sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Epäonnistunu jälki, epäonnistunu jälki, epäonnistunu jälki. voi paskat

Tällä viikolla oon ollu super-ahkera noitten jälkien suhteen. Molemmat on saanu ajaa kolme jälkeä, toki vähä vaihtelevilla menestyksillä....

Tiistaina kävin Luukissa tallomassa pelloille molemmille. Aavalle tein vaan pelkän keppikujan että vaihtaisin ilmasun maahanmenoon. Sanottaisko näin että tuo noudolla ilmaseminen on hyvin vahva ja vaihtamisen kanssa saan tehä ihan pirusti töitä, huoh.  No pitää vaan taas mennä tekeen keppikujia hiekkakentälle että saan sen vaihdettua. Sikan jälki oliki pieni katastrofi... Voin sanoo että jos oot ollu 10 h töis, otat koirat autoon ja siitä suoraan ajaan jälkee nii ei onnistu. Eipä tullu tämmöstä mieleen ku Aava rauhottuu niin hyvin jäljelle, Sikka ei. No tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. Noitten lyhyitten jälkien jälkeen kävin vielä joksemas sen vitosen lenkin ympäri mikä Luukissa on, silti nuo kaks paini vielä melkeen 2 tuntia ku päästiin kotia. Mistä tuota virtaa riittää??????

Keskiviikkona mulla oli taas treenien pito, ylläri pylläri taas Luukissa. Tehtiin ennen treenejä Heidin kaa jäljet kaikille 4 koiralle. Tällä kertaa juoksutin koirat oikeen kunnolla ennen ku lähettiin tallomaan jäljet. Tällä kertaa Sikka oli parempi, mutta hitto ku siltiki kaahottaa menemään nii pirusti. Sikan jälki oli 20 m pitkä ja nameja joka askeleella kengän kärjessä. Totesin vaan, että askel väli oli tavallista pitempi, että ens kerralla pitää olla lyhempi, jos se vaikka auttais tuohon kaahotukseen. Mutta oli siinä ihan hyvä lyhyt pätkäki.
Aavalle tein taas semmosen keppien vahvistus treenin, eli pitkä jälki missä on vaan 2 keppiä, (pituutta oli 700 m) , vanheni reilun tunnin ja se oli Heidin talloma. Ei ollu ihan parasta Aavaa: välillä meni vähän sivussa, kulmat oli ihan hukassa, suo ja kallio kohissa tarkensi hienosti. Melko alussa jouduinki komentaa että nyt hemmetti, nii rupes ajamaan "normimaastossa" paremmin ja huomattavasti tarkemmin. Ja oli neiti vähä sekasiku ei ollukkaa niitä keppejä, välillä jäi haistelemaan/tarkastamaan kohtaa tarkemmin onko vai ei keppiä. Eli siinä suhteessa treeni meni perille.

Eileen kävin taas tekemässä jäljet, tällä kertaa nurtsille: kävin Sirkuskentän takana olevilla nurtseilla heti aamusta (koska aattelin ettei sielä kukaan oo kasin jälkee vielä kulkenu). Sikalle tein taas about 20 m pitkän nyt lyhyemmällä askelvälillä: silti se kaahottaa ihan hemmetin moista vauhtia, että sitä saa tosisteen pidellä että syö joka namin. Ja nyt uutena juttuna: käytän siis sen ihan omaa ruokaa jäljellä, ja loppupalkka on normaalisti ollu sen loput ruuat mitä jää. Nyt ku se näki sen kipon nii viimesestä 1,5 metristä ei meinannu tulla mitää ku se olis vaa juossu suoraa sille kipolle. Ja ku mä vaadin että se loppukin jäljestetään, nii se oli semmosta yks askel jäljestettiin sitte tuijotettiin kauan kippoo, taas yks askel, ja taas tuijotettiin. huoh.
Aavan jälki oliki taas totaali katastrofi. Jos ny alotetaan siitä että siinä ku ajaoin Sikan jälkee nii paikalle tuli joku mummo joka keräs roskia, no se vei mun jälkikepit ja sain kunnolla suuttua sille että et hitto koske niihin. joten se oli jo repiny aavan lähtökepin pois nii piti itte vähä arpoo mistä se jälki lähti. Samoin joku perhe tepasteli nursilla eli oli taas superisti häiriöö Ja Aavalla oli vaan koko jäljellä 4 keppiä (pitutta oli kuitenki n. 400 askelta ja kulmia oli jopa 6) nii se samainen mummo vei 2 keppiä ku ne oli roskia. Niistä en enää viittiny kilahtaa, ku niitä olis hankala saada paikoilleen. Ja kaiken kruunas ku noilla nurtseilla on aina aiva pirusti hanhia, ja ne ei väistä. Ja on sitä niitten paskaaki ihan kivasti. Mutta jäljen alun oli se saamarin mummo tallon hyvin pahasti että Aavalla oli vaikeuksia ja heti alkuun oli 2 kulmaa. NO niistä selvittiin ihan suht hyvin. NOrmaalisti mulla on sielä täälä nami kasoja että saan Aavan tarkemmaksi ja palkkaantumaan . Tälle jäljelle enollukkaa jättäny niitä ja ei ollu niitä kahta ekaa keppiä että olis saanu palkata koiran. Joten totta kai , hankala jälki, nii Aava meni epävarmaksi ja söi hanhenpaskaa. Tottakai kielsin sitä siitä, mutta sen jälkeen ei Aava enää ajanukkaa jälkee. Se jäi vaan sesomaan, mutta ei elettää että lähtis enää ajamaan. En saanu sitä millään enää jatkamaan vaikka annoin monta kaäskyä yms. jätin sitte jäljen siihen. Jätin aava oottaan ja tein siihen samaan syssyyn  30 m pitkän suoran jäljen, 2 keppiä ja ihan keskelle pahinta hanhenpaskaaluetta. Uus lähetys paalulta, nii ajoi super hyvin, ei kiinnittäny mitää huomiota paskaan ja teki hyvän jäljen. Nyt ens kerralla pitää tehä kunnon hyvän mielen treeni sillä nää pari edellistä on ollu Aavalta melko pohja noteerauksia... paskat...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti