tiistai 3. lokakuuta 2017

Viikonlopun kisat ja tokoilua

Niin viikonlopun aksakisat. Täytyy myöntää että meni yllättävän hyvin! Lauantaina pääsi Sikka juoksemaan 3 starttia, kaikki agiratoja. Tuomarina oli Marja Lahikainen. Ei ihan helpoimmat ykkösten radat, mutta tykkäsin hurjasti :)  Sikan kanssa tuloksiksi saatiin 10, sija 4., 10 sija 3. ja HYL. Kaikkiin ratoihin oon erityisen tyytyväinen. Mun tavotteena oli että neiti pysyy lähdöissä ja tekee kontaktit. Hieman ennakoi osalla kontakteista mutta SIkkanen pysyi lähdöissä.

Ekalla A-radalla heti toinen hyppy valahti ja sen takia huono kulma muurille jonka takia se kaatui, kirjaimellisesti. Kepeille tuli liika kovaa ja meni rytmi sekasi.Joten sen takia 10.
B-radalla tuli heti eka rima alas, ku Sikalla oli selkeesti kiire. Keinulta vapautti ite ittensä enkä reneenny näyttää minne mennää nii pyöri edessä . Ja tuli kiire joten toinen rima alas. Tää on kyllä yks meijän parhaimmista radoista :)
Vikalla C-radalla tuli rima alas ku ei ihan malttanu hypätä (okei, tuli huonolla linjallaki) . Hypylle mun liike loppui ja Sikka noin kiltisti kääntyi. Mitä hittoa. Onko Sikasta tullu noin kiltti??!!?? Joten sen takia kerkes hypätä hypyn. Alla vielä videot Sikan radoista:


Sunnuntaina oliki Aavan vuoro. Tarjolla olis ollu 4 rataa, mutta ilmosin Aavan vaan kolmelle ku tiesin että niin minä ja Aava ei jakseta skarpata enää sille vikalle radalle. Kisoissa oli myös tuomarikolleegio, eli ns. näyttökoe pääseekö "tuomariharjottelija" viralliseksi tuomariksi. Kisoissa oli 2 tuomarikokelasta joista meille napsahti MArko Mäkelä, joka oli suunnitellut 2 ekaa rataa. Voin sanoo että ei ollu helppoja ratoja millää muotoa: okserit seinäänpäin ja pituudelta tiukkoja kulmia, hyvin paljo ansaesteitä. Aavan kanssa oli myös samat tavotteet mitä Sikalle eli kontaktit ja lähdöt. Ne toimi Aavan kanssa
Ekalla radalla ohjasin todella löysästi, eikä siltä radalta kovin hirveesti kerrottavaa oo. Rehellisesti sanottuna en ees muista koko rataa enää, joten ehkä seki kertoo jo jotain. Toikalla radalla skarppasin ja tehtiinki hemmetin hieno alku hieman yli puoliväliin saakka, sitte menin itte ryssimään: meinasin kompastua joten mun tasapaino horjahti pahasti just ku piti työntää Aava takaakiertoon. No edestähän se sen hyppäs. Joten hyl. Totta kai oma ohjaus loppui siihen. Harmittaa vietävästi sillä loppu olis ollu helppo ja uskon että oltais tehty nolla sillä radalla.... Noh tätä tämä koiraurheilu on.
Vikalla radalla tuomarina oli Anne HUittinen. Huomattavasti helpompi rata, jolta taisteltiin 10. aalta loikkas alastulon sillä olin tekemässä valssia just aan jälkeen, sitä Aava ei vielä kestä. Lopussa tuli vielä rima, mikä meni ihan omaan piikkiin.

Agilityn suhteen eletään jänniä aikoja, mutta kerron siitä sitte myöhemmin...

Tänään käytiin tokoilemassa tuossa ihan jäätävässä kelissä Heidin ja Särmän kanssa. Kyllä se ehkä vaatii pientä mielenlujuutta seistä kaks tuntia vesisateessa ja kauheassa tuulessa, mutta silti saatiin hyvät treenit aikaseksi. Sikka teki kokeenomasen setin . Nyt oli mielentilallisesti super!! Ainoo missä tuli ääntä oli piiiiiitkän seuruun jälkeen ku vapautin. Eli tää osottaa sen että meillä on toivoa. Eli näillä metodeilla jatketaan :)
Aava pääsi todenteolla hassuttelemaan, nimittäin rallyä. KYLLÄ, minä joka oon aina sanonu että ei hitto siihen en sorru, että sehän on ihan humpuukia. Joten KYLLÄ. Heidi teki meille Aavan kanssa alokkaan radan. Nyt joudun myöntää että se varmasti on semmonen laji minkä Aavaki vois kestää, kisaamisen siis. JOten kaippa sitä pitää ruveta kisoja kattelemaan...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti