maanantai 28. huhtikuuta 2014

Nipsun selän kanssa valoa tunnelin päässä

Lauantaina tuli käytyä Kokkolassa kauan ja hartaasti odottamallani kansanparantajalla. Nyt voin sanoa että on tuo Anu kyllä semmonen taikasormi, että oksat pois ja pala larvaa. Nykyään mulla on aivan uus koira!!! Ero vanhaan on järjettömän suuri. Se joka vielä väittää tuollaista touhua huuhaaksi, niin voin sanoa että se on kaukana siitä!!

Suurin ero vanhaan on, että koiralle tuli melkein 10 cm lisää pituutta, samoin nykyään Nipsu ei oo enää semmonen pötkökoira, vaan selässä on selkeä s-kuvio eli notko keskellä ja nousee pepun päälle. Samalla Nipsulle taiottiin jostain reisilihakset jotka näkyy, ja koira kantaa häntäänsä aivan erilailla. Tähän asti Nipsu on aina seissyt hirmu kasassa eli takajalat mahan alla, nyt ne on seistessä takana. Ja kun Nipsu istuu niin se vie pinta-alaltaan vain noin puolet mitä se oli. Ja yleensäkkin koko koira on nykyään huomattavasti rennompi joka näkyy liikkeessäkin. Joten nytten takajalkojen askel piteni huomattavasti. Eli niinsanotusti Nipsu tuli rantakuntoon reilun tunnin aikana.

Nipsua siis käsiteltiin n. tunnin verran ja itsekseni nauroin että tähän asti oon manannu tuota selkää. Loppupeleissä seljässä ei ollut mitään vikaa, eikä se ollut ees jumissa. Koko muu koira olikin niin jumissa ja pinkeenä kuin vain ikää voi, pystyy ja kykenee.

Jumeja oli leuoissa ja kallonpohjassa,, samoin oikea etujalkansa oli jumissa mutta oikea puoli oli pahempi: vasen etulapa oli kiinni selkärangassa josta se irrotettiin. Kyljet olivat superpinkeät ja viimeisten kylkiluiden päällä oli mennyt lihakset jotka siirrettiin pois. Suurin syy kipuilua on ollu lonkat jotka on kyllä ollu oikeella paikalla mutta ne olivat molemmilla puolilla väärässä asennossa kääntyneenä, joten ne pistettii  oikeaan asentoon. Vasen takajalka oli myöskin pinkeä ja polvi oli väärässä asennossa. Reisilihas oli jonkinverran kääntyneenä väärään suuntaan, oikea takajalka olikin huomattavasti pahempi: tämänkin puolen polvi oli vinossa ja reisilihas oli väärässäpaikassa joka painoi hermoa pahasti (joka seki  oli väärässä paikassa) ja jokinmuukin hermo oli väärässä paikassa. Anu totesikin että oli likellä ettei koira ontuisi koko aikaa. Myös hännän tyvi oli pahimpia paikkoja jumejen kannalta, vaikka koko häntä oli jumissa. Nyt sitä vasta ittekki ymmärtää kuinka paljon koira tarttee häntäänsä, nimittäin aivan kaikkeen: jarrutamiseen, käännöksiin,vauhdin nostamiseen, tasapainoon............ Ja tästäkin listasta puuttuu jumeja mitä Anu löysi, joita en just tähän hätään muista. Ja kaikki jumit olivat syviä sillä ne olivat vaivanneet niin kauan. Eli kaveri oli totaali jumissa ja silti tehnyt kaiken mitä pyydän vaikka kipiää tuli. 

Anu sanoi että kaikki tämä on tapahtunut yhdestä kolhusta joka on vaikuttanut ketjureaktion lailla toiseen ja siitä seuraavaan ja seuraavaan ja seuraavaan. Ja epäili että kaikki on alkanut niinkin yksin kertaisesta asiasta kuin Nipsu on hypännyt ojan yli tai sohvalle tai sängylle tai autoonkin että etujalaton menneet mitta takajalat ovat jääneet ja "tyhjänpäälle" eli takajalat on tipahtaneet alaspäin. Se on  voinu käyrä ihan missä vain....

Anu vielä muistutti, että Nipsu voi olla muutaman päivän kipeä sillä oikomista tehtiin niin paljon. Mieluusti tässä kohtaa ei anneta kipulääkettä ettei kaveri rupea riehumaan. Nyt Nipsulla on operaationa opetella uudet ja oikeat liikeradat, sillä se on joutunut käyttämään niin pitkään vääriä liikeratoja varoakseen itseään, että vanhat ja väärät liikeradat on lihasmuistissa. Tämä menee parissa päivässä ohitte. 

Seuraava aika onkin 4 kuukauden päästä, niin sitte nähdään kuinka jumissa se sitte on :)

Nyt kun vaan saan kameran käteeni niin otan "uudesta Nipsusta" seisoma kuvan ja pistän vertailuksi vanhan kuvan niin näkee eron käsittelyn jälkeen, kunhan vaan kerkeän....Ei kommentteja:

Lähetä kommentti