perjantai 14. joulukuuta 2018

Venähtäneitä treenejä

Marraskuun lopulla ajeltiin taas Sika-Possun kanssa Turkuun Jaakon treeneihin. Oltiin vikana koirakkona , joten yllättäen meidän treenit venähti aika pitkäksi. Mutta saatiinpa Sikan takaakierto-ongelmaa taas eteenpäin! Perustreeniä hieman muutettiin eli edelleen hyppyytän kahdeksikkoa takaakiertoina, tähän asti oon Sikan lähettäny takaakiertoon, nyt teen sen backflap-tyyliin jolloin oon jo ennemmin kertomassa sille laukanvaihdosta. Alku oli vaikeeta koska tehtiin erilailla mutta parin toiston jälkeen hyppääminen muttui huomattavasti paremmaksi mitä on ollu. eli jatketaan tähän tyyliin. Samoin tehtiin näitä radan osana. eli aina kun on takaakierto nii pyöritän kahdeksikon kerran tai kaks ympäri ja sitte jatketaan vasta rataa. Tässä huomaa että ku mun liikehäiriö on Sikalle vielä paha sillä aina ku jatketaan, nii herkästi tulee rima alas ku tulee kiire mun perään. Mutta jatketaan näitä treenejä.
Nyt ollaan aksan osalta käyty myös hyvin ahkerasti Lohjalla Saijan treeneissä. työt menny sopivasti nii että on tullu osteltua irtotreenejä. Ja okei, onhan ne  radatki ollu semmosia että on tullu jo senki takia ostettua treenejä. Noissa treeneissä on saanut taas luottoo siihen että me oikeesti pystytään tekemään niitä nollia, sillä ollaan juostu paljo pitempää ratapätkää nollana, ja vielä ekalla yrittämällä. Yhdet Saijanki treenit venähti Sikan kanssa ku oltiin vikana koirakkona ja rata oli helpohko ja suoraviivanen. Muut koirat ei käyttäny koko treeniaikaansa ja siinä kohtaa ku ollaan menty Sikan kanssa radalle nii treeniaikaa oli vielä puolitumtia käyttämättä. Tehtiin eka normaali n. 15 min pätkä, jonka jälkeen jäätiin puhumaan höpöttämään turhuuksia ja kaikkee taivaan ja maan väliltä Saijan kanssa keskelle kenttää, jonka jälkeen juostiin vielä lyhyt n. 5 min pätkä. Pakko vielä hehkuttaa sen verran että varsinki tänä syksynä lähestukoon kaikissa takaakierroissa on tullu rima alas ellen oo käyny puhtaasti vekkaamassa tai tehny sylivekillä. Viimeisimmissä treeneissä tehtiin kaks perättäistä ihan tavallista takaakierto-valssia joissa molemmissa pysyi rima ylhäällä. Ja moneen otteeseen. Eli meidän työ alkaa oikeesti tuottaa tulosta!!

Toissa viikolla. Vai oliko se jo sitä edeltävällä. No, joka tapauksessa käytiin Tiltun treeneissä Espoossa tokoilemassa. Nämäki treenit venähti. No, oltiin ainoot treenajat joten treenattiin sitte koko tunti. Aluksi katottiin jääviä: istuminen menee täydellisellä tekniikalla, eli höllää kontaktia , kokoo ja tekee istumisen niin että etujalat jää paikallansa. Maahan meno on ok, koska menee "napa edellä" maahan, mietittiin jos lähtisin opettamaan sille saman mikä kakeissa eli joutuu mennä taaksepäin maahanmenon eli etujalat pysyis paikoillansa. Mutta meidän suurin ongelma on seisominen. Kyllähän sesen tekee, mutta ongelma on että siinä se ei höllää kontaktia niinku muissa jäävissä. Ja Sikka jää keventämään toisen etutassun painopistettä. Eli paino ei oo tasasesti molemmilla jaloilla, jonka takia joutuu usein korjaamaan asentonsa. Ruvettiin siis treenaamaan niin että Sikka joutui ajatella enemmän painoa myös toiselle etujalallensa. No Sikallahan on hyvin usein ku seisoo tai istuu nii toinen etujalka ylhäällä, joten sitä samaa keventää seisomisessa. Jonku verran ollaan hinkattu ja jo neidillä rupee olemaan ajatusta siitä kuinka se paino pitää olla molemmilla jaloilla. Katottiin myös kirtoa sillä se on  h y v i n  tiivis. Mitään apuhässäköitä en halua käyttää, sillä tiiän että ne toimii niin kauan ku ne on , mutta ku ottaa pois nii Sika ei oo koskaa kuullukkaa moisesta. Nyt oli ajatus että pitäis saada Sikan ajatusmalli moodiin: juokse tötsän ohi ja käänny, ei että kierrä mahollisimman nopeesti. Toki tässä huomaa sen saman ongelman mikä on takaakierroisssa eli menee niin läheltä että tötsä kaatuu/rima tippuu (tiputtaa jo lavallansa). Yritetty on mutta tuota Sikan ajatusmaailmaa on hyvin hyvin hankala muuttaa sillä koska motto on täysia, nii ei ihan meinaa mennä Sikan ymmärrykseen. yritetään vielä hetki ja jos ei nii sitte ei onnistu.

Tässä meijän suurimmat kuulumiset eli vahvasti aksan parissa. Ja tullaan jatkamaanki sillä saatiin kaukoryhmän paikka Janitalle ja Jaakolle, ison radan treeniryhmäpaikka Saijalle, ja jos vielä sais muutaman yksärin Janitalle/Jaakolle nii rupee olemaan kevät aikas hyvin buukattu täyteen.

Pirskatti meinasin unohtaa. Sain jonku ihme päähän pistoksen ja ostin Nose Workin alotus setin. Nyt ollaan Sikan kanssa tehty niitä juttuja. Sikallahan on sen verta hyvä nenä, joten vaati huiman yhden treenin että kaveri olis jo lähestulkoon koevalmis. Ollaan tehty aika vaikeitaki etsintöjä, nii ei mitää ongelmaa. Hauskaa ja nopeita treenejä nii sopii hyvin mun hektiseen ja kellotettuun aikatauluun. Nyt pitäis vaan vahvistaa ilmasua nii kokeeseen vaan. Ainoo mikä mua niissä kokeissa höiritsee on se ku koira tulee olla kytkettynä. Sikka toimii paljo paremmin ku on irti...

Ja toinen pirskatti. Toinen asia minkä meinasin unohtaa nimittäin pentu-hässäkkää. Oon kattelu jo täs pentua ja nyt näyttää vahvasti siltä että mulle tulee keväällä malikka-pentu. Kyseisen nartun pitäis alottaa juoksut näillä näppäimillä. Mutta katsotaan sitte lähempänä jos ja kun narttu on tiineenä. Sitä tässä nyt ootellaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti