sunnuntai 24. elokuuta 2014

Aava toko-uran korkkaus

Niin vaan käytiin tänään Aavan kanssa aiva ensimmäisissä tokokokeissa Kirkkonummella. Tuomarina oli Pirkko Bellaoui. Ja täytyy sanoa, oli kyllä mukava tuomari: tarpeeksi tiukka ja perusteli hyvin pistemenetykset joista olen ihan samaa mieltä, mutta oli myös hirmu positiivinen . Itse tykkäsin hyvinkin paljon.

Mutta ettei mennä taaskaan asioitten edelle, palataan pari päivää taakse päin. Perjantaina haku-treenien jälkeen mentiin Puolarmaariin treenailemaan yhdessä Mirjan ja Jedin, ja Tiltun ja Derin (oli tänän vuonna varakoirakkona tokomaajoukkueessa, ja nollakoirana mm-kisoissa). Tein koko Alo:n läpitte niin että Tiltu liikkuroi ja taas ajattelin että ketut me mihinkään kokeeseen voida mennä. Ensinnäkin Aavan mielestä  Tiltu syö heti pienen tervu-tytön joten se kyttäili ja oli muutenkin varpaillaan kokoajan. Joten eihän niistä treeneistäkään mitään tullu. Lauantaina ajattelin että otetaan kunnon hyvän mielen-treeni ennen koetta eikä hinkata mitään tekniikkaa. Tehtiinhän me hyvän mielen-treeni.... täydessä kaatosateessa ja ukkosessa, eli eipä mennyt tämäkään treeni putkeen....

Mutta tämän päivän kokeesta hienosti Aavalle 2-tulos pistein 156. Juu kyllä, vain vaivaset 4 pistettä ykköstulokseen.... hieman harmittaa.

Luoksepäästävyys: 9
Aava hieman vetäytyi ja nojasin mun jalkaan kun tuomari koski, joten tämän takia pisteen menetys. Itte olin kyllä super-tyytyväinen pikku-tyttöön, sillä tätä pelkäsin eniten (ei olla tehty hetkeen)

Paikalla makaaminen: 7
Haisteli maata ja Aava mielestä takana olevasta metsästä joku hyökkäisi pikku-belgin niskaan joten kyttäs tätä. Ja lopussa meni lonkalle. Tartti toisen käskyn lopussa perusasentoon.

Seuraaminen kytkettynä: 8,5
Pysähdyksissä perusasennot oli hitaita (ja itse hidastan niihin liikaa tuomarin mielestä), ja aivan viimeinen perusasento jäi uupumaan. Muuten Aava teki tosi hyvin töitä.

Seuraaminen taluttimetta: 8,5
Tässä ihan sama mikä kytkettynäkin: perusasennot hitaat pysähdyksissä ja viimenen perusasento jäi uupumaan.

Liikkeestä maahanmeno: 0
Jäi seisomaan... huoh, itte kusin: Aava ei ollut selvästikkään valmis kun aloitettiin liike. Ja tämä on ollut meidän murheen kryyninä jo pitemmän aikaa, joten olin itse hirmu epävarma liikettä aloitettaessa/tehdessä, totta kai se tarttuu koiraan!!

Luoksetulo: 9
Tuli hyvällä vauhdilla , mutta suoraan sivulle?!?!? Ja sivulle tulo oli hieman hidas. (Tästä suoraan sivulle on tulossa uusi muoti-ilmiö)

Liikkeestä seisominen: 9
Normi hyvä Aavalta, olisi voinut olla terävämpi pysähdys niin oltais saatu 10.

Estehyppy: 10
SUPER!! Meinas ennakoida hyypyä ja perusasentoa, mutta malttoi :)

Kokonaisvaikutus: 10
Saatiin erityismaininta meidän yhteistyöstä joka on todella hyvää ja sitä on mukava katsella. Tuomarikin harmitteli meidän (siis mun) nollausta, muuten olisi tullut hieno sarja ja hyvä tulos.

Palataan mun mun möhläyksiin: seuruussa tein täyskäännöksen väärään suuntaan mitä normaalisti, ei se Aava näyttävästi haitannut, mutta en todellakaan tiiä minkä takia tein sen niin (ja tajusinkin asian vasta sen tehtyäni). Ja palautettata sain noista hiljentämisistä ennen pysähdystä ja vasemmalle käännöksissä anna pienen käsiavun (en kyllä itse oo noteerannu, mutta todennäköisesti huono tapa jota ei itse huomaa).

Paikkana koe ei ollut missään parhaimmassa paikassa(koulun hiekkakenttä) koska jouduttiin jättää autot "kauas" kehästä, joten mulla (ja muilla) oli koirat kehän laidassa koko ajan eli Aavakin hengasi siinä reilun tunnin, joka ei tehnyt hyvää viretasolle. Itse olisin halunnut ottaa Aavan melkein suoraan autosta päin kehään viretilan takia, mutta se ei nytte onnistunut. Itse leikin ja riehuin sen kanssa ennen kehään menoa että sain hyvän vireen päälle (oli selvästi väsyksissä odottelemisesta ja kaikesta hulinasta ympärillä). Joten itsekkin mietin että milläs pirulla saan Aavan oikeaan moodiin. Kehässä Aava teki tosi hyvällä vireellä töitä, eikä palkkaamattomuus haitannu yhtään.

Nyt vain lisätreeniä ja kahden viikon päästä uuteen kokeeseen ottamaan se ykkönen , siis jos en itte möhli....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti