maanantai 25. tammikuuta 2016

Treenistä treeniin

Viime viikolla käytiin pikavisiitti taasen Ilmajoen-kylässä, eli pääsi tytöt nauttimaan kunnon mettälenkeistä. Niin paljon saattin treenirintamalla aikaseksi, että menin siskolle ja Ele-sheltille toimimaan etupalkkana Hurtta-hallille (okei se muutti nimensä Hau-Hau Champion-areenaksi, mutta mulle se tulee olemaan aina Hurtta-halli). Samalla otin Aavalaisen mukaan ja pääsi karvakasa vähä hyppimään esteitä. Tehtiin muutaman kerran keppejä: meni hyvin molemmilta puolin ja pystyin nyt hyvin jätättää itteni taakse. Otettiin muutamia eteen lähetyskin ja hitsi ku kaveri paahtoi menemään. Olin super tyytyväinen kuinka neitokainen irtos. Loppuun muutamat keinut.

Lauantaina käytiin heittääs aamusta pikaset aksat Ojangossa, koska oltiin taas kotiuduttu reissusta. Tällä kertaa Sikkakin pääsi aksailemaan: tehtiin ihan perusohjauskuvioitten alkuja eli valsseja, takaakiertojen alkuja ja sokkareita, ja takaaleikkauksia. Ihan hyvin tuo rupes pääsemään jutun juonesta kiinni. Ja jaksoi jollain lailla jopa keskittyä mitä teki, oho!
Aavan kanssa hinkatttiin 2on-2off .

. Eileen tytöt pääsi taas hommiin. Aamusta käytiin heittääs tokotreenit viereisellä koulun parkkiksella. Tarkotus oli tehä aavalle ruututreeniä, mutta tuo lumen tulo vähä vaikeutti mun suunnitelmaa: eihän kukaan käy auraamassa koulun kenttiä sunnuntaina aamusta. Joten tein molemmille tytöille saman treenin: häiriötä ja kehään menemisiä. Molemmille tuommoset treenit on jääny vähälle... Eli pisti parkkiksen täyteen leluja, namirasioita, merkkejä, yms. roinaa. Ekana otin Sikan, ja painattihan se tutkimaan että mitä maassa oli. Ite odotin että tuli sivulle. Riitti yllättävästi kunniakierros jokasen lelu/esinen luona ennen ku tuli vauhdilla sivulle. Eli nyt treeniä että saatais se kunnia kierros pois. Aavan kans ihan sama homma: eka kunniakierros jokasen asian/esineen luona ja sitte jättiloikalla perusasentoon. Kerkes Aava vielä noutokapulan noutaa siinä jossain välis. Eli Aavallekki treeniä. Pyrin kuitenki molempien kans siihen että MÄ en sano mitää vaan koira itte vapaaehtoisesti tulee mun työ = eli itse vapaaehtoisesti jättää lelut ja muut ja tuleekin mun työ. Eli mennään ja tehdään yhdessä. 
Sikan kans otettiin samalla sivulletuloja häiriöesineet maassa. Kertaakaa pikku-apina ei kattonu , eikä yrittäny ottaa maassa olevia asioita. Jotain on siis saatu taottua tun apinan päähän perusasennoissa. Aavan kans tehtiin samaa, mutta Aava ku ajattelee vähä enemmän nii ei ollukkaa ihan nii helppo homma. Aava tietää että niihin ei kosketa, ja sen takia väistää asioita voimakkaasti. Seuruuttelin noutokapulan vierestä nii neiti yritti väistää, meni epävarmaksi ja muutenki siitä tuli ihan hassun tuntunen mutta vire pysyi silti. Aava oli sen ilonen että entäs jos tuo noutokapula liikkuu ittekseen ja se osuu mihin ja se ei oo hyvä. Ku oltiin pyöritty kymmenen kertaa yhen kapulan ympärillä rentoutui hieman mutta silti oli varpaillaan. On se hienoo ku koira ajattelee liikaa. Otettiin vielä loppuun 2 luoksaria esineitten välistä. Voi mikä S-mutka luoksari se oli. Otettiin uudestaan, joka oli vähä suorempi mutta tartti toisen käskyn että lähti tulemaan. Olipas karvakasan elämä taas hankalaa....

Tänään aamusta käytiin tekees Ojangossa pelkkää hyppytekniikkaa molemmille. Oli muuten Sikan ekat treenit.  Sikalle tein eka perussarjaa. Ekalla hyppäs kahden viimeisen yli kerralla. Sen jälkee meni tosi hyvin, vaikka muutaman kerran kolautteli neljättä rimaa , joissa selkeesti meni liika lähelle. Loppuun otettiin vielä muutama pitenevä sarja joissa ei ollu mitää ongelmaa. Olin ihan varma että näissä saadaan takuta. Sen vaan huomasin että Sikka laski päätään ja ihan oikeesti keskittyi mihin pisti jalkansa!! Hyvä. Aavalle tein alkuun muutaman perussarjan jonka jälkeen tehtiin korkeuden arviointia. Tein tietosesti isoillaeroilla että sen vähä karrikoidusti miettimään hyppykorkeuden. Korkeudet oli 35-45-65-50-35. Nätit hypyt hyvällä tekniikalla ja vaikka laskin korkeutta nii ei tullu mitää jättiloikkia vaan meni supernätisti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti