sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Jälki-Sika

Tänään korkattiin Sika-Possun kanssa virallisesti meijn pk-ura. Ja keli oli melkonen. Ku otin koepaikan vastaan nii en olis uskonu että mittari on 27 astees. Jos sen olisin tienny nii en välttämättä olis paikkaa ottanu vastaan. Mutta käytiin siis jälkikokeessa Lempäälässä, jossa tuomarina oli Jani Heinilä. POhjat kokeelle ei ehkä ollu ihan parhaimmat: tottikset jääny hyvin vähälle, ku ollaan hinkattu tokoa, ammuttu ollaan vain kerran tälle kaudelle, kaikki jäljet mikkä Sikka on ajanu on ollu mun itteni tallaamia, esteitä ollaan tehty vain pari kertaa. Eli paljo epävarmoja asioita. Toki tuo oli varapaikka mikä me saatiin ja vahvistus paikan saamisesta kokeeseen saatiin vain n. viikkoa ennen koetta. Eli ei siinä viikossa ihmeitä tehdä. Ja asiaa ei helpottanu että mä olin eileen iltavuorossa, tänään piti kasin jälkeen olla jo Tampereen suunnalla joten yöunet jäi 3,5 tuntiin.
Mutta mennää itte kokeeseen. Alotettiin mettäosuudella ja arvottiinki meille jäljen numeroksi 4.  Jana oli selkeessä paikassa ja jälki lähti oikeelle. Hienosti Sikka irtos ja haisteli jälkee ja lähti hyvin varmasti ajamaan jälkeä. Nopeesti nousi eka keppi. Jäljen puoleen väliin saakka Sikanen ajoi ihan superhienosti, mukaan lukien 2 kulmaa, mutta sitte sielä (mä veikkaan) oli tuore peuran jälki ja se sekotti hollain lailla pakan. päästiin kuitenki loppusuoralle ja nostettiin vika keppi. Eli keppejä nousi 4 (kolme normia ja vika keppi). Tuomarin kommenttina jäljestä: koira lähtee erittäin tarkasti ja itsevarmasti janalle, ei höntyile turhia. Mä lähen kuulemma liika herkästi heti koiran perään eli mun pitäis antaa koiran ensin lähtee lähes liinan mitan ajamaan ennen ku lähen perään. Yritän muistaa ens kerralla :)  Ku kepit palautettiin nii mentiin hyvin pian esineruutuun. Ruutu oli sijoitettu pieneen ylämäkeen mihin aurinko helotti aikas huolella, eli sangen kuuma paikka. Ihan takalaitaa ei nähny mutta muuten kivassa paikassa. Ekalla lähetyksellä Sikka teki aiva törkeen hienon noston, ja eka esine löytyi ihan äärimmäisen nopeesti. Palautus hyvä. Uus lähetys, mutta hieman takareunassa keskilinjalta hieman vasemmalle oli ilmeisesti tuore peuran paska sillä Sikka jäi haistelemaan siihen tosi paljo, mutta näki että sielä ei ollu esinettä. Tuomari ja muut toimihölöt sanoi että muutki edelliset koirat oli kans jääny siihen haistelemaan. Huusin Sikan pois ja lähetin uusiksi.Lähti nätisti ja painui hieman yli ruudust. Kuitenki nosti toisen esineen, siinä palautus ei ollu ihan paras ja Sikka tiputti sen mun eteen. Tuomarin kommenttina että erittäin nättiä työskentelyä, varsinki ensimmäinen lähetys/nosto oli erittäin hieno! Se että meni yli  ja vikan esineen palautuksen takia pisteitä 27.
Sen jälkeen ajeltiin tottispaikalle jossa jouduttiin hieman odotella. Paikka oli todella kuuma sillä se oli mettän keskellä oleva kenttä johon ei tuullu ollenkaan. Aa-esteen joutuivat kääntämään ja pitivät siinä "foliopeittoa" että saatiin se jäähtymään ku se oli niin lämmin ettei siihen voinu ees kädellä koskea. Me ykkösen koirat oltiin vikassa parissa (meitä oli siis 2 koirakkoa), eli saatiin hieman odotella. Arvoin meille numeroksi 6. Eli ensin paikkikseen. Paikkiksessa Sikka tipahti hyvin, mutta ampumisen takia juoksi suoraan mun luokse. Ku mentiin tottisousuuteen nii oli ihan omissa maailmoissa, ampumisista otti ihan hirveesti itteensä ja pälyili kaikkialle ihan hirveesti. Kummallinen virhe koska Sikka on tähän asti noussu vireellisesti aina ampumisista. Siitä jääviin nii Sikka oli ihan eri koira. Liikkeestä istuminen nätti ja siitä arvosanaksi saatiin erinomainen. Liikkeestä maahanmeno ja siitä luoksari: hieman hidas maahanmeno , tuli hieman vinoon eteen, mutta muuten oikein hyvä: erittäin hyvä. Siitä noutoihin: tasamaanoudoissa oli heitettäessä hyvin levoton mutta muuten erittäin nätti nouto, erinomainen. Hyppynoudossa malttoin paljo paremmin heitossa, nätit siistit hypyt ja nätti nouto, erinomainen. Estenouto, taas malttoi nätisti heiton meni nätisti yli, hieno nouto mutta joku aivopieru ja tuli kiertäen takasi, joten arvosanaksi hyvä. Loppuun eteenmeno, se oli hieno!! Tuomari juoksutti ihan törkeen pitkälle ennen ku antoi luvan että sai antaa maahan käskyn koiralle (tosi moni koira etti palloo ja meni vasta toisella tai kolmannella käskyllä maahan), mutta Sikka handlas homma ja nätisti maahan, arvosanaksi erinomainen. Pisteitä yhteensä 72. Eli todellaki meidän vahvat hyvät noudot pelasti meijän tottiksen. Mutta tuomarin kommenttina oli että ei usko että koira reakoi laukauksiin, että niin mulla ku koiralla meni pakka sekasi, ja niinhän se meni. Noudot olivat erinomaiset, tehokkaat ja hyvällä tekniikalla vaikka pieni aivopieru koiralta tuliki. Mainitsi että kun tuon varmuuden saan muuhunki kuin noudoissa nii kovat pisteet tullaan tekemään. Mutta kaikenkaikkiaan 226 pistettä ja JK1. Hieno pieni Sikanen, vaikka keli oli melkoinen. Saan olla ylpee.

Muutama kuva Sikasta kokeessa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti