maanantai 5. kesäkuuta 2017

Turkkusessa

Alotetaan Sikapossun kynnestä. Viime sunnuntaina ku avasin lääkärin tekemön paketin (kyllä ohjeen mukaan piti avata vasta su aamuna vaikka se perjantaina pistettiinki) nii yllätyin suuresti sillä koko ydin oli poistettu. Hyvä puoli siinä on se että kynsu kuivaa nopeesti ja siihen päälle alkaa kasvaa nopeesti uus kynsi, mutta mietitytti että onko kynsi tämän jälkeen enää niin kestävä mitä tähän asti?? Muutamalta kaverilta kysyin, ja sanoivat että tilalle kasvaa "rumempi" kynsi tilalle mutta muuten ei mitää eroa. Joten nyt vaan ootellan ja kattellaan mitä tuosta kynnestä vielä tulee. Muuten kynsi on sangen hyvällä mallilla: sunnuntaina se oli jo täysin kuivanu ja keskiviikko-aamulla siinä päällä oli kokonaan kasvanu kynsi. Eli sangen nopeesti se on parantunu. Toki nytte on ollu kuivat kelit nii toipuminen on menny nopeemmin ku viimeks. Onneksi!! Hiekalla en oo vielä kynnen kans treenata mutta nurtsilla ja keinonurtsilla kylläki. 

Keskiviikkona käytiin puoliksi extemporee reissu Turkuun, tai siis virallisesti Lietoon Jänesniemen Elinan oppiin. Sen suuremmin ei rataa tehty vaan keskityttiin tekniikkaan . Ekaksi keskityttiin kolmos hyppyyn ja sen kasaamiseen. Sikkahan ku ei oikein meinaa kasata , saati sitte edelleenkään jarruttaa ennen hyppyä. Joten  Elina oli hypyn takana vähä muistuttamassa Sikasta. Neiin ilme oli hyvä ekan hypyn jälkeen: mitä hittoa tuo tuola tekee??!!?? Muutaman muistutuksen jälkeen rupes neiti kyllä kasaamaan. Sen jälkeen otettiin aiheeksi kakkoshypyn päällejuoksu. Elina sanoi suoraan että Sikka hyppii puhtaasti siivekkeitten mukaan, ei rimojen. Totta! JOten keskityttiin siihen että saadaan se focus niihin rimoihin. Tehtiin niin että pistettiin 2 siivekettä peräkkäin ja siitä koira hyppäämään, mutta ilman vauhtia koiran turvallisuuen takia. Ekalla kerralla hypyllä hyppäs kyllä mutta SIkasta näki että tuli semmonen ou shit-efekti. Sen jälkeen neiti paransi hyppyjä. Sen jälkeen lisättiin siivekkeitten väliä: ei mitää ongelmaa. Tehtiin samaa takaakierron kautta. Siinä ekalla kerralla ei hypänny ku ei pystynykkää. Sen näki koirasta, että mamma mä yritän mutta tuosta mä en voi hypätä. Sen jälkeen rupes kattomaan kuinka tulee hypylle ja saatiin onnistumisia niihinki. Sen jälkeen otettiin niin että siivekkeet oli vinossa. Tämmösiä pitää tehä lisää kotona. Mutta piirsin sangen hienon havainnollistamis kuvan paintilla että ymmärrätte. Ja mun luvalla saa nauraa tuolle piirrustukselle :)Tehtiin vielä pituuden jälkeiseen hyppyyn muistuttelua kasaamisesta. Ekalla hypyllä näki hyvin sen ou shit- efektin ja se oliki melkonen loikka ku tajus että hetkonen. Sen jälkeen tajus hyvin taas. Mutta noissa kohtaa kasas ittensä nätisti tuolle kolmos hypylle. Tässä vielä video Elinan treeneistä.
Perjantaina ja lauantaina käytiin vähä tokoilemassa mutta ei sen suurempaa. Ollaan jatkettu SIkasen kanssa tunnaritreeniä, mikä sujuu jo suht hyvin. Toistoja ja varmuutta neiti tarttee. Tehtiin ohjattu jota jouduttiin yllättäen hinkkaamaan... oikeen hakeminen meinaa olla välillä hyvinki vaikeeta. Vasemman kans ei mitää ongelmaa. Ja jos haetutin sen vasemman nii jäi siihen aika pahasti kiinni. Lauantaina tehtiin häiriötreeniä ruutuun: matkanvarrella oli patukka ja pallo ja merkkejä oli niin matkanvarrella ku ruudun vieressäki. Patukkaan kerran vilkasi matkalla, mutta muuten teki hienoja ruutuja . Hyvä pieni Sikapossu <3

Sunnuntaina otettiin taasen auton nokka kohti Turkua, tai taasen Lietoon TSAU:n hallille. Tällä kertaa käytiin Esa Lehdistön koulutuksessa. Ihan aluksi käytiin rata yhessä läpi ja sen jälkeen mentiin virtuaalikoiran kanssa. Eli mentiin rata läpi just niin ku ohjaisit koiraa kaikki käskyt, kehut piti tehä ja mikä hankalin asia: kattoa koiraa: kaikki ponnistuskohat, alastulokohat niin ku oikeesti pitäis mennä. Hitto oli vaikeeta kattoo sinne missä se koira periaatteessa olis. Ja Esa vielä kellotti meille ajat. Ja muut kattoi ja mietti missä kohtaa ohjaaja kusisi homma eli koira hyppäis hypyn väärinpäin tms. Äkkiä oppi näkemään missä ohjaaja oli koiran linjalla. Näitä pitää niin ruveta tekemään!!
 Oltin saatu rata etukäteen ja mieti että mitähän tästä tulee ku oli niin paljo ansaesteitä. Meidän treeniaika oli jaettu kahteen eli 10 + 10 min. mikä oli hyvä. Ekalla kympillä tehtiin pelkkiä esteenohituksia koska meinas olla vähä hankalaa pienelle possulle. Samoin saatiin vinkiksi että lyhyt rata missä pitäis esim tehä poikkari vasemmalle mutta enne  poikkaria pitääki koiran tulla ohjaukseen ja pyörähdetään kerran ympäri oikeen kautta ja sen jälkeen lähetetään koira poikkariin. Yms. eli enne ohjausta pyöri koiran kanssa kerran ympäri just vastakkaiseen suuntaan ja sen jälkeen ohjaa hyppy. Toinen mitä Esa neuvoi oli että raivaa ensin ittelle kentälle selkeen tilan kentän päästä päähän. Sen jälkeen viedään lelu toiseen päähän kenttää yhessä koiran kanssa = ohjataan suoraan lelulle. Näitä pari toistoa , mutta sen jälkeen taas "ohjataan" koiraa mutta puolessa välissä taas mennäänki ympäri kerran ja sitte vasta lelulle. Eli saadaan koira hereille niihin ohjauksiin. 
Toisella kympillä tehtiinki rataa. Ekalla kerralla olin puhtaasti vitoshypyn jälkeen olin pahasti koiran linjalla joten otti kutosen takaakiertona. Toisella kerralla onnistuttiin. Sitte puomin jälkeinen elämä. Ekoilla kerroilla juoksin kiertäen aan, mutta ei vaan nauhti riitä... ja ku näen että en kerkee nii luovutan samointein. Sen jälkeen leijeröitiin aa, ja kyllä sinne kerkes. En olis ehkä ikinä leijeröiny noin, mutta kyllä se vaan toimi. 12-14 väli meni hyvin , kerran olin myöhässä ohjauksest nii Sikanen kävi hakemassa muutaman lisähypyn. Eniten mulla oli ongelmia 15 putken kanssa, en millää meinannu saada sitä ohjattua. Esaki nauro mulle ku totesin että hitto ku rautalanka ei riitä vaan tartten ratakiskon. Mutta hitto soikoon onnistuttiin. Ja päästiin jopa aalle. Sen enempää ei kereettykkää. Tykkäsin kyllä kovasti Esan tyylistä!! Painottaa hyvin paljo siihen että mistä koira hyppää ja mihin laskeutuu ja missä menee koiran linja. Ja oli hyvin positiivinen kouluttaja. Sikasta sanoi että ku vaan töitä tekee nii tuosta koirasta kuullaan vielä. Katotaan mitä tulee ;D
Tässä on myös video Esan treeneistä:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti