lauantai 10. lokakuuta 2015

And again, voi mielentila

Jaahas ja mistäs sitä nyt alottais koko hässäkän. Jos mä ekana kerron että käytiin Aavan kans tänää tokokokeessa, nii veikkaan että osaatte ehkä jo arvata mikä on ongelma otsikon perusteella. Eli käytiin kattomassa avoimessa luokassa  Lohjalla, tuomarina oli Harri Laisi. Koe oli hallikoe ja mietiskelin Lohjalle ajallessani etten oo käyny hallissa ku viimeks alkutalvesta, oho.
       Jos viime kerralla en ollu muutenkaa varma koirasta nii nytte oli siihen verrattuna paremmalla tolalla, eli menin huomattavasti luottavaisemmin mielin kokeeseen. Aava on nyt tehny jo pitemmän aikaa hyvällä mielentilalla töitä ja keskittyy hienosti. Mutta kuinkas kävikään: käytiin hakees melkosen hieno nolla rivi eli pisteet 150, ja ei tulosta. Eli yllätys, "hieman" taas ahisti neitiä.

Mutta liikkeittän: (pistän samaan järjestykseen ku tehtiin liikkeet)

Paikalla istuminen:  0
Meni samantein maahan ku olin jättäny koiran. Teki hienon paikkiksen jos olis pitäny mennä maahan....

Nouto: 8
Heitin tosi huonosti ja super vinoon. Muutenki keskellä hallia oli tolpparivi (tolpat 3-4 m välein), nii kapula lensi just tolpan taakse että ittekki jouduin kuikuilemaan mihin se lensi. Aava meni hyvällä vauhdilla, mutta palautti ravilla, himmas kunnolla ennen ku tuli mun eteen

Liikkeestä istuminen / maahanmeno: 0
Ylläri pylläri: jäi seisomaan. Takasi ku kävelin koiraa kohti käskin uusiksi maahan, mutta ei elettäkää että olis menny :/

Ruutu: 0
Ruutu oli aseteltu tosi huonosti nii että koira joutui juosta tolppien välistä ruutuun (ei olla harjoteltu tämmöstä), joten ekalla lähetyksellä lähti kiertään tolppaa, sama toisella, kolmannella meni hienosti, mutta vaati toisen käskyn että meni maahan. Tässä kohtaa lohdutan itteeni, että oltiin ainoot avosta jokka löysi ruutuun: kaikki koirat "jäätyi" ku piti juosta tolppien välistä. Voittajan koirille kävi ihan samalla tavalla: kaikki oli aiva kujalla.

Luoksetulo: 0
Vaati kolmannen käskyn että meni maahan, ja eipä se pysyny. Ku itte menin kauemmas ja käännyin nii Aava jo tuli puoles välis laukalla kohti. Tätä ihmettelin suuresti.

Kaukot: 0
Meni vasta toisella käskyllä maahan, ja eipä se sieltä mihinkää noussu.

Merkin kierto: 10
Ihmettelin kuinka saatiin kymppi sillä Aava kiersi ravaten, mutta muuten ihan ok.

Liikkeestä seisominen: 9,5
En tiiä mistä lähti puol pistettä

Seuruu: 8
Olin positiivisesti yllättyny seuruusta, vaikka neitiä ahisti. Teki yllättävän hyvää ja korrektia seuruuta ja tässä mielentila oli huomattavasti parempi ku muissa liikkeissä. Juoksu-osuudessa oli väljä, ja juoksun oikeelle kääntymisessä ei ollu yhtää mukana. Teki kaikki perusasennot, ehkä hivenen hitaasti mutta teki (yleensä jääny tekemättä). Toki vimppaa perusasentoa ei tehny ollenskaa.

Estehyppy: 8
Taas ihmettelin kuinka vaan kasi, sillä mä olisin antanu 9,5. Eteentulo oli vähä vino, mutta muuten super! Nii joo, sanottiin että Aava törmäs muhun ja on liika tiivis ku tuli eteen. OIkeesti: ei törmänny ja se on tiivis ku tulee mulle eteen (toko-puoli ei ymmärrä pk-puolen eteentuloa.....)

Kokonaisvaikutus: 6
Mitäpä tähän voi sanoa...


Niin , mitäpä tähän vois sanoa. Ahdistuksen määrä oli jälleen taas käsinkosketeltava. Sanottaisko näin että ehkä jotain edistystä on tapahtunu, sillä kaikki seuraamiset oli hirmu hyviä (siis mielentilaan nähden): paikka pysyi, ehkä jopa hieman edisti , tähän asti aina jätättäny. Liikkeitten välissä, pystyin hyvin palkkaamaan, otti kehut hyvin vastaan (toki siihen me ollaan nyt panostettukki treenatessa) ja eikä ollu lähdössä kehästä poiskaan, mitä on joskus tehny.
Takapakkia on taas kaikki missä koira jää, tai joutuu irtoamaan. No nyt ku rupeen oikeestaan miettimään nii oon tehny mielentilaa suuresti seuruuseen ja persasentoihin, eli ku koira on lähellä mua nii ilme oli huomattavasti parempi. Eli nyt pitää ruveta keskittymään noihin muihin juttuihin.

Kokeen jälkeen kävin belggareitten ipo:n rotumestiksissä. Sikkanen siis pääsi kattelemaan maailmaa isoihin kisoihin. Sen jälkeen kävin ihan tahalteeni Barona-areenan parkkipaikalla, missä on vilskettä ja vipinää ja vielä muutama jalkapallokenttä vieressä, tekemässä aavalle koko avon liikkeet läpi siinä järjestyksessä missä oli kokeessaki (okei, hypyn jätin pois). Ja tein vielä kokeenomaisena. Teki super hienosti kaikki, ja kerralla oikein, paitsi kaukot mihin tartti jopa kolme käskyä että sain sen ylös. Ahistus ei ollu ihan niin paha mitä tuola kokeessa, mutta vire oli huomattavasti korkeempi,vaikkei ollukkaa ihan sillä tasolla millä ku normaalisti treenaataan. Mutta tuolla olis helposti saanu ykköstuloksen....

Mutta kuinka tuota ny sitte lähtee viemään eteenpäin????? Helvetin hyvä kysymys. Ideoita otetaan vastaan!! Suunnittelin jo että pitää ruveta kaluamaan noita möllikokeita ja tekee sielä vaan superlyhyen pätkän nii (tai vaan pelkän alotus-perusasennon ja pois) että saa sen mielentilan hyväksi myös koetilanteessa. Tai sitte kysästä, että jos jossain on koe nii kävin vaikka luokkien välissä ku on tauko nii vaan tekemässä sen kehään menon ja pois puhtaasti mielentila-treeninä, että ei kerkee/pääse ahistumaan. Siis jos onnistuu, sillä neitiä jo ahistaa ennen ku mennään kehään. Mutta jotain mun on pakko tehä tuolle.

Ja loppuun, anteeksi pieni avautuminen. Täytyy myöntää, että on tuo vaan niiin perseestä ja melkosta paskaa yrittää saada tuommonen ahdistunut ja epävarma koira tekemään jotain koetilanteessa, jossa itte jännität jollain tasolla (tässä kokeessa jännitin super vähä) + kaikki muu häiriö. Ei oo mitenkää helppo nakki. Tässä kohtaa tekis kyllä ittekki heittää kirves kaivoon ja todeta että meijän kokeet oli siinä. Veikkaan että aika moni ja tiiänki että on ihmisiä, jokka olis jo luovuttanu, koska ei voi kisata koska koira paineistuu tai ahistuu. Mutta hitto ku oma pääkoppa ei anna periksi. Kyllä sitä jotain keksii, toivottavasti tai ainaki elän toivossa. Ja jos ei mitää muuta nii ainaki tää vie mua eteenpäin kouluttajana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti