tiistai 15. heinäkuuta 2014

I don´t mind, I am a superstar

Kun viimeksi hehkutin Aavan jäkityöskentelyä, niin lauantaina eipä ajettukkaan niin hyvin.... huoh. Voi olla että lämpö vaikutti ja se että jäljen vanhentuessa tein suht pitkän tottis-treenin. Tottikset Aava teki hienosti kovasta häiriöstä huolimatta. Jälki kerkesi vanheta 1h , pituutta 520 metriä ja keppejä 4., yhdellä terävällä kulmalla. Kepeistä nousi vain 2. ja nekin aluksi jyrättiin yli ja sen jälkeen Aava palasi ja nosti kepit. Muutenkin jäljissä ongelmana on tuo ennakointi, jonka kanssa ollaan ennenkin painittu; Aava menee hyvin helposti poluille ja muutenkin valitsee omasta mielestä todennäköisimmän reitin , eikä keskity jälkeen. Eli tähän pitää saada paljon treeniä. Nipsusta en viitsi edes mainita; oli semmoista sekoilua koko jälki.

Sunnuntaina meillä on oman porukan kesken kunnon häiriötreenit. Aavan kanssa otettiin enimmäkseen paikkishäiriötä; ihmisiä kulki ympäriinsä kierrellen koirien ympärillä. Kun vieras ihminen oli sivulla tai edessä niin ei mitään ongelmaa ( välillä vähän katseli , että mitäs tuo tekee) , mutta jappajee kun häiritsijä menikin taakse: Aava pomppasi seisomaan ja katsoi aina hyvin epäilevästi. Muutamien kertojen jälkeen rupesi pysymään maassa mutta katsoi tarkkaan missä häiritsijä kulkee. Samoin Aavalle otettiin tokon luoksepäästävyys treeniä, niin että "tuomari" tuli vain viereen seisomaan. Parin väistämisen jälkeen tämä oli helppo nakki. Samalla tuli otettua myös kontaktitreeniä, kun muut halusivat treenailla ohituksia niin ainahan semmoiseen pitää mennä vapaaehtoiseksi. Samaan kasaan tai siis treeniin otettiin vielä kontaktiharjoitus kun joku löi vieressä kattilankansia yhteen ja paukutti metalliesineitä. Tässä Aavalla ei ollu mitää ongelmaan. Nipsun kanssa otettiin kans kontaktitreeniä samoilla kattilankansilla ja metallihässäköillä. Samoin Nipsukin oli apukoirana ohituksissa.

Eileen käytiin ottamassa tokotreenit eräässä porukassa. Aava oli semmoinenkin laiskimus ja vetelys että en oo koskaan nähny sitä noin palvelushaluttomana. Treenit pidettiin asfaltilla että sekin vaikutti paljon ( ei Aavan lempi pinta treeneissä, myönnän ei munkaan) joten senkään takia mitään erikoista ei voitu tehä. Paikkis meni tosi hienosti (tehtiin kokeenomaisesti), tehtiin tekniikkatreeniä avon kaukoihin ja samalla opeteltiin merkkiä josta tuli Aavan mielestä superkiva. Loppuun otettiin vielä muutamat noutokapulan pidot.
Nipsun kanssa tehtiin motivaatiotreeniä + muutamat hypyt ja  merkkiä.

Tänään päästiin piiiiiiitkästä aikaa hakuilemaan!! Aavan kanssa tehtiin muutamia hajuhakuja, sillä ollaan niin paljon ojettu jälkiä ( ja onhan noista viimeisistä hakureeneistäkin aikaa). Hienosti Aava muisti kuinka homma toimii ja saatiin paljon motivaatiota maalimiehiä kohtaan, eli tavoitteet saavutettiin . Nipsun selkä on taas sen verran huonossa kunnossa, että aina kun sen päästää haussa irti , kaveri painattaa niin täysiä, että koira ei juokse seuraavaan viikkoon, niin Nipsu pääsi hakuilemaan jälkiliinan päässä. Eipä tuo Nipsua haitannut. Positiivista oli että työskentely oli rauhallista ja todella täsmällistä kun koira oli liinassa ( normaalisti se on niin innoissaan että työskentely on semmoista koheltamista että...) siitä Nipsu saikin paljon kehuja muilta treenikavereilta. Nipsun maalimiehet oli keskilijalta n. 15-25 m päässä ( eli ei mitään vaikeaa).

Ennen hakutreeniä otettiin Aavan kanssa tottistreenit; seuruu pätkä oli loistava!! Piti paikkansa hyvin ja käännöksetkin olivat hyviä: pysyi mukana. Liikkestä seisominen oli loistava. Otettiin muutamia eteenmenojakin, näissä pitäisi keskittyä enempi siihen että Aava juoksisi paremmin suoraan (meinaa kaarrella S:n mallisesti). Loppuun otettiin henkilöryhmä hakuryhmäläisillä: tätä ei olla niin kovin paljoa treenattu joten käveltiin vain lävitte. Parit ekat kerrat kontaktit hävis, mutta saatiin me muutamat hienotkin läpikävelyt, woohoooo :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti