maanantai 31. joulukuuta 2018

Nollien keräilyä

Tälle vuotta oli vielä mahollisuus kisata joten otettiin viikonloppuna kaikki hyöty irti siitä!
Olin yrittäny saada paikkaa tokokokeeseen lauantaina  29.12, joka oli FMBB: n tokojoukkueen varainkeruu koe. Tietenki siinä kohtaa ku sain työvuorolistan (että tiesin pääsenkökää edes osallistumaan) koe oli jo täys ja saatiin varapaikka numero 4 tai 5. Aattelin että ei me sieltä enää mihinkää kokeeseen päästä, joten en treenannu yhtää. No torstaina illalla tuli viesti että pääsisin kokeseen. No, totesin että syteen tai saveen ja päätin mennä kokeesee. Treenit jäi siis äärettömän vähällesillä jouluna Sikan kanssa ei oltu tehty yhtää mitää, ja viimeks ollaan tokoa treenattu joskus joulukuun ppuolenvälin tienoilla.... Perjantaina siis nopeet treenit ja tein kaikkee vähä. Ku sain kisakirjeen niin en suuremmin ilahtunu sillä koe alkas jo klo 8 aamulla, eli paikalla Riihimäellä piti olla jo 7.30 ja totta kai edellisenä iltana iltavuoro. No kolmen tunnin unilla kohti Riihimäkeä. Tuomarina toimi Kaarina Pirilä. Voin sanoo, että tuomari oli syy miks halusin ko kokeeseen. Kaarinalla itellään on maleja ja arvostaa vahvasti ja voimakkaasti töitä tekeviä koiria. Muutku ei nii hirveesti arvosta...
Mutta itse kokeeseen. Mä jo kerkesin hävittää sen lapun jossa lukee mitä numeroita saatiin mistäki liikkeestä joten mulla ei oo oikeen mitää käryä, koska en niitä kehässä kato. Voittaja oli jaettu kolmeen kehään: ekana paikkikset, toisessa ruutu, kaket, tunnari, L, metallihyppynouto. Vikassa kehässä ohjattu, luoksari ja seuruu.

Paikkis: tästä saatiin 9. Oli ollu hivenen levoton joten siitä pistevähennys. Mutta Sikaksi hyvä varma paikkis.
Ruutu: Lähetyspaikalta ruutuun olevalta linjalta n. 5 sivussa oli iso teippihässäkkä maassa. Mennessään ruutuun Sika kävi tarkistamassa ko teiin, eli meni melko banaanin muotosella linjalla ruutuun
Kaket: Sama lähtöpaikka mikä ruudussa. Ekassa vaihdossa hyppäs eteenpäin (oli tekemässä ilmeisesti luoksaria. Muuten muut vaij´hdot ihan ok. Mutta koska koira liikkui puoli koiran mittaa nii meni nollille. Asia mihin oon tyytyväinen että Sikka ei ennakoinu vahtoja ja teki kaikki vaihdot.
Tunnari: Vähä pelkäsin kuinka käy koska viimeks ollaan tehty tunnari liikkuroituna joskus marraskuun puolella. Mutta vireellisesti yks parhaista liikkeistä. Menihn se vauhdilla kapuloille niin että kapulat siirtyilivät, mutta toi oikean. palautus oli hyvä. Tästä muistaakseni saatii 8
L: Asentoina istu ja seiso. Istumisen mokasi, jäi seisomaan ja ku annoin uuden seuraa käskyn että jatketaan matkaa nii jäi edelleen seisomaan. Eli tartti uuden k'skyn seuruuseen. Itse seisominen oli sangen hyvä. Mutta tosi kummalisia virheitä Sikaksi. Mutta väärä asento ja yks lisäkäsky verotti pistesteitä.
Metalli: hallin pohja oli todella kimmoisa eli ku heitin nii kapula pomppasi aika vinoon. Sen takia paluu hyppy tuli erittäin pahalla linjalla että ei saanu itteensä mitenkään päin suoraksi eteentuloon.
---
Ohjattu: Arvottin oikea kapula. Sikaksi ihan hyvä ohjattu. Olihan se levoton koska nouto mikä nouto, mutta ei ihan pahimmasta päästä. Tämän jälkeen meidän koe menikin suht persiillle, sillä kapula joka jäi kentälle oli liikkurin kädessä koko lopun kehää. Ja se kapula minkä koira palautti, nii kukaa ei ottanu sitä, vaan jätit sen sinne kentän laidalle odottamaan. Eli yks kapula liikkurilla, toinen kentällä. Ei  t o d e l l a k a a  meille mikää optimaalein tilanne ku Sikka jää niihin niin pahasti jumiin ja nostihan se kierrosta näitä aika paljon. Tai siis ihan hemmetisti
Luoksari: Jätössä kytisteli taakse jäänyttä kapulaa, stoppi ei mikää parhain, lopussa kytisteli liikkurin kapulaa.
Seuruu: Ihan hirveetä kuraa.... Koko seuruusta n. puolet meni siihen että aina ku pysähyin nii jäi tuijottamaan liikkurin kapulaa, loppua kohde malttoi luopua kapulasta. Teknisesti hyvää seuruuta, ja aina ku liikuin nii kontakti piti. Mutta hiljaa neiti ei pystyny seuruuta tehä noutokapuloitten takia. Tuomarin kommentti oli lopussa että yks hienoinpia seuita mitä hän on koskaa nähny, mutta äänen takia joutui tiputtaa arvosanaa aika rutkasti. Muutenki voittajassa ku äänestä tiputetaan pisteitä aika rankasti, nii monessa liikkeestä lähti pisteitä aika paljo pois äänen takia.
Pisteitä kertyi 195, eli III-tulos

Muutenki Sikalla oli paikkapaikoin sangen kivaa, ja ääntä tuli aikas paljon. Teknisesti teki hyvää työtä, mutta toi perhanan ääni ku nostaa kierrosta ja muutenki.
hauskana lisänä tuli kokeessa, kun olin ilmottautumassa kokeeseen nii Seinäjoelta vanha treenituttu käveli halliin sisään. Saaran kanssa tuli hyvinki paljo treenattua yhdessä ku vielä asuin pohjammaalla. Oli kyllä todella kiva nähdä Saaraa ja koiria. Pitäis nähdä kyllä useemmin! Pientä hilpeyttä aiheutettiin muissa sillä Saaralla on Possu-bc ja mulla Sika. Koirien nimivalinnat kohdillaan :)

Sunnuntaina taasen kolmen tunnin unilla auton nokka kohti Lahtea , sillä olin ilmonnu Sikan aksakisoihin juoksemaan 3 starttia. Nyt ei pitäny olla ku vasta kasilta aamulla Lahdessa! Tuomarina oli Arto Laitinen. Eka rata mukava ykkösmäinen missä oli muutamia putkiansoja. Sikan kanssa juostiin nollavoitto ja sitä myöten saatiin ykkösissä nollat kasaan eli noustiin kakkosiin. Lyhyeksi jäi kisapäivä sillä en jaksanu jäädä odottelemaan että oltais startattu kakkosissa. Jokseenki jäi viime tippaan tää vikan nollan saanti, sillä tavotehan oli saada Sika kakkosiin vielä tänä vuonna. Mutta nyt on Sika-Possu kakkosluokkalainen! Ilmosin Sikan jo ens viikonlopuksi Ojankoon Kat:in kisoihin että sitte korkataan kakkoset!
Sunnuntai illasta käytiin vielä tokoilemassa Sporttiksella Nooran ja Jipin, Marielin ja Muusin, Sinin ja Ässän, sekä katrin, Unon ja Hipan kanssa.  Huomasin vaan että Sikkahan ei oo ollu missää virallisessa ryhmässä treenaamassa viimeseen 2 vuoteen nii nyttekki ku oltiin kaikki kentällä nii meinas nostaa kierrosta. Eli saatiin siinä suhteessa hyvää treeniä. Pitäis siis hommata joku ryhmäpäikka Sikaselle että sais taas rutiinia tuohon hommaan. Mutta muuten tein kuuntelu treeniä ja loppuun vielä häiriö treeniä kapuloilla niin että Noora ja Sini heilui vieressä kapuloitten kanssa. Näitä pitää taas ruveta tekemään huomattavasti enemmän.


Sikka on harmaantunut nytte ihan huimasti! Kaveri näyttää jo vaikka kuinka vanhalta vaikka ikää on huimat 3,5 vuotta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti