lauantai 4. maaliskuuta 2017

Mestareitten opeissa

Nyt on taas panostettu Sika-possuun. Nimittäin viime perjantaina käytiin Katrin ja Unon sekä Sinin ja Ässän kanssa Jessica Svanljungin ykäritunnilla. Sikasen kanssa kattottiin meidän seuruuta. ja sen mielentilaa. Saatiin Yllättäen taas hyviä neuvoja joista on ollu heti suuresti apua. Nimittäin tuo vire nousee hyvin helposti liian korkeeksi ja sen takia Sikanen ei kykene vastaanottamaan minkäänlaista informaatiota. Ja tuo lähdöissä olevaan pilli-piipariin puututtiin. Jätin koiran maahan, ja muutama nami koiran eteen, siitä vapautus että sai syödä herkut ja sen jälkeen käsky perusasentoon. Tällä tyylillä Sikanen oli heti perusasentoon tulossa huomattavasti paremmassa mielentilassa: rento mutta silti hyvin keskittyny, ja se oli hiljaa. Ollaan jatkettu näitä niin eetä nytte Sikanen on jo samassa mielentilassa vaikken pistäkkään neitia aahan namejen kanssa. Muutenki mun pitäisi vaihdella palkkaustapaa:usein annan palkan (herkun kädestä) nii välillä tiputella ja vaatia kontakti ja sen jälkeen vasta vapauttaa. Sikka lähti näihinki hyvin vastaamaan ja teki hyvää sen mielentilalle. Näitten jälkeen katottiin meijän ruutua, koska välillä tuo näytttäminen ei toimi, välillä toimii. Jessica käski meidän ottaa taas targetti käyttöön mutta ei todellakaan saa käyttää viikkoa enempää. Ollaan tehty nyt kolme treeniä targetin kanssa ja kolme ilman ja hitto soikoon, nyt meijän ruutu on taas kasassa!!! Hitsit niin miksen en oo tehny tätä ennemmin... Muuten jessica kehui meijän seuruuta että se on hyvän näköstä ja Sikka on tosi aktiivinen ja tekee äärimmäisen hyvin töitä. Eli ei meidän seuruu sitte ookkaa ihan huono jos mestarilta saa tuomosta palautetta.

Lauantaina oli taas Marin valmentajakurssin harkkaryhmän treenit. Aluksi puhuttiin kisajännityksestä  ja muusta menttaalipuolesta. Samaan kasaan saatiin kotitehtävksi miettiä meidän kilpailurutiineja : kirjoittaa ne ylös, ja miettiä toimiiko ne vai voisiko joku muu toimia paremmin. Tuli ihan hyvääs saumaan miettiä minkälaiset kilpailurutiinit haluan/toimii Sikkalaisen kanssa. No päästiin me aksaamaankin!! Mari oli tehny esteille kolme erilaista rataa mistä kaikki sai valita omansa. Mä valittin meille sen suoraviivaisimman radan ja hyvä valinta oli. Sikanen oli sangen hieno ja oli mielentilaltansa sangen hyvä. Saatiin paljon hyviä kohti kuten keppien jälkeinen valssi yms.



Maanantaina oli Saijan treenit mihin pääsi Sika-possu aksaamaan. Tällä viikolla oli hieman helpompi rata, jonka takia menin Sikasen kanssa. Tein kepeille pakkovalssin mihin tuli tosi nätisti. palkkasin keppien jälkeen sillä jatko olis ollu liika hankala. 4-6 väliä mietin että kuinka ohjaan sillä se 7 putki oli siinä houkuttelevana. päätin kuitenki tehä takaa leikkauksen vitoselle ja se toimi, Sikka lähti hienosti kutoselle , eikä vilkasukkaa putkea. 7-16välissä ei ollu mitää ihmeellistä teki erittäin hyvää työtä, toki ekalla kertaa ei ottanu aan kontaktia joten tehtiin niin että Saija meni aan viereen ja palkkas kontaktit. Ekalla kertaa jouduin vahvasti ottaa hypyn 13 jälkeen, mutta silti malinaattori haki hienosti seuraavat hypyt. Tehtiin niin että tein liikkuvan vastakäännöksen 13 nii oli linja huomattavasti parempi. 16-20 väliin olin positiivisesti yllättyny. olin nääs sata varma että en saa possua kääntymään 17 hypylta että se olis 20 putkessa, mutta kertaakaan se ei ees meinannukkaa mennä. Ekalla toistolla mun vastakäänös 18 hypylle oli totaalisen myöhässä. Toisella kertaa oli ajotus huomattavasti parempi ja toimi hyvin. Tehtiin loppu 21-29 jossa hieman takuttiin puomin jälkeisen käännöksen kanssa, tein vastakäännöksen ja Sikka meinas mennä pari kertaa puomille, joten kun vaan ohjasin sen selkeemmin putkeen nii toimi taas. Sikanen oli sangen hyvällä mielentilalla, ja moni mulle toteski että mitä mä oon tehny malinaattorille ku se oli niin super!! Ja jopa vain muutama rima tuli alas, jess :)



Keskiviikkona käytiin Tiltulla tokoilemassa. Tällä kertaa otin aiheeksi meijän noudon. Jatkettin taas meidän irti kapulasta-projektia. Ja samalla tehtiin hyvin erilaisia noutoja. Esim. tehtiin niin että jätin Sikasen niin ku luoksariin mutta heitin noutokapulan Sikkaa kohti siitä suoria luoksareita ja välillä noudon kanssa. Tehtiin myös että heitin kapulan mutta käännyinki ympäri ja tehtiin kaket yms. saatiin taas hyviä uusia juttuja noihin luopumisiin kapulasta. Muutaman kerran Sikanen meinas laiskotella eteentulon kanssa joten puututtiin niihinkin. Jätin koiran 45 asteen kulmaan ja kapula sen eteen, ja otin siitä eteentuloja jolloin joutui tehä enemmän töitä eteentulon kanssa. Näihinki lähti hyvin vastaamaan, ja loppua kohde paransi eteentuloja huomattavasti.

Tässä taas hyvin lyhyt kertaus meijän viikosta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti