tiistai 13. toukokuuta 2014

Tyttöjen kanssa touhuilua

Tässä viimeaikoina on tullut tehtyä monen moista tyttöjen kanssa. Itse olen huokaissut helpotuksesta, sillä nyt Nipsu taas juoksee ja leikkii jatkuvasti Aavan kanssa pää kolmantena tai siis viidentenä jalkana.

Käväistiin Vihdissä Kiiran ja Jennyn kanssa testaamassa minkälaisia vinttikoiria meirän belgeistä ja Nipsusta kuoriutuu. Sielä oli Greyhoud yhdistyksen järjestämät "avoimet ovet" jossa sai käyrä kuka vain testaamassa vinttikoirien ratajuoksua vieheen kanssa. Matkaa testiradalla oli reilut 100 metriä.  Aavasta olen totaalisen ylpeä, sillä niin pikku-koiruus säntäsi vieheen perään kuin vanha tekijä. Vaikka ympärillä oli paljon outoja ihmisiä ja "maalissa" oli kaksi vierasta miestä. No problemos, eli kyllä se Aava rohkaistuu jatkuvasti. Etenkin ihmeteltiin Jennyn kanssa sitä, että Aava irtosi musta nuon hyvin, kun yleensä se vain pyörii mun jaloissa eikä lähde kauemmas ( siis jos Nipsu ei mene). Nipsu on loistava vinttikoira, kun viehe lähti liikkeelle, niin Nipsu pisti korvat luimuun ja juoksi sen minkä jaloistaan pääsi. Miehet maalista totesivatkin, että kaveri pinkoi oikeen tosissaan. Ehkä mun Nipsussa onki vinttikoiraa ;) Kiiraa ei niinkään viehe kiinnostanut vaan muut hajut olivat paljon kivempiä.

Ilotin Aavan erkkariin, joka on Tuusulassa 30.5-1.6 joten nyt ollaankin käyty muutamissa mätsäreissä. Pakko yrittää saada kehä-kokemusta ennen niitä karkeloita. Ensimmäisissä mätsäreissä Aava oli sinisten kolmas ja saatiin jotain kotiin tuomisiakin. Sielä Aava väisti hieman tuomaria, mutta olin suhteellisen tyytyväinen kehäkäytökseen. Toisissa mätsäreissä tuli tuttuja vastaan sillä samoissa karkeloissa oli myös Kiira ja Jenny, Viena, Neira ja Erica ja Loltsi, Laika ja Tiina. Sieltä saatiin punainen nauha, mutta ilman sijoitusta... Se ei haitannut yhtään sillä Aavan käytökseen olen super-tyytyväinen. Tuomari sanoi heti alkuun, että anna narun olla löysällä, äläkä kisko mihinkään vaikka koira väistäisi, antaa sen tutustua rauhassa. Muutaman sekunnin haisteltuaan se hyppäsi tuomaria vasten pesemään hänen naamansa. MITÄ?? Oliko se tosiaan Aava?? Hiemanko hienoa. Mutta vielä me keretään treenaileen lisää ennen näytelmiä :)

Ja nopea tokon tilannekatsaus: liikkestä jäävät on lähes valmiit liikkeet, seuruuseen tarvitaan vielä pituutta, sillä jos teen pitempää seuruuta Aava rupiaa keulimaan. Samoin vasemmalle käännöksiin ja täyskäännöksiin (pyörähdän vasemman kautta) tarvitaan vielä treeniä, nääs Aava ei aina muista käyttää sitä takapuolta, painosanalla aina... huoh... Muuten seuruu onkin hyvällä mallilla. Paikkikseen tarvitaan vielä paljon häiriötreeniä, mutta muuten Aava pysyy jo nätisti. Hyppyä olis seuraavaksi opetus vuorossa. Ja seuraava huoh, nimittäin liikkeitten välit, niissä meillä on vielä paljon tehtävää. Mutta kyllä me vielä tänä vuonna kokeeseen mennään :) (kai??)
Vielä muutamat kuvat mätsäreistä Herttoniemestä, kuvat: Jenny Yliollitervo

2 kommenttia:

  1. Aava on kyllä kaunis koira. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai sitte on ollu hyvä kuvaaja joka saa siitä edes jonkinlaisia kuvia fiksulla ilmeellä ku muuten se on tommonen valopää... ;)

      Poista