torstai 22. helmikuuta 2018

Ei me kuolleita olla :)

Mulla oli jo montaki luonnosta kirjotettuna mutta mikää niistä ei päässy julkastavaksi asti. Aina jääny kesken ja sitte onki reenit menny niin paljo eteenpäin  ja ja ja ja ....
JOten pientä kertausta mitä kaikkee meille on tapahtunu täs melkee 2 kk aikana: alotetaan siitä että molemmat tytöt kerkes juosta, joka ny ei kovin hirveesti vaikuta mihinkää. Samaan kasaan Sikka onnistui pitää viikon saikun ku meni tölvimään varpaansa. Huomasin jälkiköteen että oli ilmeisesti venäyttäny vasemman takajalan sisimmäisen varpaan. Se oli muutaman päivän turvoksissa, mutta levolla ja tylsillä narulenkeillä meni ohitte.

Toko rintamalla on ollu hyvin hiljasta. Ollaan käyty muutamia yksittäisiä kertoja reenailees. Ihan yhtä hiljasta on ollu myös purupuolella. No varpaan takia tuli taukoa, ja on menny aikataulut pahasti päällekkäin. Mutta tammikuun alkupuolella käytiin Karin kans heittääs yks treeni missä tehtiin uusina juttuina että käskin piilolta haukkumasta viereen, niin ku kokeessa konsanaan. Ja tehtiin pako kokonaan ja mukaan kahtui myös vartiontia.. Sen muistan että Sikka meinas ennakoida vähä kaikkee ja tehtiin myös rutiinien rikkomista: vaihdeltiin haukusta hallintaan, tai pelkkä istu ja siirrätin maalimiehen tai sitte kiinni. Eli kaikkee sekasi. Itse noi piilolla haukusta sivulle tulot oli sangen hyvät. Loppuun otettiin pako. Siinä Sikka ei lähteny ennakoimaan vaikka laitoin maahan ja Kari odotutti aika pitkään ennen ku lähti liikkeelle.
Tällä viikolla käytiin kahdesti heittääs nopeet reenit Sika-Possusen kanssa. Tällä kertaa tehtiin molemmilla kerroilla pöytätreeni. Ekalla kerralla Sikka oli ihan pirhanan hieno!! Oli heti alusta alkaen erityisen aktiivinen ja se haukku!! Hitto ei oo ikinä haukku tullu noin "syvältä". Loppuun tehtiin vielä uutena juttuna sivukuljetuksia. Vaikka tehtiin ekaa kertaa nii ei yhtää mitää ongelmaa. Neiti teki ku vanha tekijä konsanaan. Vartioinnit on aina ollu hyviä, mutta nyt oli vielä entistä painostavampi. Seuraavana päivänä ku käytiin nii ei ollu lähellekkää nii hyvä reeni. Sikka ei millää päästä alueelle, vaan oli saaliilla lähestulkoon koko ajan. Oli muutenki tosi väsyneen olonen, ja meni epävarmaksi tosi nopeesti. Voi olla että edellis päivän treeni vaikutti, mutta ihmeteltiin sitä mistä moinen. Antaa levätä nyt muutaman päivän, ja jos ens viikolla kattois taasen puruja.

Aksapuolella ollaanki oltu sitte super-ahkeria. Päästiin Saijan valmennuksiin nii ollaan käyty niissä nyt pari kertaa. Kerran käytiin Maijun treeneissä Akatemialla. Ja että nää "huipputreenit" ei lopu nii tammikuun puolesvälis oli eka Next Level leiri!
Nextarista sen verran että lauantaina alotettiin Janitan treenillä, jonka aiheena oli kontaktit ja kepit. Sikallahan on molemmat erittäin hyvällä mallilla, joten reenissä ei sen suuremmin ollu mitää ihmeellistä. Asia mikä saatiin opetella/kotiläksyksi: usein ku koira suorittaa kontakteja nii ittellä on vähä semmonen asenne että kattelen kattoon ja pyörittelen peukaloita, ja hölkkäilen vieressä. Eli nyt mun pitäis aina juosta LUJAA sinne paikkaan missä haluan olla seuraavaa ohjausta varte. Janita sanoi, että pitäis ajatella että se kontaktin jälkeinen este olis niiku radan eka este. Minne mä menisin ohjaaman sitä, joten sinne mun pitäis juosta ja sitte vapauttaa koira kontaktilta. Hankalasti selitetty mutta toivottavasti ymmärsitte.
Lauantaina oli vielä Jaakon treenit, jonka aiheena oli ohitukse ja kasaaminen hypyille. Tästä reenistä saatiin paljo kotiläksyja. Ekana tehtiin lepakko-kurssin tyylisesti eli juostiin kentän päästä päähän niin että koira joutui ohitella esteitä (=ohjaajafocus), tässä Sikalla ei ollu mitää ongelmaa. Tokana katottiin koiran kasaamista, tähän saatiin plajo neuvoja kuinka lähen tekemään.Tehtiin jenkkejä, joihin Sikka ei oikeen meinannu tulla. Näitä ollaan tehty jonku verran nytte kotona ja ne on jnku verran menny eteenpäin, mutta töitä on niitten suhteen vielä paljo tehtävänä. Vikana oli kaks hyppyä ja putki, niin että hypyt oli suoralla linjalla putkea kohti, koira tuli hypyt mutta enne ku päästit putkeen sun piti pyöräyttää koira ittes ympäri 360 astetta. Ilman vauhtia me ollaan näitä tehty ja Sikka tuleeki nätisti, mutta ku tuli vauhtia nii sitte se karkaski putkeen muutmia kertoja. Näitä ei olla kereetty tekemään joten nää menee nyt kyllä reeniin.
Sunnuntaina oli Timon ja Tuulian treenie, mutta valitettavasti Tuulia oli koko viikonlopun mahataudissa joten Timo veti meille molemmat reenit. Molemmissa reeneissä tehtiin perusohjauksia: valsseja, tehtiin serppentiiniä, välistävetoja, puolivalsseja. Näissä Sikka oli sangen pätevä. Toisaalta helppoja reenejä noin estehakuselle koiralle ku lukee rataa niin hyvin. Se mitä Timo sanoi, että Sikalla ku on niin hyvä estefocus nii sitte ku saa luukuttaa nii anna mennä se kyllä juoksee (mä en), mutta ku tulee enempi pyöritystä ja hankalempia ohjauksia nii mun pitää olla vielä enemmän koiralle tukena ohjauksessa. Eli periaatteessa mun pitää tehdä ohjaus huolellisesti loppuun saakka, eikä lähtee rynnimään seuraavaan ohjaukseen.

Sen verran vielä ollaan käyty Turussa, että OMD-kouluttajilla oli omat koulutuspäivät . Heille kuului siihen kuului myös "tarkistusharjoitus" eli kouluttaja piti reenin jolla kullakin oli oma aihe. Halusivat muita rtuja ku bortsuja joten käytiin Sikkasen kanssa juoksemassa yks (ilmanen) treeni. Meille kouluttajaksi tuli jenkeistä (muistaakseni Etelä-Califormiasta) Rebecca Trift ja aiheena oli puolivalssit. No totta kai treeni oli englanniksi, mutta eipä tuo ahitannu. Mutta reeni oli sangen toisaalta helppo ja Sikka teki töitä hyvin, vähä meinas lähtee välillä mopo lapasesta. Enemmän ongelmia oli itse Rebecalla. Hänellä ei ollu kokemusta noin kiihkeistä jaj pitkälaukkaista koirista jokka tarttee paljon tilaa ja ohjausten pitää olla niin hiton aikasin. Hän meinas olla hieman helisemässä ku ei oikein osannnu sanoa että miten ja kuinka.  Kouluttajana aivan ihana persoona ja varmasti oikein pätevä, mutta ei meille. Hön tulikin sanomaan mulle reenin lopksi että kiitos ja anteeksi, että ei olu häneltä paras treeni sillä ei oo koskaa ollu tollasta koiraa treenattavana. No mutta tulipahan reenattua...

Lyhysti kerrottuna näin meillä :) jos mä nyt kerkeisin kirjotella tänne vähä useemmin ;)
Loppuun vielä muutama kuva ku tuli piiiiiitkästä aikaa ulkoilutettua kameraa. Mutta saanko mä tehä Sikalle jonku korvien pienennys leikkauksen ku ne on nii jätit . Usein osa korvista jää ulkopuolelle kuvista :D






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti