perjantai 6. huhtikuuta 2018

Aksaaaaaa

Viime viikon lauantaina oli taasen Saijan treenit Lohjalla. Ku näin radan minkä olin saanu etukäteen nii totesin jo suoraa että tästä ei tuu lasta , ei paskaa.... Rata täynnä takaakiertoja ja jotenki sekava rata *syvä huokaus* . Ku mentiin tutustumaan nii Saijaki totes suoraan, että ei oo teijän rata. Vitsailtiinki että Sikka ei varmaan pääse ees 5 estettä pitemmälle. Rimat oli pääsääntösesti 55, muutama 60. Voin sanoo, että en olis ikinä uskonu Sikasta kuinka hyvin se veti. Ihan sairaan makee!! Yhtäkää rimaa ei tullu alas takaakierroissa. Eli ihan oikeesti meijän työ nuitten takaakiertojen rimojen kanssa rupee tuottamaan tulost. Ihan sama fiilis ku olis voittanu lotossa jättipotin :) :)  Muutenki juteltiin Saijan kanssa että nyt on Sikalla asiat loksahtanu paikoilleen. Osakseen voi olla että hallittee nyt vasta kroppansa kunnolla. Ja ipon kautta hallinta on parantunu myös aksakentillä (tulee todella pienillä jo ohjauksiin , ei tartte runtata). Takaakierrota ku mietittiin nii jötetään ne tuplasiivekkeet pois ku ei auta... eli jatketaan edelleen kaheksikkojen hypyttämistä ja wräppejä.
Ja hei, päästiin kuitenki radan loppuun asti. Se on ennemmän ku ne 5 estettä ;)

Kuva Saijan radasta:Sunnuntaina oli Sikasen kisapäivä Ojangossa. Tuomarina oli Vaasasta Timo Teileri. Taas tultiin kyllä niiiiiiiin ryminällä alas pilvilinnoista *seuraava syvä huokaus* . 3 starttia josta keskimmäinen hypäri. Ekalla radalla kiehui yli ja hyvin pahasti. Eli ihan täys kaaosta kovko homma. Toka huomattavasti parempi, tuntui hieman tahmaselle joten sen takia yks kielto hypyltä ku ei irronnu niinku kuvittelin ja vika rima alas (voisitko ny hemmetti pitää sen suun kiinni ja antaa koiralle hyppyrauha!!! Siksi rima alas). Eli yhteensä 10 vp, sija 7, etenemä kiellosta huolimatta 4.98 (ja vaikka tuntui tahmaselta. Ei liikkunu nii hyvin). Vika rata oliki taas ihan täyttä kaaosta, ja neitillä keitti ylitte aikas huolella. Hitsit ku tietäis koska kiehuu koska ei... sitä ku ei tiiä yhtää. Sikka siis molemmilla radoilla karkas lähdöistä, porsasteli kontakteilla sen minkä kerkee ja muutenki kaveri ei pysyny yhtää lapasessa..

Maanantaina meillä olis ollu puritreenit Kuusjoella Topin kentällä, mutta ne harmittavasti jäi meiltä välistä. Okei, se maanantain keliki oli ihan hirvee. Mutta suurempi syy oli mun selkä, sillä se oli vihotellu jo perjantaista lähtien , mutta viimenen niitti tais olla 2 perättäistä päivää aksan parissa. Eli mä oon vaan maannu maanantain ku muuhun en oikeen kyenny. Tiistaina selkä oli hieman parempi ja käytiinki tekemäs hallilla Sikalle kerran kontaktit läpi. Ja sen jälkee tehtii tunnria. Niin kontaktit ku tunnarin Sikanen teki törkeen hienosti. Aava pääsi tekemään keppikulmia ja vedätyksiä kontakteilla. Vedätin huolella ja heittelin Aavan lempipalloa eli vedin häiriön överiksi. Aavalle se oli äärimmäisen hankala treeni, ja se meniki vähä epävarmaksi. Eli jatketaan että saadan varmuutta ja vauhtia kontakteille.

Keskiviikkona olin molempien kanssa akatemialla Annan treeneissä. Rata oli ihan super kiva!! Sikka oli kyllä tavallista kuumempi ja ei tullu ohjauksiin niin ku normaalisti. Ku neiti rupes väsymään nii sitte mutta Sikaksi tosi kummallinen... Aava taasen oli sangen pätevällä päällä. Jälleen kerran. Toki kerran Aava teilas mut ihan täysin nii että löysin itteni selälteen makaamasta . Voin sanoo että tuo selkä ei siitä ihan tykänny ja toisessa pakarassa on jätti kokonen mustelma :D mut sen jälkee juostiin nollalla läpi :)Torstaina käytiin Sinin ja Ässän kanssa hallilla tokoilemassa. Me jatkettiin Sikan kans tunnariprojektia. Yllättäen, mutta se edistyy!! Samalla ku saa kaverin nii Sikka pääsi tekemään pitkää paikkista nii että Ässä teki noutoja ja kaikkee muuta (pk-kautta ajatellen). Hyvinhän maligaattori sielä pysyy, eikä elettäkää että löhtis vaikka tehää noutoja tai heitettiin palloja Ässälle.

Tänää otettiin extemporee purut Sikalle. Tehtiin ihan normi tolppatreeni sillä viime treenistä taitaa olla likemmäs 3 viikkoo. Eli mitää uutta ja suurta ei tehty. Vietin vaihtoja yms. Ei Sikka ollu ollenkaa huono, sen huomas vaan että ku viimeks se vähä "vajos" liikaaki saaliille, nii hieman ku on epävarma nii yrittää hyvin vahvasti vajota saaliille, eikä sieltä sitä nosteta ihan helposti enää puollustukselle. Eli nyt vahvistellaan viettiä puollustuksen kautta, ja niin että seuraavaan pariin treeniin ei pääse puremaan ollekkaa.

Täytyy myöntää, että mä ite koin melkosen ahaa-elämyksen viime viikolla Lotan treeneissä Aavan kanssa. Silloonki treenasin molemmat koirat ja tietysti Sikkasen enstseks. Ku oli Aavan vuoro nii huomasin itte että nyt ku Aavasta(kin) on vihdoin ja viimein tullu irtoova ja siihen on löytyny röyhkeyttä hyvin paljo talven aikana (siis Aavaksi, ei siitä Sikanlaista saa koskaa), nii oon huomannu että oon vähä vajonnu Aavanki kanssa tuohon SIkan tyyppiseen ohjaukseen. Sillä viime viikolla Lotta pisti mut juoksemaan valsseja semmosiin paikkoihin mihin en todellakaan olisi itte juossu niitä tekemään. Ihan sama persjättöjen kans. Eli nyt pitää oikeesti ottaa ittee niskasta kiinni ja ruveta juoksemaan kunnolla ja lujaa Aavan kanssa, eikä mennä helpolla Sikka-tyyliin. Sillä niin mä saan Aavaan huomattavsti enemmän vauhtia
Tuossa alla vielä muutama kuva Sikasta sunnuntain kisoista. Tuo eka kuva kertoo Sikasta hyvin paljo ja sen tekemisestä. Jos mä en oo kertomas että kasaa hypylle, eli aina ku SIkalla on vaan mahollisuus/lupa hypätä este pitkänä, nii se todella tarkottaa sitä. Naureskelin ittekseni että muilla kyseisellä esteellä ponnistuspaikka on nätisti metri, maks puoltoista ennen estettä, mutta ei Sikalla. Mutta silti, laskeutumispaikka oli kaikilla koirilla sama, ku kattelin kuvia muista koirista samassa paikassa...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti