tiistai 5. helmikuuta 2019

Huippujen koulutuksissa

Nyt on meidänki osalta treenit pyöröhtäny kunnolla käytiin tälle vuodelle!! Perjantaina 25.1 ajeltiin Turunseudulle sillä oli ekat kaukoryhmäntreenit Jaakon valvovien silmien alla. Eli siis aksatreenit. Tälle kertaa Jaakko oli tehny semi-suoraviivaisen radan, jossa kuitenki oli aikapaljon haastetta: pitkiä estevälejä, testattiin koiran esteosaamista ja se perinteinen mikä Jaakon treeneissä aina: ansaesteitä, joten koira pitää todella olla hallussa! Sikka oli ekana ja pistin rimat 60. Olipas hyvä treeni, harmi ku ei  tullu videolle. Sikka oli sangen hienolla päällä: rimat pysyi ylhäällä mistä Jaakkoki sanoi meille positiivisen hämmentyneenä että oli yllättyny ettei tulla ku pari rimaa alas! Myös meille (tai siis Sikalle) vaikeissa viistohypyissä  pysyi rimat ylhäällä. Eli edistystä. lauantaina mentiinki Hyvinkäälle entisen NoDo:n kisoihin. Tuomarina Kari Jalonen. Ihan ei ollu helpoimmat radat Jukka tehny. Ensin luukutettiin(mutta niin että jouduit miettiä linjat koska ei ollu suoraa linjaa) kentän toiseen päähän siitä vaikka edessä oli suoralla linjalla hyppy tai putki nii piti kääntää pois. Eli ei ihan meidän ratoja. Sillä kaikki radat meni sillä tyylillä. Kolmen radan tulokset oli meijän osalta yksinkertaisesti hyl, hyl, hyl. Löytyipä niiltä radoilta taas lisää treenattavaa :)

Viime viikolle ostin keskiviikolle Saijan treeneihin irtovuoron, ihan vaan jo sen takia että rata oli super-kivan näkönen! Ja olipas kiva rata juostakki. Edeleen Sikkanen oli sangen hienolla päällä. Tuli nätisti ohjauksiin ja kasas hypyille kun niin sanoin. Tuli treenien jälkeen kunnon flow-fiilis ettei me ihan niin paskoja ollakkaan. Lauantaina ajeltiin taasen Lohjalle Saijan isonradantreeneihin. Oli taasen semmoset treenit että tultiin ryminällä keskiviikon flow-tilasta takas maan pinnalle. Ja suoraan kivikasaan. Tosi paljo superpitkiä välejä (8-10 m) , paljon hankalia hyppykulmia, paljon paikkoja joissa koira joutuisi itsenäisesti vaihtamaan laukan ku ite piti olla jo edellä. Paperilla rata näytti paljo helpommalta mitä se oli. Sikka oli muutenki semmosella perseily-moodissa että, meinas itelläki mennä kuppinurin. Ihan ku neiti ei olis koskaan kuullukkaa mistään jarruista tai kokoomisesta hypyille, ja kaiken lisäksi neiti päätti välillä käydä hakemas ittekseen muutamia hyppyjä ja tulla sitte vasta ohjaukseen. Nyt pitäis taas yrittää keräillä ittensä ja mennä hallille aksaamaan niitä meille hankalia juttuja. *syvä huokaus*
Voin rehellisesti myöntää että nyt viimeaikoina on tullu fiilis että voi ku pääsiski juoksemaan semmosen tavallisen koiran kanssa aksaa. Tietyssä suhteessa ärsyttää ku näkee kuinka moni on päässy monissa asioissa niin satamiljoonaa kertaa helpommalla. Mutta itteppä oon rotuni ja lajini valinnu. Ei saa valittaa.

Ppistän tähän alle vielä ratapiirrokset:

Saijan viikkotreeni

Saijan ison radan treeni

Jaakon treeni

Tänään aamulla suunnattiin Riihimäelle tottistelemaan. Mietin pitkään eilen illalla että ostanko irtotreenit Skogsterin Mian valkkuryhmään vai en. No ostin sitte ja oli kyllä hyvä päätös. En oo ennemmin Mialla käyny (luennoilla kylläkin). Voin kyllä suositella kaikille. Oonhan mä monella eri koulutajala käyny, mutta ne on ollu tokopuolen (tai toko/pk-puolen) kouluttajia. Nyt huomas ison eron siinä että ku menee tokokouluttajalle niin , en nyt yleistä mutta, ne on yleensä bc-ihmisiä. Nyt pääsi kouluttajalle joka ymmärtää belgien sielunelämää. Bortsut vs. belgit on kuitenkin niin eri puusta veistetty.
 Treenit oli 5 koiran ryhmä ja kesti 3 tuntia. Treeniaikaa oli 30 min per koirakko, toki myös puhumiseen että treenien suunnitteluun meni oma aikansa. Kaikki oli eri rotuisia: suursnautseri, kultsu, sakemanni ja pitkäkarvainen collie. Ryhmässä oli meijän lisäksi pari kokeneempaa ja pari hyvin nuorta koiraa. Vanhempien ja kokeneempien kanssa tehtiin ekana yhessä muutamat tuomarille ilmoittautumiset.
Sikan kanssa treeniaiheeksi otin viretilan ja ääntelyn. Saatiinki hyviä neuvoja miten lähdetään purkamaan ko asiaa. Nyt olis pyrkimys muuttaa Sikan ajattelumallia keskittymiseen, ja kanavoidaan se eritavalla. Myös mun pitää olla tarkempi tuon sen häsläämisen suhteen ja olla tarkkana ja todeta että semmonenkaan ei käy. Mia sanoi että joutui oman koiran kanssa tekemään saman, ja se vei noin puoli vuotta. Joten töitä on tehtäväksi. Toki keväällä ei olla menossa kokeeseen eli pitää yrittää päästä kokeeseen sitte syksyllä.
Mutta tosiaan iso suositus Miasta. Se kertoi tosi selkeästi, näytti itse mallia. Kyllä, yllätyin kuinka nätisti Sikka teki Mialle töitä ku näytti Sikan kanssa mitä mun pitää tehä. Koiranlukutaito on ihan omaaluokkaansa ja se innostus millä se kouluttaa. Ihan huikeeta.

Sitte mennään kaikkista kivoimpaan asiaan sillä pentujuttuihin <3 Toisiaan Kuikka aloitti vihdoin ja viimein juoksunsa ja narttu pitäis astuttaa ihan näinä päivinä. Eli jos kaikki menee hyvin nii mulle pitäis tulla pentu touko-kesäkuun vaihteessa. Eli nyt vaan sormet ristiin ja toivotaan parasta :)

Loppuun muutama kuva PossulaisestaEi kommentteja:

Lähetä kommentti