torstai 16. helmikuuta 2017

Tokokokeitten korkkaus ja pohdintaa

Viime lauantaina pääsi Sika-possu korkkaamaan oman tokouransa Pieksamäellä. Lähempänä ei yksinkertasesti ollu kokeita joten tehtiin kaks kärpästä yhdellä iskulla: käytiin Pieksamäellä kokeessa ja Jyväskylässä sukulaisissa. Tuomarina kokeessa oli Marjo Halmiala, joka oli mulle ihan uus tuttavuus. Tykkäsin kyllä kovasti!! Aikas tiukka mutta hyvin oikeudenmukanen tuomari. Ja näki kyllä arvostelussa jos tykkäs koirasta. Mutta näin yleisesti ottaen voisin todellaki mennä uusiksi kyseisen tuomarin kisoihin. Mutta itte kokeeseen. Ihan parasta suoritusta ei kyllä tehty mutta pisteet riitti silti hyvin ykköstulokseen. Pisteitä kokeesta 169,5. Liikkeet tehtiin normaalissa järjestyksessä:

Paikalla makuu: 9  Sikka meni hyvin nätisti omalla käskyllä maahan (mistä tuomarikin sanoi että erittäin napakka hyvä maahanmeno) mutta Sikanen jäi vähä lysyyn maahan, ja just ennen ku aika loppui korjas oman asentonsa. Tuomarin mielestä Sikka oli tämän takia levoton ja siitä pistemenetys.
Seuruu: 8  Alussa vähä vilkuili ja muutama piippaus sieltä kuului. Vimppa pa oli vino
Liikkeestä maahan: 8  Alussa vilkasi liikkuria mutta teki muuten hyvän normaalin napakan maahanmenon.
Luoksari: 8,5  Jätössä jonki verran levoton, mutta muuten nätti hyvä luoksari, tuli suoraan eteen ja sivulle (tais jäädä aavistuksen vajaaksi)
Kapulan pito: 9 vähä hyökkäs kapulaan kiinni ku annoin. Taas vilkas liikkuria muuten hyvä ja rauhallinen pito . Siis Sikaksi
Kaket: 8   Jäi kiinni kapulaan (minkä arvasinki). Tartti muutaman käskyn että sain Sikasen ees perusasentoon. Muuten liikutti toista etujalkaa , mikä meillä on nyt ollu ongelmana -> toinen pysyy hyvin paikoillaan , toinen ei. Mutta mielentilaan oon suht tyytyväinen!!
Estehyppy: 9 Perus hyvä nätti, tuli hyvin suoraan eteen ja siitä sivulle
Kokonaisvaikutus: 8

Niin. Tuomari rokotti aikas raakasti sillä Sikka on sangen reaktiivinen  ja pälyili jonku verran ympärillensä. Sen takia sanoi suoraa, että se on aivan liian rauhaton, että mulla on paljo töitä sen kanssa. No joo, tiesinki tämän. Koepaikkana ei ollu mitenkään meille sopiva, sillä hallissa ei ollu ku vain pelkkä kehä, eli virittelyt ja kaikki muu mitä teit kehän ulkopuolella piti tehdä ulkona. Ei ihan parhain mahdollinen meille, tai ylipäätään nuorelle kokemattomalle koiralle. Muuten olin kyllä Sikaseen hyvin tyytyväinen: oli vireellisesti hyvällä tasolla, teki niinku käskin ja neiti teki töitä häntä heiluen.
Mitä itteeni tulee nii paljon jäi parannettavaa. Olisin voinu olla vielä asteen verran rauhallisempi helpottaakseni Sikkaa ja olisin voinu olla tietyllä tavalla enemmän koiran tukena. Kun kehästä tulin pois nii oli semmonen fiilis että se oli varsinki omalta osalta semmonen vasemmalla kädellä huitastu koe. Mutta jos muistais nämä asiat sitte seuraavalla kerralla. Sen verran vielä voin lisätä että mä en kyllä jännittäny oikeestaa ollenkaa, semmonen pieni hyvä jännitys. Tää on multa edistystä sillä tähän asti oon poikkeuksetta aina ollu jäätävän moinen rautakanki ja kuset housuissa...

Tuossa ajellessa oli aikaa taas pohtia kaiken näköstä. Niin aksan ku tokon osalta. Tokon suhteen Sikka on kehittyny viimeaikoina hurjasti koska nyt oon ollu huomattavasti suunnitelmallisempi treenaamisessa. Ja Sika on myös kehittyny hurjasti kisaamisessa. Nyt oikeen ittee ottaa päähän että miks hitossa kävin niin aikasi suorittamassa sen bh:n??!!!?? Tuo pieni malinoissin-kutale kehittyy tosi hitaasti, ja se ei silloon ollu todellakaan valmis. Nytte koe osoitti että neiti on kasvanu hurjasti yällä saralla. Mutta silti annan Sika-possun kasvaa vielä kisaamisen suhteen. Mulla ei kuitenkaa oo mikää kiire tuon adhd:n kanssa, joten antaa kasvaa. Turhaa mä hakkaan päätäni seinään ku neiti ei vielä oo valmis. Aksan sihteen päätin että nyt otetan askel taaksepäin ja keskitytään vireeseen ja tehdään helppoja pätkiä missä saadaann mahollisimman paljo onnistumisia. Ruvetaan tekemään perushallintaa radalla . Aa-projeltin jätän pariksi kuukaudeksi tauolle että saa Sikka siinäki kasvaa vielä pääkoppallisesti. Joten näillä mennään nytte Sikasen kanssa. Mutta jos jotain posiviitista nii kokeen jälkeen saatiin taas paljon treenaamisen aihetta ja paljon hyviä suunnitelmia. Joten nyt vain kääritään hihat ja ruvetaan töihin.
Mitä Aavaan tulee nii nyt vaan yritän saada sen vikan luvan ja sitte sterkkaan karvakasan. Sen suuremmin en oo Aavaa ajatellukkaa.

1 kommentti:

  1. Hyvältä kuulostaa koe liikkeiden osalta ja tiukka tuomari. Toinen olisi antanut vähän anteeksi tollaisia.. Liikkurin kanssa vaan treeniä, me harjoiteltiin alkuun sivulla ollenkin liikkurin "liike alkaa, liikkeelle mars" tms käskyjä ettei saa katsoa muualle. Gavassa huomaa myös hirveästi eroa sen alo kokeeseen miten se kestää tehdä pidempään ja keskittyä. Mielummin ehkä ekassa kisassa on itse tsemppaavampi kuin rautakanki, vaikka olisi vähän lennokas koira. :D mutta kun alo alta pois voi keskittyä seuraaviin liikkeisiin enemmän.

    Teillä agilityssa varmaan käännöstreenit ja kokoamiset voisi olla hyviä, kun on pitkälaukkainen. Ja kun irtoaa ilmeisesti jo suht hyvin.

    VastaaPoista