torstai 30. marraskuuta 2017

Tokot tokokentillä ja aksat aksakentillä. Piste.

Käytiin viime lauantaina Sikan kans kokeessa. Noh ei siinä paljoo jälkipolville kerrottavaa jääny ku neiti oli ihan joissain sfääreissä. Toki omat odotuksetkaan ei ollu kovin korkeella. Joten alotetaan alusta. Pari päivää ennen koetta saatiin taas ruutu ihan hajalle: edelleen jäi etureunaan niin että etujalat on ruudun ulkopuolella. Jos korjasin käskyllä nii tuli huutaen mun työ, ja uudella yrittämällä ihan sama. Ainoa tapa millä sain sen ruudun takaosaan niin ku haluan oli joko näyttönä tai targetilla. Joka kerta ku en tehny jompaa kumpaa nii taas oli neiti etureunassa. Eli sen suhteen en ollu kovinkaan luottavainen. Toinen asia mikä masensi, nii kahden tuomarin koe muutuikin yhden tuomarin kokeeksi, eli tuomarina toimikin mun huonoksi onneksi Pirkko Bellaoui. Tiesin jo etukäteen että Sikan seuruu on aivan liian tiivistä Pirkon makuun. JOten voikokaan tuossa kohtaa olla kovin suuret odotukset.... Koe oli Ojangossa. Mehän ollaan käyty paljon aksaamassa Ojangossa joten ku mentiinkään kisapaikalle, nii Sikka oli ihan täysin aksamoodissa. Pian pääääääseeeeeee juoksemaaaaaaaaan !!! Otin neidin kehän laidalle rauhottumaan mutta aksamoodi oli aika vahvana. Sain kuitenki vähä Sikan rauhottumaan, mutta oli kaukana siitä tokomoodista missä se on ollu. Itse koe tehtiin kahdessa erässä. Näin lyhennetysti koe nii eihän se sinne ruutun menny, muutenki oli niin vietereillä, painoi ja haukkui. Eli ei mitenkään hehkeesti menny. Mutta KOSKA aina pitää jotain positiivista llöytää, nii kaukot pikkä on ollu meille iso kompastuskivi vireen takia onnistui. Vireestä huolimatta. Tulokseksi saatiin III-tulos, pisteitä en muista tähän väliin. Pirkkoki totes että oli kierrokset hieman korkeella, ja sille on  p a k k o  tehä jotain, teknisesti koira osaa, mutta tuo vire on suurin ongelma. Mä sain plajon kehuja siitä kuinka ohjaan koiraa vaikka vire on jossain ihan jäätävissä sfääreissä.

Maanantaina käytiin Sinin ja Ässän ja Hannan ja Tikon kanssa tokoilemassa kimpassa. Tein muutaman ruudun ja ihan sama ongelma. Toki saatiin loppuun muutama ihan hyväki ruutu lopuksi. Tehtiin myös voittajan ohjattua liikkuroituna sillä jäävän jälkeen ennen ku anna käskyn nii Sikka on ollu hyvin kiihkeä ku ootus nousee. Joten odoteltiin että rauhottuu odottamaan ja sen jälkeen pääsi vasta noutamaan. Tehtiin myös yllättäen mielentila juttuja seuruuseen ja siihen rauhoittumiseen. Possulle oli hyvin vaikeeta.

Tiistaina käytiin puruissa normaaliin tapaan. Sikalle tehtiin 2 kierrosta. Ekalla tehtiin nopeita vietin vaihtoja. Hienosti vaihtoi viettiä. Tokalla kierroksella tehtiin hallintaa: seuruuta, siitä löysille haukkumaan ja suoraa haukusta seuruuseen. Ne oli Sikalle hyvin vaikeita. Muutenki Kari antoi Sikalle ärsykkeitä, hyvin kesti. Jonku verran meinas mennä Sikalla yliyrittämiseksi, ja sen takia edisti jonku verran. Mutta pikku hiljaa se edistyy.

Eileen oli kouluttajien aksatreenit Akatemialla. Taas keitti Sikapossulla hieman yli. Pieni malinois meni hyvin pahasti mun ohjauksesta läpi että oksat pois. Muutenki kierrokset oli taas niin korkeella ettei aksastakaan meinannu tulla mitää. Sen osaksi pistän sen piikkiin, että olin ennen Sikan treenejä Hannan ja Tikon kanssa hallilla aksaamassa. Aava pääsi tekemään kontaktisulkeisia. Aavan jäähkä - ja Sikan verkkalenkillä SIkka jo näytti siltä, että hitto ku mä en päässy. Joten uskon sen jo nostaneen kierroksia siitä. Mutta tulipahan myös aksan suhteen taas karu paluu maan pinnalle tuon mielentilan kanssa.

Tänään käytiin Heidin ja Särmän kanssa tekemässä kokeenomanen treeni Agimestassa. Tuli kyllä hyvään saumaan. Mutta tämän päivän treeni meni ihan samalla tavalla mitä lauantai. Ihan jäätävn kovassa vireessä, taas ruutuu ei löytäny, ei kuunnellu jäävissä yhtää. Jouduin häätää sen kokonaan pois pariin kertaan että otetaan uusiksi ja tiputtais kierroksia. Jokseenki rupes turhuttamaan... Kokeenomasen jälkeen tein ittekseni ku aikaa oli. Silloon ku Sikka selkeesti tiesi saavansa palkan nii teki hiljaa , ja korrektisti vaikka vire oli liian korkee tokoiluun. Mutta se toimi. Eli mitä tästä opin??!!?? Nyt ruvetaan työstämään tuota palkkaamattomuutta!! Miten en vielä tiiä
Yks asia minkä oon ny törmänny tuon viretilan kans on nuo hallintatreenit, sillä siinä Sikka joutuu erittäin kovassa vireessä seuraamaan (kuten pitääki) nii jo muutamassa treenissä juuri tuo mielentila on siirtyny jokaikiseen asiaan. Ja nyt ollaan hieman ristiriidassa, sillä jos puruja tehdään1-2 kertaa viikkoon ja muina päivinä yritetään tasata tuota viretilaa. Hankala tilanne, mutta kattotaan mitä saadaan aikaseksi. Nyt tää asia menee mietintä myssyyn kuinka mä lähen purkamaan tätä, sillä tekniikka on kohdallaan, muu ei sitte ookkaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti