.
No, eipä mennyt tavoitteet aiva nappiin. Liikkeet sain kisakuntoon ja olin jo ilmoittamassa Nipsua kokeeseen, mutta se ietunan selkä.... Joten eipä menty kokeeseen. Jäljen osalta Nipsu on edistynyt huimasti, samoin on tullut treenailtua jonkin verran myös hakua ja esineruutua, jota en ikinä kuvitellut Nipsun kanssa treenaavan riistaviettisyyden takia. Joten onhan sitä positiivistäkin tapahtunut Nipsulle!! Ja onhan sitä koettu paaaaljon onnistumisia, mutta , myös epäonnistumisia.
  No on Nipsulla tapahtunut suuria muutoksiakin tämän vuoden aikana; muutto Seinäjoelta Helsinkiin eli sinne jäi metsässä irti juoksemiset (josta Nipsu sai nauttia lähes joka päivä) ja tilalle tuli narulenkit. Ja samalla jäi Nipsun paras kaveri Inkeri-koira Seinäjoelle, mutta Aava-tuhohyönteinen tuli tilalle. BTW Inkeristäkin tulee tässä joskus oma postaus.  Joten paljon on mahtunut Nipsun vuoteen!!!!!
  Aavalle en koskaan tehny virallista suunnitelmaa. Tietysti Aavaa on opetettu "kunnon kansalaiseksi", jossa on vielä työtä. Eiköhän siitä vielä kunnon koira saada :D

Ja ne tavoitteet ja suunnitelmat ensi vuodelle... Tähänhän keksisi vaikka mitä, mutta pitää kuitenkin pysyä realistisissa asioissa...kai...
Aluksikin Nipsun selkä pitäisi saada kuntoon (hyviä ideoita otetaan vastaan). Tai ainakin yrittää. Nipsulle on hankala asettaakkaan suurempia tavoitteita tuon selän takia : /  ; ainakin jäljessä ja haussa olisi päästä eteenpäin, samoin ehkä jopa esine ruudussa. Valitettavasti sekarotuisella koiralla ei saa osallistua kokeisiin, koska ei ole pk-oikeuksia. Hitto soikoon, epäreilua.
Aavan kanssa on huomattavasti suurempia suunnitelmia ja tavoitteita; vuoden aikana (tod.näk. loppuvuodesta) olisi tarkoitus osallistua ensimmäiseen tokokokeeseen. Siihen on paljon töitä tehtävänä, mutta ei todellakaan mikään mahdottomuus :). BH-kokeesta en ole varma mutta sitä(kin) varten ruvetaan treenaamaan huomattavasti tavoitteellisemmin. Samoin (varsinkin) jälkeä ja hakua treenaillaan paremmaksi. Joten Aavan kanssa on paaaaaljon tekemistä!! Aavan näyttely-suunnitelmat ovat vielä hyvin auki. Tällä hetkellä on suunnitelmissa vain Seinäjoella maaliskuun alussa olevat ryhmänäyttelyt. Pitäisi vissiin ruveta täydentämään myös tuota näyttelykalenteria, vaikkakin se ei ole meidän "päälaji" mitenkään. Ja toistan edelleen itteäni, Aavan kanssa jatketaan "normaalinkoiran käytöskoulua" ja totutellaan uusiin asioihin :)

Siinäpä sitä onkin tekemistä ensivuodeksi!!!! Onko teillä muilla suuria suunnitelmia/tavoitteita uudeksi vuodeksi????

Ja nyt jo etukäteen ILOISTA, MENESTYKSEKÄSTÄ JA RIEHAKASTA UUTTA VUOTTA  2014!!!!1 kommentti:

  1. Toki, Napsuvan vuoden treeni-mestaruus on vahvasti tavoitteena :)

    VastaaPoista