lauantai 6. helmikuuta 2016

Mun ei-niin-nätit belgit

Alotetaan taas perustreeneistä mitä on tullu tehtyä:

Tiistaina käytiin taas Kennelliiton hallilla. Sikan kanssa tehtiin häiriötreeniä, mutta kuten enneki oon todenne, eipä se mihinkään reagoi. Tehtiin myös jääviä ekaa kertaa niin että itte peruutin ja siitä käsky + pieni käsiapu, ja itte jatkoin matkaa, a i v a n   super hienot!!! Seisomisissa teki pienen hypyn nii että molemmat etujalat yhtäaikaa maahan, eikä elettäkää että siitä liikkuis :D :D  Istumiset kans aiva sika nopeita, ja hyvällä tekniikalla. Jää Aava kirkkaasti kakkoseksi vauhdissa verrattaen Sikkaan. Maahan menoja en ottanu.
Aavan kanssa tehtiin noudon palautuksia ja ruudusta seuruuseen tuloja. Laiskana en ruutua kasannu mutta joka tapaukses. Ongelmana on että Aava jää tosi väljäksi. Tein puhtaasti namilla imuuttamalla kun tuli seuruuseen. Ja loppuun ilman namia. Parani kyllä huomattavasti. Pitää tehdä näitä kyllä huomattavasti enemmän. Loppuun Aava pääsi taas paikkiskaveriksi, niin istumiseen kuin maassaoloon. Niissä ei mitään ongelmaa.

Keskiviikkona tuli käytyä Ojangossa tekemäs Aavan kanssa pelkkä keinu-treeni: päätin että nyt käyn vaikka joka päivä treenaamassa että saan tuon keinun kuntoon. Sikkanen pääsi tekemään hypyille menoja eri kulmista (tyhmänä ku oon opettanu sen kietämisen nii lähtee hyvin helposti kiertamään koko estettä tai tekee takaakierron esteelle), samoin tehtiin pimeitä kulmia putkeen.

Torstaina mentiin heti aamusta taas Ojankoon. Aavan kanssa tehtiin taas keinutreeniä. Sikan kanssa opiskeltiin rengas, ja tehtiin erottelua suoraan ja takaa kiertoihin.
Siitä suunattiin suoraa Heurekan parkkikselle, missä käytiin treenamassa Riikan kanssa. Sikan kanssa tehtiin perusasentojuttuja, muutamat vauhtinoudot hetsaten, loppuun vielä muutamat jääävien erottelut. Jos ei muuta nii Riikalla oli hauskaa. Sikalla oli taas aivot narikassa.
Aavan kanssa hinkattiin seuruun peruutusta ja sen tekniikkaa.

Ja perjantai, ja samalla päästään käsiksi tuohon otsikkoon. Kennelliiton hallilla järjestettiin belgien ulkomuototuomareitten erikoiskoulutushässäkkä, "opettajana" toimi ruotsalainen Jesper Andersson ja Leni Finne. Tilaisuuteen tarttettiin 2-4 koiraa jokaiseen belgi-muunnokseen ja kaikkien piti olla mahdollisimman erlaisia (myös käyttölinja edustettuna). No Aavan kanssa olin koska se on harmaa. Aavasta kyllä tykkäsivät paljon , vaikka kyllähän ne ne-ei-niin-hyvät-puolet löysivät. Eniten olin tyytyväinen aavan käytökseen. Kun keskustelivat siitä kuinka karvoitus vaikuttaa koiran ulkonäköön (Aavalla on pitkät karvat mahan alla), no ekana Leni tuli Aavan eteen ja koski Aavan mahaan , samoin Jesper tuli suoraan Aavaa takaapäin ja koski mahaan. Näki ettei Aava oikeen tykänny, mutta ei se ollu semmonenkaa että ampuis indokiinaan. Nyt näin jälkikäteen että oon joskus käyny näyttelyissä juurikin Jesperillä, ja tais Aava saada erin silloon (siis Aavahan on vain käyny kaks virallista näyttelyä.....)
Ja sitten , operaatio-Sikka. Kyllä, Sikka pääsi edustamaan käyttölinjaa maliriviin. Eli kyllä Sikka + näyttelykehä = itsemurha. Jos alotetaan siitä, että arvakkaapa oonko opettanu näyttelyseisomista , En. Arvakkaa oonko opettanu kehässä juoksemista, EN todellakaan (asia minkä tajusin vasta paikanpäällä.......). Ja joo, kyllähän se seisoo ku sanotaan ;D  . No jos ei muuta nii mulla oli hauskaa kun "opettajat" luetteli listan mitä "Vikaa" käyttölinjases oli. Ainoo asia mistä tykkäsivät Sikassa oli liikkeet, jokka oli erittöin hyvät ja puhtaat. Ja voin sanoo että niissäkin jarrutin nii penteleesti, että olis ollu muuten niin jäätävää, ja Sikka nostaa muutenki super helposti laukalle (miksi ravata ku lujempaakin pääsee...). Eli eipä tuosta malista mitää näyttelyhelmee tule :D :D
Samalla treenailin tytöt : tehtiin vain seuruita ja jääviä (Aavan kans mielentilan takia, sillä halusin nähä kuinka reagoi kun ihmiset tuijottaa, mutta ei mitää ongelmaa) Sikka tarjos muutenki hyvin paljo perusasentoa koko ajan :D

2 kommenttia:

  1. Hei mua kiinnostais tietää, mitkä tuomareiden mielestä on käyttömalikan puutteet? :D Mä itse en näe niissä yleisesti muuta vikaa kuin päät ja ilmeet, siis jos näyttelyitä ajatellaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori huomasin nyt vasta sun kommentin, mutta ihan tarkkaan en kuunnellut mitä Jasper selitti. Mutta muutamia: päänmuoto erilainen (leveämpi), korvien asento ja koko erilainen, liian massiivinen rinta (kun on narttu kyseessä), niskasta sanoi jotain mitä en muista, ja nyt justiin en muista muuta. Mutta tiivistettynä vaikka on kyse nartusta nii ei ole mitenkään feminiininen eli liian maskuliininen ja jykevä rakenteinen.

      Poista