keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Superpäivä...

Tänään kun mulla oli vapaapäivä, niin pitihän kaikki ilo ottaa siitä irti, ja koirat ovatkin nytte aiva kuolleita :)

Aamu aloitettiin Aavan sosiaalistamisella. Käytiin junalla Helsingin keskustassa katselemassa paikkoja, joissa on paaaljon ihmisiä. Elikkäs ku päästiin rautatieasemalle, niin palloiltiin sielä ja otettiin molempien tyytöjen kanssa pieniä kontakti harjoituksia. Siitä jatkettiin matkaa Stockmannin ja Forumin edestä Kauppatorille, jossa on (tietenki) paljo turisteja syksystä huolimatta. Ja totta kai otettiin kontakti harjoituksia. Täytyy myöntää, että oon supertyytyväinen pikku-koiraan koska kontaktit pysyi tosi hyvin häiriöstä huolimatta :) . Tietenki, koska omistan hataranpään niin enhän tietenkään ottanut kuvia...

Hirmuisesta reissusta selvittyämme, kävimme moikkaamassa koirakavereita. Vaikkakin Nipsu ja Aava leikkivät paljon kahdestaan, niin kyllähän kaikki neljä pääsivät juoksemaan sen minkä kintuista pääsee. Teki hyvää Nipsulle päästä kirmailemaan Kiiran ja Vienan kanssa, toki Aava juoksi sen minkä perässä pysyi.


 Nipsulla on jokseenkin ollut hieman ylimääräistä energiaa, kun on joutunut tekemään "vain" narulenkkejä, eikä pääse juoksemaan jänisten tai/ja lintujen perässä metsässä. Joten sen näkee, kuinka Nipsu nauttii juoksemisesta :)


Ja pitihän belgeistä yhteiskuva saada, totta kai. Se vain ei ollut niin helppo homma kun juniorit ei oikeen suostunut pysymään paikoillaan Aava (13vk) ja Viena (10kk)


Illalla käytiin vielä Luna-koirasen kanssa tekemässä jäljet. Aavalle tein suht lyhyet makkarajäljet, koska tyttönen oli päivästä jo väsyksissä. Toki Aava ajoi jäljet hyvin, ei ollut semmoinen höyryjuna, joka jättää puolet makkaroista syömättä. Nipsulle Lunan omistaja teki n. 70 metrin jäljen. Oli muuten eka jälki, jonka joku muu tekee ku mä. Aloitti hyvin epävarmasti ja varmisteli multa, että "tämäkö jälki". Toki myönnän itse hieman liikaa auttaneeni Nipsua, mutta loppua kohti koiruus paransi. Näitä treenejä pitää ruveta treenaamaan huomattavasti enempi :) ja sitten pitäisi opettaa ilmaisut. Onko ihmisillä ideoita/tapoja kuinka lähtee opettamaan niitä?? Ja ootteko vain pistänyt vai esineet jäljelle vai ootteko jotenki erikoisesti "näyttänyt" esineet??

1 kommentti: