torstai 28. helmikuuta 2019

Aginolla ja tokon hinkkausta

Alotetaan aksajutuilla. Ja totta kai niistä hyvistä :) Käytiin HAUn iltakisoissa tiistaina 12. päivä. Tuomarina oli Muotkan Esa. Radat oli kyllä sangen vauhdikkaat ja hirmu mukavat. Eka rata oli huomattavasti helpompi mitä toinen. Ekalta radalta käytiin juoksemassa nollavoitto, ja täten Sikka sai toisen luvan kakkosissa. Toka rata ei sitte ollukkaa ihan niin nätti. Sikka kakas lähdöstä nii palautin, joten automaattisesti hylly. Muuten oli sielä muutama hyvä pätkä, mutta keskimäärin aikas paskaa...
Ekan radan nolla löytyy kohdasta 42.25   https://m.youtube.com/watch?v=Y-n39Spn2ho&feature=youtu.be

Kuva Esan radoista

Viime vklp oli Ojangossa HSKHn kisat, missä kävin juoksemassa vain yhden radan ku ekana ratana oli hypäri mistä mulla oli jo nolla, joten ilmosin vaan agiradoilla. No omien aikataulujen takia en sitte kerenny juosta ku yhden radan. Alkuradasta Sikka kävi ihan samperin kuumana ja sen takia alku oli ihan hirvee. Hyvin kertoo myös se että Sikkanen jolla on erittäin hyvät ja vahvat kepit , nii vasta kolmannella kerralla meni vasta kepit oikein. Sen jälkeen loppu rata sujuiki sangen hyvin. Ja ehkä hienointa nii tehtiin Sikkasen kanssa sangen sujuva välistäveto kisaradalla. Siihen mä oon tyytyväinen että malttoi jarruttaa ja kasata siihen ittensä. 

Treenipuolella on myös ollu ahkeraa. Ystävänpäivänä mentiin Nooran ja Jipin kanssa Turkuun Jaakon yksärille. Sikka oli super!! Paljon hyvää taas SIkan kanssa ja taas saatiin paljon itsevarmuutta meijän tekemiseen. Yllättäen, taas tehtiin pieni tilannekatsaus Sikan tekniikkaan. Tultiin Jaakon kanssa tulokseen että mitä vahvemmin mä yritän jarruttaa ja olla saakeli soikoon jarruta- asenteella nii Sikka usein ei jarruttanu ollenkaan. Nyt lähettiin tekemään asiasta vaihtoehtoista, eli annetaan vaan hypätä jos hyvä nii palkka. Nyt alkuun ehkä autetaan verkoilla. Mutta ne on vain hieman vinkkinä , ei puhtaasti apuna. Tuos huomattiin että Sikka hyppäs teknisesti paljo paremmin ja rennommin ku Jaakko seisoi selkeästi kauempana,. Eli jos seisoi lähempänä verkon kanssa nii teknisesti hyppy huononi.
Saijan treeneissä käytiiin tiistaina. ratana oli hypäri. Sikka kehitteli itellensä jonku ihme "ongelman", sillä aina jos en nähny SIkan ponnistusta nii automaattisesti tuli rima alas.Onhan nuo rimat ollu ennenki semi herkässä, mutta että ne noin selkeesti tuli alas. Tosi kummalista. Nyt pitää van taas vahvistella vaikken aina katokkaan. En tiiä myls mitä tapahtui näissä treeneissä sillä juoksin ihan normaalisti. Mutta seuraavana päivänä mulla oli vasen polvi niin kipee että hyvä että pystyin kävelemään. 

Just tuon polven takia arvoin eilen meenkö Tiltun tokotreeneihin mutta menin kuiteski. Toki tehtiin vaan liikkeitä missä mun ei tarttenu niin hirveesti kävellä. Tehtiin merkkiä ja tarkkuutta sen paikkaa. Koska olin ainoo koirakko nii käytettiin koko tunti ja tehtii ruutua ja siihen hiriöö ja keskittymistreeniä. Eli hetsailtiin, annettiin paljo häiriöö mutta silti läheteltiin ruutuun. Hyvin Sikka skarppas ja sulki häiriöt pois. Näitä treenejä pitää jatkaa.
Tänään käytiin aamupäivästä kans omalla hallilla tokoilemassa. Tuli pitkästä aikaa kuvattua omat treenit. Edelleen yritin säästellä polvea joten piti taas hieman soveltaa omaa treeniä, joten tämän takia keskityttiin tunnariin. Itsessään tunnari on SIkalla hyvä, joten treenin trakotuksena oli testata vähä Sikkaa ja sen sietokykyä. Ollaan viime aikoina tehty aikas plajo niin tunnaria että oon piilotellu omaa putkenpainojen sekaan välillä niin että sielä on vain pelkkä on, välillä että sielä on muita kapuloita. Näissä Sikka keskittyy super hyvin! Tein näitä toistoja ensin niin että leikin, perusasento ja lähetin etsimään omaa. Aika paljo joutui tekemään töitä. Toisen otin että suoraan leikistä lähetin ettimään. Tässä Sikalla meni kyllä jonkun verran pasmat sekasi. Toi väärän ja ei malttanu. Otin uusiksi, joka oli parempi. Näitä pitää siis treenata lisää!
Toisen tyyppisessä treenissä lähettelin Sikkaa tunnareille mutta ku palauttaa nii käskinki maahan tai istumaan. Eli puhtaasti kuuntelutreeniä ja samalla näin kuinka hyvin Sikka pitää huolen tikusta. Ongelma on että jos kyse on normikapulasta, suu pysyy kiinni ja pitää hienosti, mutta tunnari on Sikasta mitätön pikkuinen tikku jolla ei oo väliä. Eli jos tunnari tipahti menin pois ja vasta kun pysyi tunnari suussa nii sai palkan  Testasin myös että toisella toistolla mulla oli pallo metrin päässä musta. Siitä nosti selkeesti virettä ja kapulat lenteli enemmän. Vikalla pistin pallon tunnarien viereen nii oli jo parempi
 Tehtiin me myös muutamat kaket. Alla videot meijän treeneistä 


Tokoa ollaan hinkattu myös Nooran ja Jipin kanssa. Ku oon saanu kaverin nii ollaan keskitytty tuohon liikkuroimiseen. Sikka ku nostaa kierrosta ku joku höpöttää vieressä nii Noora se on saanu höpötellä meille kaikenlaista. Näitä treenejä jatketaan vielä hyvin hyvin paljon!

Käytiin tuossa yks lauantai isosiskolle ja Marikalle apukäsinä valjakkokisoissa Sikan kanssa. Hauskaa hommaa myös tuo valjakko puoli. Ihan erilaista mihin itte on tottunu :) Oonhan mä valjakoiden kanssa touhuillu ja silleen tiiän homma toimii. Mutta niin vaan saatiin valjakot järjestykseen ja saatiin niin Mirvan kuin Marikan neljän koiran valjakot liikenteeseen. Pakko oli laskea. Siinä on 24 valjaat


 

1 kommentti:

  1. Hyvältä näyttää etupääkaukot noin isonkin koiran kanssa! :)

    Ohjatun suuntiakin voi tehdä niin, että pyöräyttää koiran eteen seisomaan/merkin taakse ja heittää aina haetun kapulan viistoon. Käskee koiran sille kapulalle mitä ei niin ajattele.

    Evl kierto-nouto on vaatinut myös toistoja, kapulahäiriöt ja hypyt. Ja voittajassa taas hypyllä palautuksia vaikeista kulmista.

    VastaaPoista