tiistai 25. maaliskuuta 2014

Aavan menestystä ja Nipsun selkäongelmia

Sen verran vauhdikas viikko takana ettei tänne ole kerenny päivittää kaikkea mitä on tapahtunu.
Viikko sitten mulla oli koulutus ja tytöt olivat yökylässä, Aavakin ihka ekaa kertaa. Olivat molemmat tytöt olleet jonkin verran levottomia, mutta muuten kaikki oli mennyt hyvin. Nipsu nyt on ollut montakin kertaa porukoilla hoidossa Etelä-Pohjammaalla asuessani, joten sille se oli tuttua kauraa. Mutta huomasin vain Nipsustakin, että viimeiset 7 kk se on ollut tiiviisti vain mun kanssa, niin kyllä se näkyi koirassa kun joutuikin yökylään. Yllättävän paljon koira muuttuu tuossakin ajassa.

Aavan kanssa on tuo tokon treenaaminen jäänyt nyt huomattavasti vähemmälle; ollaan treenattu enimäkseen jälkeä, mutta viikkoon mahtuu myös yhdet esineruutu treenit ja yhdet hakutreenit. Erityisesti hakuun ja esineruutuun olen Aavaan tyytyväinen sillä molemmissa oli viretila kohdallaan ja kaveri tekikin hienosti töitä!! Nämä oli Aavan ehdottomasti parhaat haut, sillä itse pelkäsin Aavan lähtevän herkästi ajamaan jälkeä pitkin maalimiehen luokse. Pitäisi taas ruveta panostamaan tähän(kin) lajiin huomattavasti paremmin. On vähän päässy taka-alalle koko laji. Toki koko haun treenaaminen vaatii aina porukkaa ja näin vuorotyöläisenä se on hieman hankalaa +  Nipsun selkä ei kestä hakua, joten joudun treenata Nipsun vielä erikseen tai käydä edes lenkillä.

Parina viime päivänä ollaan käyty ajamassa jäljet molemmille tytöille. Melkein tanssin mettässä ripaskaa, sillä nyt oon saanu Aavan taas keskittymään jäljen ajamiseen!! Arjen pieniä iloja :)  nooooo, nyt kun hehkutan Aavaa niin todennäköösesti ens kerralla jäljet kusee ja manaan koiran taas jonnekki suohon... Toki tuo keskittyminen pitää vain opettaa koiralle, ei sen kummempaa.

Nipsun selkä se on taas mennyt entistäkin huonompaan kuntoon :( no osa syy on, että tein Nipsulle parina päivänä peräkkäin esineruudut eli se on päässyt juoksemaan irti ja tässä on nyt tulos. Muutenkin Nipsusta on tullut huomattavasti kireämpi muita koiria kohtaan ja se äksyilee hyvin helposti. Onneksi Aavalle se ei oo vielä äksyillyt. Jos jotain positiivista niin sain ajan Kokkolaan kansanparantajalle, jos nyt saataisiin selkä kuntoon. Käsittelyyn on toki vielä kuukausi aikaa.... joten Nipsunen tekee vain nyt narulenkkejä ja sen kanssa ollaan hyvin rauhassa, mikä on lähes mahdotonta. Pyrkimys olisi että kävisin lenkittämässä tytöt erikseen mutta aina se ei onnistu töitten vuoksi.

Aava teki eileen melkoisen läpimurron!!!Käytiin eileen hakemassa Aavalle uudet valjaat lemmikkikaupasta, ekaksi Aava meni itse myyjän työ ja kun myyjä meinasi silittää se ei juossutkaan pakoon henkensä edestä vaan, okei, hieman väisti mutta antoi koskea edes hieman!! Mulla loksahti jo siinä suu auki. No Aava vain petrasi tästä; myyjä laittoi Aavalle valjaat päälle noin vaan!!! Hitsi, siinä kohtaa leukani loksahti vielä enemmän auki. Samoin toinen molemmat tytöt meni moikkaamaan kaupan toista asiakasta ja sitäkin Aava antoi koskettaa, ei suuresti mutta kuitenki. Hitto soikoon, kyllä siitä saadaan vielä kunnon koira.

Ja muuten, ilmoitin Aavan Tampereen KV-näyttelyyn. Se vain että sielä on mies tuomari, joten tarvitsemme nyt paljon miehiä jotka käpälöisivät Aavaa. Eli vissiin saadaan pysäyttää kaikki miehet jotka tulee kadulla vastaan ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti