lauantai 21. syyskuuta 2013

Tähänkö mä ryhdyin?!?

Tähänkö mä tosiaanki ryhdyis?!? Kyllä vissiin :) Kavereitten koira-blogeja lueskellessa tuli mieleen, että joskopas sitä itsekkin rupeisi pitämään blogia. Toki ehkäpä nuo kaverit vielä vähän yllytti :)
Mutta tosiaanki, mulla on kaksi karvakorvaa joidenka kanssa tehdään paaaaaljon kaikenlaista. Nipsu 2,5 vuotias sekarotuinen tyttö ja 13 viikkoa vanha belgianpaimenkoira Aava.


Blogi tulee kertomaan paaaaljon Aavan pentuajoista, treenauksesta ja kaikkea mitä kivaa mä noille rakkaille hunsvoteille keksin.

Nipsu on siis hyvinkin iloinen kaveri, jolla on vieterit jalkojensa alla. Kaveri pomppii, hyppii, juoksee ja on melkoinen ikiliikkuja. Toki Nipsussa on pystykorvaa, joten riistavietti on valtava, ja tämän takia tyttönen on mahdoton lintukoira.

Nipsun kanssa ollaan treenattu pääsääntöisesti tokoa, mutta jälkeä ja verijälkeä on tullut tehtyä. Agilityn alkeet on hallinnassa, mutta se ei ehkä ole meidän juttu. Samaoin esineruutua ja hakua on tullut testattua, mutta riistaviettisyyden takia se ei oikein onnistu :) . Valjakossakin Nipsu on juossut siskoni samojedien kanssa, mutta sammareiden vauhti ei riitä Nipsu-rimppakintulle.Sitten toinen hunsvottini Aava, Hard Candy's Cindy Lane
Aavan on nyt 13 viikkoinen belgianpaimenkoiratyttönen, jonka kanssa tehdään ja touhutaan paljon kaikenlaista. Tyttönen on hyvin energinen, joten sille pitää keksiä hyvin paljon tekemistä pääkopallensa. Pyrkimyksenä on että tokoa ruvetaan treenaamaan, mutta myös jälkeä, hakua, esine ruutua... Tarkoitus olisi mennä pk-puolelle. Ja energia määrän takia, sille tulen opettamaan paljon kaikennäköisiä temppuja. Osa käytännöllisiä, osa ei. Toki nyt me kiertelemme joka paikassa, että Aava näkee maailmaa ja oppii uusiin paikkoihin ja asioihin :) , joten eiköhän siitäkin vielä kunnon kansalainen saada.


Itse olen Etelä-Pohjammaalta juuri helsinkiin muuttanut tyttönen, joka tekee ja touhuaa koirien kanssa. Tästä blogista ei tuu mitään tosikkojen touhua, vaan rento ja pilkesilmäkulmassa tehty. Ja todennäköisesti tulee olemaan paljon kirjotusvirheitä :)

2 kommenttia: