lauantai 1. elokuuta 2015

Saikulle??

Aava on ollut tässä nyt eritoten masentunut/laamaillut ja ollut kaukana omasta itsestänsä. No, aina se on juoksujen aikaan laama, mutta juoksut loppui 3 viikkoa sitten. Niitten jälkeen neiti vähä piristyi, mutta nyt on neiti ollut melko alamaissa. Yhtenä syynä pidin tuota Chidan vierailua, mutta Aava on ollut edelleen melkoinen laama. Nyt oikeastaan viimeisen viikon aikana tuo laamailu/koomailu on mennyt vaan entistä pahemmaksi: en saa Aavaa innostumaan mistää, treeneissä en saa sitä nousemaan millään, ja muutenkaan Aavaa ei meinaa saada mukaan enää mihinkää. Normaalisti ku oon kotona nii Aava roudaa leluja mulle (varsinki lenkkien jälkeen tai kun tuut töistä) nyt ei puhettakaa. Ja lenekillä Aava on ollut todella laiskaa seuraa: jos ollaan narulenkeillä, nii on normaalia että tehään 10 km lenkki, nyt hyvä että Aava jaksaa 5 km lenkkejä.

No asiaa ei ainakaan helpottanu, että oli ilmottanu Aavan tänään olleeseen tokokokeeseen. Kyllä, heti uusille säännöille. Jos totta puhutaan, niin oon täs jo miettiny viimeset 2 viikoa että perunko koko touhun tuon Aavan laamailun takia. Tiesin jo melkeen etuköteen etten tuu saamaan sitä mitenkää korkeeseen vireeseen tai ylipäänsä kunnon mielentilaan. Maanantaina ku treenasin nii, sain sen yllättävän hyvään mielentilaan, vaikkei se parasta ollu. Nii ajattelin, että mennään kattomaan, että aina voi keskeyttää . No eileen laamailu vaan meni taas huonompaan suuntaan, sama homma tänä aamuna. No menin kokeeseen, mutta sain vielä huonommin Aavaa mihinkään moodiin. Tehtiin eka paikalla istuminen, josta saatiin 10. Eipä se ny niin korkeeta mielentilaa tarvitse. Yksilöliikkeissä ekana seuruu.... voin sanoo ettei mulla oo koskaan ikinä milloinkaa ollu koira noin vireetön ja paskalla mielentilalla. JOten sanoin seuruukaavion jälkeen, että tämä oli tässä. Tuomari (joka muuten oli Carina Savander-Ranne) ymmärsi hyvin ja sanoi, että voidaan tehdä poikkeus, että haluatko tehdä ees jonku liikkeen. Tein sitte luoksarin ja noudon, sillä tiesin että ne on Aavan parhaimpia/kivoimpia liikkeitä. Mutta jopa luoksari, jouduin antaa kolme käskyä että tuli. Noutoon lähti hyvin, mutta palautus tuli takasi hölkötellen.  Yleisesti ottaen koe ei ollu ihan parhaimmin järjestetty ja jouduttiin odotella aivan törkeen kauan, että saatiin kilpailukirjat ja päästiin pois. Siinä odotellessa seurailin Aavaa tarkemmin ja käytös vähän niin ku muituttais, että olis kipuja, mutta tietyllä tavalla ei muistuta ollenkaa.

Oon tässä ny yrittäny miettiä, mistä tää johtuu. Jumeja ei pitäisi olla, sillä jäsenkorjaajasta ei oo ku kuukauden verran. Joten tuskin se on lihasperäistä. Itse alan pikkuhiljaa kääntymään suolistoperäisyyden puoleen, sillä, okei Aava ei oo koskaan mitenkään ahne ollu, mutta syöny aina välillä. Nyt Aava ei oo syöny ku suurinpiirtein jokatoinen päivä vain muutaman nappulan, eikä oo ees kattonu ruokansa päälle. Näkee kuinka se ällööttää Aavaa. Jossain vaiheessa myös mietin, että onko tuo neiti vaan niin aliravittu, ettei se jaksa. Käytin sen jopa puntarissa, nii oli se melkeen 4 kiloo laihempi mitä normaalisti.

 Nyt kotiin päästyä tungin vielä Rimadylin Aavan lärviin, jos kipulääkkeestä olis apua. Eipä näytä olevan apua. Joten pitää soittaa maanantaina eläinlääkärille! 

1 kommentti:

  1. Voi Aavaa. :( Ehkä se vain valeraskailee? Toivottavasti ei ole mitään vakavaa.

    VastaaPoista