maanantai 30. syyskuuta 2013

Mahatauti ja maahan menoja

Aloitetaan niistä ei niin hyvistä uutisista... Aava sai iki-ihanan mahataudin ja oli sen takia pari päivää syömättä ja juomatta. Ja mitä mahatauti olisi ilman oksentelua ja ripulia.... Onneksi siitä selvittiin parissa päivässä, ettei tarvinnut päivystykseen lähteä :) Minkäköhän takia koirat sairastuu aina perjantaisin iltapäivällä, kun eläilääkärit ovat menneet kiinni?!?
Tauti alkoi perjantaina. Kun tulin töistä kotiin niin Aava oli oksentanut muutamia kertoja. Tietenkään iltaruoka ei maistunut. Yön aikana pentunen oli taasen oksennellut. Aamulla yritin tarjota Aavalle piimää, mutta eihän se kelvannut. Lauantai meni samoissa merkeissä kun perjantaikin. Rupesin jo huolestumaan, kun Aava ei juonut, ettei se kuiva. Aavalla on kuitenkin vasta 14 viikkoa ikää, ettei tule mitään seurauksia. Kävin apteekista hakemassa ruiskun ja nesteytin Aavaa jonkin verran. Sunnuntaina Aava rupesi tokenemaan ja ruokakin rupesi maistumaan. Totta kai, kun sai ruokaa mahaan, niin tytöllä oli taas virtaa riehua Nipsun kanssa. Kävin varmuudenvuoksi hakemassa apteekista vielä Promaxia, niin saadaan vatsa taasen kuntoon :) Voisin näin sivumenne todeta, että kannattaa pitää "koiran lääkekaapissa" aina Promaxia. Koska ei tiedä milloin maha menee sekaisin/huonoon kuntoon. Aptuksesta ja Inupektistä on apua, jos maha on menossa huonoo kuntoon. Mutta Promax auttaa, kun vatsa on tosi huonossa kunnossa.

Nappuloita en ole vielä viitsinyt antaa mahan takia, joten Aava saa nytten kunnon juhla-aterioita :) Tällä hetkellä kupissa on keitettyä riisiä, raejuustoa, maustamatonta kanaa/broileria (tietenkin kypsänä) ja totta kai piimää. Tätä syötän nyt pari päivää ja sitten siirrytään takaisin nappuloihin. Mietiskelin tuossa vaan, että toivottavasti nappulat kelpaa kanan ja raejuuston jälkeen ;)

Toki toinen asia, missä  saan tehdä töitä, on hampaiden katselu... Aava ei oikein tykännyt ku yritin nesteyttää sitä ruiskulla. Joten tämä asia tehtiin puolipakosta ja väkisin... Mutta teen mieluummin töitä hampaiden katselun kanssa kuin annan koiran kuivua :) 

Se on jännä kuinka suuri huoli tulee koirasta kun se ei ole kunnossa, ja sen kanssa tekisi vaikka mitä ja maksaisi vaikka mitä, että saa koiransa kuntoon... Siinä aina välillä unohtaa sen maalaisjärjen...

Mutta niihin hyviin asioihin!!! ME TEHTIIN NIPSUN KANSSA SUUUUUURI VALLANKUMOUS MAAHAN MENON KANSSA! En voi olla kuin superhypertyytyväinen Nipsuun!! Joillekin tämä kuulostaa hassulta ja turhalta, mutta meille se on lottovoitto. Toki onhan se hieman koomista, kun Nipsulla on jo ikää 2,5 vuotta!! Mutta asiaan. Meillä on ollut ongelmana, että maahanmennään vasta toisella käskyllä (perusasennosta ja liikkeistä jäävissä). Ja toisena ongelmana: seisomisesta maahan mennään istumisen kautta, jonka takia liike on hidas. Tähän en ole ollut tyytyväinen. 

Perusasennosta maahanmenoissa olen sanonut käskyn, mutta mennään vasta toisella (joskus jopa kolmannella) käskyllä maahan. Muutenkin maahan meno on aina ollut todella h-i-d-a-s. Tähän asti olen treenannut niin, että käsky, jos koira ei mene maahan niin otan askeleen sivulle tai eteen ja uusiksi. Nyt keksin kokeilla etupalkan ja naksuttimen avulla, ja johan toimii!! Kaveri singahtaa maahan ja menee heti ekalla käskyllä. Ihmettelen vaan miksi mä en ole keksinyt tätä aikaisemmin, tyhmä kun olen!! No parempi myöhään kun ei milloinkaan. Mutta samaa etupalkkaa testasin seisomisesta maahan menoissa. Tässä aluksi Nipsu meni istumisen kautta maahan, mutta oivalsi että pitääkin lysähtää maahan :) Tässä olen ennemmin yrittänyt leikin avulla eli leikitään millä tahansa lelulla ( tai ilman), meillä se on ollut vetoleikit, ja yhtäkkiä lelu piiloon ja annetaankin käsky. Tällä tyylillä vauhtia tuli hieman lisää, mutta tekniikka oli silti väärä. Noin 80% mentiin väärällä tekniikalla, joten leikki ei heti jatkunukkaan ja Nipsu menetti mielenkiintonsa vaikka onkin kova leikkimään. Joten se tyyli ei ole sopinut Nipsulle. Nyt etupalkka tai target on välillä milloin missäkin (enimmäkseen edessä tai sivuilla, takapalkkaa en ole testannut). Toki reenit jatkuu näiltä osin :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti