maanantai 18. marraskuuta 2013

Unohtuneet tokoilut

Nimen omaan unohtuneet tokoilut.... Nytten ku tuo Nipsu on ollut sairaslomalla kaikesta treenaamisesta, niin on tuo Aavan tokon treenaaminen jäänyt totaalisesti unholaan, joten hyi mua!!!! Joten nyt oon ottanu itteäni niskasta kiinni ja ruvennu taasen reenaamaan tokoa. Jälkeä on kyllä tullu treenattua Lunan kanssa jonkin verran mutta tuo toko.... huoh... Oikeen ittiä hävettää, toki nyt ollaan treenailtu jonkin verran tuota näyttelyseisontaa koska sunnuntaita odotanki kauhulla... Toki tuon Nipsun sairasloman takia on Aava opetellut olemaan aivan yksiskseen, koska piti/pitää koirat käyttää erikseen pissalla tuon selän takia. Täytyy myöntää että sen on mennyt todella kivuttomasti:  kaveri ei jää piipittämään yms. ku lähetään Nipsun kanssa. Toki kämpän lattia on miinoitettuna herkuista yms. mutta kuiteski :D tästä pisteet Aavalle.

Mutta niihin tokoiluihin :)
Tässä kohtaa voisin kiittää että silloon ku Aavan otin ja käytiin ekoja kertoja tyttöjen kanssa lenkillä, niin seuruutin Nipsua sillä tarkotuksella että se sais päällensä työtä, niin samassa palkkailin Aavaa kontakteista. Aava oppi vaan Nipsua kattomalla koko seuruun ja nytte se tarjoaa sitä joka väliin ja tosi pitkiä matkoja. Lenkillä tuli testattua tämäki: ilman käskyä Aava seuras helposti yli 100 metriä ja vielä oikealla paikalla, (no okei ois muuten niin täydellistä niin välillä meinas irrota vähän liian kauas, mutta korjaili itte koko paikan) toki välillä meinaa edistää jonku verran, mutta tuo on pieni ongelma tässä vaiheessa :)

Lauantaina käytiin tokoilemassa tekonurmijalkkiskentällä ja Aavanen teki tosi hienosti töitä. Seuruun pysähdyksiä vielä pitää reenailla jonku verran koska kun itte pysähdyt niin Aava tulee eteen istumaan että heitä jo se lelu tai anna jo se nami... Eli sivulla paikan pysyminen on reenilistassa. Paikkiksessa Aava teki lottovoiton ku makas maassa vaikka hypin, pompin, riehuin, liikuin sivuttaisuunnassa Aavaan nähden yms. ja palkkailin sitä siitä. Loppuun otin ns. kokeen omaisen paikkiksen (toki ilman perusasentoja ja toki lyhennetysti), niin vaan Aavanen makas maassa n. 30 sekunttia, hieman huippua!!! Tämän jälkeen reenailtiin maahan menoja, istumisia ja seisomisia leikin ohessa: elikkäa leikittiin kauheesti - lelu piiloon ja käskysana - oikein tehdystä liikkeestä leikki jatkui heti :) toki Aavalla on samaa vikaa kuin Nipsulla: menee maahan istumisen kautta, joten tähän tarkkuutta.

Tänään jatkettiin istumis-seisomis-maahanmeno -leikkiä ja kyllä Aava rupiaa tajuamaan kaikki eri käskyt :) Tänään otettiin myös tunnarin koskemista. Ollaan tehty sitä ennenki olkkarissa, mutta keppihulluna koirana Aava rupeaa heti pureskelemaan tunnaria, joten opeteltiin koskemaan pitkään tunnariin ( ja samalla ettei sitä aina heti tartte ottaa suuhun). Otettiin me loppuun vielä muutama seuruun pätkä :)

Ja taas loppuun näitä Aava kevennyksiä. Tällä kertaa Aava on oppinu hyppäämään sohvalle ja nyt meillä rallitetaan sohvalle-pois-sohvalle-pois-sohvalle... ja tätähän jatkuu piiiiiiiitkään. Taas sain minä kiittää suuresti rakasta pikku-koiraa ku oltiin lenkillä niin Aava löysi ihanan mutalätäkön jossa oli kiva tallustella, no kotia päästyämme ( ja ennen ku kerkesin kissaa sanoa) Aava oli muta tassuilla hypänny sohvalle....

Mun sohvanvaltaaja...

1 kommentti:

  1. Joko sulla on mein Lunakin toko-treeneissä ;)
    "Jälkeä on kyllä tullu treenattua Lunan kanssa jonkin verran mutta tuo toko.... huoh... Oikeen ittiä hävettää, toki nyt ollaan treenailtu jonkin verran tuota näyttelyseisontaa koska sunnuntaita odotanki kauhulla..."

    VastaaPoista